Din handlekurv er nå tom!
Sunn og saftig sjokoladekake med mandler
Sjokokladekake med mandler
220 g sjokolade (gjerne 70%) Stekes i en 24 cm springform 1. Mal mandler så de blir finmalte. Denne kaka trenger ca. tre kvarter i ovnen, pass på at den stekes lenge nok. (Den vil uansett falle noe sammen etter steking). Kaka kan fort bli litt brent på toppen (det ble min…) så skru ned temperaturen til 175 grader/ legg over litt folie mot slutten av steketiden. |
Sunn TV-kos
Jeg syntes det er VM på ski hele denne vinteren, og skulle det bli for mye usunn tv-kos har du her en litt sunnere kake uten hvetemel og smør. Det er knapt med sukker i den, men sjokolade er det derimot en god del av. Velger du den sunne varianten som består av minimum 70% kakao mener jeg denne kaka kan skrives ut på blå resept og inntas tre ganger daglig. Uten at man skal ha dårlig samvittighet av den grunn. Ta deg et stykke til du.
|
Magne D. Antonsen
Bra oppskrift, Elin!
Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.
Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no
🙂
Liker-lesernes-VG-Elin
Så gøy! Velkommen alle VG-lesere, håper dere finner noe god på krem.no
Kristian
Minner litt om Sacher torte den her. Hvordan blir konsistens med kun mandler? Syns den kaker med kun mandler kan bli i overkant tørre:S
Konditor-Elin
Hei Kristian.
Kaka er ikke i nærheten av å være tørr – den ble veldig saftig. Mandlene gir litt tyggemotstand og gir en god smak ved siden av den kraftige sjokoladesmaken. Rett og slett en litt annerledes sjokoladekake 🙂
Nina
ser godt ut! kan den fryses?
Konditor-Elin
Ja, Nina – det kan den 🙂
Cecilie
Jeg og kjæresten min lager kaken akkurat nå! Vi gleder oss som små barn til å smake på herligheten ^^) Takk for at du publiserte oppskriften! 🙂
Konditor-Elin
Håper den faller i smak! Den er mektig, men veeeldig god som dessertkake med is eller vaniljesaus ved siden av. Også kaffe til da 🙂
Cecilie
Den smakte godt ^^
Konditor-Elin
🙂
Mini
Hei!
Bør man bruke kokesjokolade med 70% kakao eller «vanlig» sjokolade med 70% kakao?
Konditor-Elin
Hei Mini. Du kan fint benytte begge typer, tror ikke den ene er bedre enn den andre.
Martine
Kan jeg bruke mandelmel? Eller skal det være kvernet i mandelkvern?
Konditor-Elin
Hei Martine. Du kan fint bruke mandelmel.
Nithiya
Hvor mye mel skal det brukes? 🙂
Konditor-Elin
Hei Nithiya – bruk 140 g 🙂
Louise
Hei, kan man droppe kaffen? Evt. hva kan man erstatte det med? 🙂
Konditor-Elin
Hei Louise – du kan erstatte med annen væske, for eksempel melk eller kanskje appelsinsaft? Ønsker du en annen smak enn kaffe kan litt raspet appelsinskall smake godt i en sjokoladekake. Bruk finrevet skall av en 1/2 appelsin.
Elna Iren Borgedal
Lett kake å bake, men må nok skru ned den varmen omtrent etter halve tida. Jeg skrudde ned 20 min før max tid, men den ble litt brent likevel. Ellers ser kaka veldig god ut. Hadde bare 200 gr sjokolade, men det fungerte fint det. Men tips til glasur hadde vært supert 🙂 Tusen takk for fin oppskrift 🙂
Konditor-Elin
Takk for innspill – jeg skriver det inn det med temperatur i oppskriften. Angående glasur er så er jo det litt smak og behag. Etter som det er en kake med lite fett og sukker har jeg bare smeltet litt 70% sjokolade og hatt på toppen. Dersom du ønsker en skikkelig sjokoladekakeglasur kan du bruke den du finner her: http://www.krem.no/hjem/sjokoladelangpanne