Din handlekurv er nå tom!
Amerikanske sjokoladecookies
Seige? Ja!
Søte? Å, ja! Masse sjokolade? Du sa det! Enkle å lage? Så definitivt! ..enkelt sagt – rett og slett HELT UIMOTSTÅELIGE! Amerkianske Sjokoladecookies 220 g hvetemel Stekes på 160 grader 15-17 minutter Oppskriften er amerikansk, så har jeg justert den litt i forhold til norsk gane. Disse er seige, sprø, og ekstremt mektige! Deigen er ganske stor og kan oppbevares i kjøleskap i minst et par uker (eller putt i fryser). Skjær av noen skiver og stek dem når du har lyst på noe ekstra godt, eller om det plutselig detter gjester innom på kaffe. (Smaker like godt med et glass melk.) |
Tomas
Takk for oppskrift! =)
Var godt med litt hakka peanøtter i også, prøvde det på noen av de. =)
Mvh Tomas
Konditor-Elin
Høres ut som en perfekt kombinasjon 🙂
sandra
Prøv med valnøtter… var sinnsykt godt: )
Anjali
Hei, går det an å bytte ut brun sukkeret med noe annet?
Eller ha vanlig sukker i stedenfor?
Konditor-Elin
Ja, du kan gjerne bruke vanlig sukker.
Anne
Ca hvor mange cookies blir det?
Konditor-Elin
Det kommer an på hvilken tykkelse og diameterstørrelse du velger. Jeg vil anta det blir mellom 15 og 25 stk
123as
Takk 🙂
Konditor-Elin
Bare hyggelig 🙂
AKR
Det står i oppskrift, ett egg og en eggeplomme..skal disse i likt?
mvh AKR.
Konditor-Elin
Hei AKR! Ja, hvis du ser på bildene under oppskriften så skal både egg og eggeplomme i likt 🙂
Yvonne
Så gode de ser ut. Skal prøve å lage dem nå i helgen!
Bruker du brunt strøsukker, eller den seige varianten?
Konditor-Elin
Hei Yvonne. Du kan bruke begge typer, jeg har brukt den seige her 🙂
Kristin
Hvor mange er det? eller hvor mange blir det hvis jeg dobler?
Konditor-Elin
Som du ser i kommentaren over, Kristin…Det kommer an på hvilken tykkelse og diameterstørrelse du velger. Jeg vil anta det blir mellom 15 og 25 stk 🙂
ghg
Hei. Hvilken type sjokolade har du brukt?
Takk
Konditor-Elin
Jeg har brukt vanlig kokesjokolade som du får kjøpt på butikken.
Kari Elise Log
Jeg laget disse uten egg og med mandler ble himla goe
Konditor-Elin
Takk for tilbakemelding Kari Elise! Sikkert flere som vil gjøre som deg 🙂
elsi
Meg og ei vennina he lagt de 1000000000000000 gonge ca. Det e nesten det einaste me bage
Konditor-Elin
Haha – veldig bra elsi 🙂
didan
de er helt himmelsk! du skriver så mange flotte oppskrifter på nettsiden din!
Konditor-Elin
Tusen takk didan 🙂
Silje
Hei! Jeg er ikke så god til å bake, men tenkte å prøve denne oppskriften. Jeg skal jo da lage til familien, og den bør jo holde ut julen. Tror du det da trengs og doble oppskriften, eller burde den oppskriften holde en stund? Tusen takk på forhånd 🙂
Konditor-Elin
Hei Silje! Nå vet ikke jeg hvor stor familien din er, men denne oppskriften holder til mange! Husk at du kan oppbevare deigen i kjøleskapet og bare skjære skiver som du steker av etterhvert som behovet melder seg 🙂
Kamilla
Da er oppskriften testet ut. De ble ganske sprøe så stekes litt kortere neste gang. Jeg byttet ut vanlig mel med glutenfritt mel da jeg har en samenboer med gultenallergi. Byttet også ut kakao med o’boy da vi ikke hadde kakao pulver igjen i skapet. Ble også kun vanlig sukker enn brunt sukker da dette også var tomt. Mannen var utrolig fornøyd og synes disse ble utrolig spiselige =)
Konditor-Elin
Så bra Kamilla! Digger at leserne mine tilpasser oppskriftene 🙂 Bare husk at det er ganske mye sukker i o’boy, derfor kan du sikkert redusere sukkermengden noe.
kks
hvor mange blir det hvis du ikke dobbler
Krem-elin
Aner ikke! Det avhenger alltid av størrelsen, og blir derfor umulig å svare på.
Ann-Charlott
Har bakt disse kjeksene to ganger nå, men ingen av gangene har de blitt større når de kom i ovn. De har bare blitt slik de var når jeg skar dem i skiver og la dem på brettet, så de ligner ikke på bildene i oppskriften i det hele tatt. 🙁 vet ikke hva jeg gjør feil siden de ikke flyter ut i ovnen.
Konditor-Elin
Så merkelig, da. Jeg grubler. Hva slags sukker bruker du? Ikke glemt smøret? Hatt riktig melmengde i? Merkelig, ja.
Ann-Charlott
Bruker det seige brunsukkeret, og vanlig hvitt sukker. Riktig melmengde. Har det noe å si på smøret? Bruker du meierismør? Har brukt soft flora margarin.
Ann-Charlott
Prøvde 180 grader, de fløt fortsatt ikke ut. Måtte tilslutt presse de helt flate for hånd før jeg kunne steke dem, men da ble de litt brent i kanten 🙁 huff og huff.. Kjeksene er gode, hadde bare vært fint om de så ut som cookies :p
Konditor-Elin
Ok, nå må vi gå skikkelig på detaljer. Tenker på det brune sukkeret du bruker. Heter det demerara? Det som skjer når de flyter utover i ovnen er jo blant annet at sukkeret smelter. For meg så virker det som at sukkeret ikke smelter i det hele tatt. Hvor lenge steker du dem (på 160 grader)?
Elin
Mine ble også sånn, men det var fordi de var for kalde når jeg stekte de.
Når jeg lot de bli mer romtempererte fløt de mer ut.
Konditor-Elin
Smørtype har ingen ting å si. Dette skjønner jeg ingen ting av, Ann-Charlott. Prøv å stek på l80 grader neste gang, ok?