Din handlekurv er nå tom!
Verdens beste – Kvæfjordkake med sitronkrem
I helgen feiret jeg bursdag, og i den anledning fikk jeg lyst til å teste en ny variant av verdens beste/ Kvæfjordkake. De fleste lager denne med vaniljekrem, men hvordan ville den smake med sitronsmak? Svaret er: KJEMPEGODT!!!
Jeg tror rett og slett jeg har skapt en ny kake-favoritt, for dette ble akkurat så friskt og godt som jeg hadde håpet. Marengs +kake + sitronkrem er jo som skapt for den norske gane, for det ble ikke overmektig og ikke for surt, men akkurat passe.
Til denne kaken har jeg laget en porsjon lemon curd, hvor nesten halvparten strykes ut på bunnen, mens resten blandes inn i pisket kremfløte. Se bilder under på hvordan jeg gjør det!
Verdens beste / Kvæfjordkake
150g margarin/ smør
150g sukker
5 eggeplommer
150g hvetemel siktet
1 1/2 ts bakepulver
1 dl melk
Marengs-topping
5 eggehviter
200g sukker
1/2 dl hakkede mandler eller mandelflak
Slik gjør du:
1. Forvarm stekeovnen til 160 grader.
2. Margarin/smør og sukker røres lyst og luftig. Rør inne eggeplommene én for én.
3. Tilsett hvetemel blandet med bakepulver, vekselsvis med melk.
4. Stryk ut røren i form (bakeplate) 40 x35 cm.
5. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Marengsmassen strykes ut oppå kakedeigen. Dryss hakkede mandler eller mandelflak over.
6. Stek kaken midt i ovnen i 30-40 minutter på ca.160 grader, bruk gjerne varmluft.
Lemon curd (se trinn for trinn-bilder her)
Saften av 1-2 sitroner totalt ca. 1 dl
100 g sukker
50 g smør
1 egg + 1 eggeplomme
Slik gjør du:
1. Vask sitronene godt og riv av det ytterste av skallet på to sitroner. Del i to og klem ut saften.
2. Visp sammen egg + eggeplomme, tilsett sukker, skall og sitronsaft i en teflonkjele/ tykkbunnet kjele. Ha i smøret.
3. Varm opp på svak varme. Rør hele tiden.
4. Blandingen skal ikke koke, kun varmes til kokepunktet.
5. Når massen tykner og har en kremaktig konsistens helles den i en sikt. (Det tar mellom 5 og 10 minutter om du lager curden i en liten kjele på middels varme).
6. Hell på et rent glass og sett i kjøleskap etter avkjøling.
Krem
5 dl kremfløte
50-60 g sukker
sitron curd
Montering
Del bunnen i to og legg den ene delen på fat med kakesiden opp. Stryk på 1/3 del av sitroncurden på bunnen. Pisk kremfløte og ha i resten av sitroncurden. Bland den inn forsiktig, slik at kremen blir litt marmorert. Fordel kremen på bunnen og legg andre bunn på, med marengssiden opp. Sett kjølig frem til kaken skal serveres.
Thelma B Bardardottir
Omæ🙏Må prøves
Frida Eie
Hei! Hvor lenge holder denne kaka? Regner med den blir soggy hvis den står et par dager?
Elin Krem.no
Det kommer jo litt an på hvor sprø marengs du klarer å få til, men blir den sprø klarer den fint to dager i kjøleskap.
Gunn
Denne må prøves. Dette er vel Verdens tredje Beste🤣