Din handlekurv er nå tom!
Vaniljeknapper med marsipan
Småkaker til kakeboksen
125 g mel
125 g Hoff potetmel
175 g mykt smør eller margarin
100 g revet marsipan
125 g sukker
1 egg
3 ts vaniljesukker
perlesukker
Slik gjør du:
1. Riv marsipan på det fineste på rivjernet (du kan gjerne bruke harde rester).
2. Vei opp alle ingrediensene i en bolle. Bruk hånden og kna sammen til en deig.
3. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskap 30 minutter.
4. Skjær av bit for bit som du ruller ut til en fingertykk pølse. Kutt i biter, ca 1 cm.
5. Klem bitene godt ned i perlesukker før du legger over på en bakeplate kledd med bakepapir.
6. Stek på 200 grader over/ undervarme i ca. 10 minutter.
7. Avkjøl og oppbevar i tett boks.
|
|
Linda
Hei,
Blir de litt myke som cookies eller blir de helt sprø som kjeks?
Konditor-Elin
De blir sprø, men litt myke i midten.
Elin
Er det noe galt med melmengden her.Det ble ikke knapper,de fløt utover
Konditor-Elin
Mine fløt også litt utover. Rev du marsipanen fint eller grovt? Ikke at det har så mye å si, men melmengde er rett. Om du vil prøve på nytt kan du godt ta i 25 gram mer mel i deigen for å få de fastere.