Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Amerikanske sjokoladecookies

Amerikanske sjokoladecookies

Picture

«Think what a better world it would be if we all, the whole world, had cookies and milk about three o’clock every afternoon and then lay down on our blankets for a nap.» (Barbara Jordan)
Seige? Ja!
Søte? Å, ja!
Masse sjokolade? Du sa det!
Enkle å lage? Så definitivt!
..enkelt sagt – rett og slett
HELT UIMOTSTÅELIGE!

Amerkianske Sjokoladecookies

220 g hvetemel
30 g kakao
100 g smør
200 g brunt sukker
80 g sukker
2 ts vaniljesukker

1/2 ts bakepulver
1 egg
1 eggeplomme
ca. 200 g hakket sjokolade

Stekes på 160 grader 15-17 minutter

Oppskriften er amerikansk, så har jeg justert den litt i forhold til norsk gane. Disse er seige, sprø, og ekstremt mektige! Deigen er ganske stor og kan oppbevares i kjøleskap i minst et par uker (eller putt i fryser). Skjær av noen skiver og stek dem når du har lyst på noe ekstra godt, eller om det plutselig detter gjester innom på kaffe. (Smaker like godt med et glass melk.)

Picture

Bland sukker, (brunt og hvitt) sammen med smeltet smør.
Picture

Vei opp hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Rør inn egg i sukkermassen.
Picture

Sikt det tørre inn i sukker, smør og egg. Rør sammen til det har blitt til en deig.
Picture

200 gram sjokolade…
Picture

..hakkes i biter. Pass på at det blir noen litt store biter også. Sjokoladen tilsettes på slutten, når du rører sammen til en deig. Jeg knadde til slutt sammen til en deig på benken.
Picture

Rull deigen til en pølse og legg i kjøleskapet om du ikke steker alt på en gang.
Picture

Husk at disse flyter litt ut når de kommer i ovnen. Stekes på 160 grader 15-17 minutter.
Picture

Rykende ferske, rett fra ovnen. Livet er ikke så aller verst?
5 based on 1 reviews
111 Kommentarer
  • Tomas
    Svar
    Skrevet på06:53, 18. desember 2012

    Takk for oppskrift! =)
    Var godt med litt hakka peanøtter i også, prøvde det på noen av de. =)
    Mvh Tomas

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:05, 18. desember 2012

      Høres ut som en perfekt kombinasjon 🙂

    • sandra
      Svar
      Skrevet på16:32, 28. november 2015

      Prøv med valnøtter… var sinnsykt godt: )

  • Anjali
    Svar
    Skrevet på02:50, 19. januar 2013

    Hei, går det an å bytte ut brun sukkeret med noe annet?
    Eller ha vanlig sukker i stedenfor?

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på05:55, 20. januar 2013

    Ja, du kan gjerne bruke vanlig sukker.

  • Anne
    Svar
    Skrevet på06:46, 21. januar 2013

    Ca hvor mange cookies blir det?

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på08:31, 21. januar 2013

    Det kommer an på hvilken tykkelse og diameterstørrelse du velger. Jeg vil anta det blir mellom 15 og 25 stk

  • 123as
    Svar
    Skrevet på06:56, 6. juni 2013

    Takk 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:12, 6. juni 2013

      Bare hyggelig 🙂

  • AKR
    Svar
    Skrevet på11:09, 6. juni 2013

    Det står i oppskrift, ett egg og en eggeplomme..skal disse i likt?
    mvh AKR.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:12, 6. juni 2013

      Hei AKR! Ja, hvis du ser på bildene under oppskriften så skal både egg og eggeplomme i likt 🙂

  • Yvonne
    Svar
    Skrevet på09:03, 13. september 2013

    Så gode de ser ut. Skal prøve å lage dem nå i helgen!
    Bruker du brunt strøsukker, eller den seige varianten?

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på09:12, 13. september 2013

    Hei Yvonne. Du kan bruke begge typer, jeg har brukt den seige her 🙂

  • Kristin
    Svar
    Skrevet på04:14, 17. september 2013

    Hvor mange er det? eller hvor mange blir det hvis jeg dobler?

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på04:39, 17. september 2013

    Som du ser i kommentaren over, Kristin…Det kommer an på hvilken tykkelse og diameterstørrelse du velger. Jeg vil anta det blir mellom 15 og 25 stk 🙂

  • ghg
    Svar
    Skrevet på02:43, 11. desember 2013

    Hei. Hvilken type sjokolade har du brukt?
    Takk

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på03:47, 11. desember 2013

      Jeg har brukt vanlig kokesjokolade som du får kjøpt på butikken.

  • Skrevet på05:03, 15. desember 2013

    Jeg laget disse uten egg og med mandler ble himla goe

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på05:44, 15. desember 2013

      Takk for tilbakemelding Kari Elise! Sikkert flere som vil gjøre som deg 🙂

  • elsi
    Svar
    Skrevet på08:45, 6. oktober 2014

    Meg og ei vennina he lagt de 1000000000000000 gonge ca. Det e nesten det einaste me bage

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:20, 6. oktober 2014

      Haha – veldig bra elsi 🙂

  • didan
    Svar
    Skrevet på12:09, 11. oktober 2014

    de er helt himmelsk! du skriver så mange flotte oppskrifter på nettsiden din!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på05:53, 12. oktober 2014

      Tusen takk didan 🙂

  • Silje
    Svar
    Skrevet på10:33, 16. desember 2014

    Hei! Jeg er ikke så god til å bake, men tenkte å prøve denne oppskriften. Jeg skal jo da lage til familien, og den bør jo holde ut julen. Tror du det da trengs og doble oppskriften, eller burde den oppskriften holde en stund? Tusen takk på forhånd 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:36, 16. desember 2014

      Hei Silje! Nå vet ikke jeg hvor stor familien din er, men denne oppskriften holder til mange! Husk at du kan oppbevare deigen i kjøleskapet og bare skjære skiver som du steker av etterhvert som behovet melder seg 🙂

  • Kamilla
    Svar
    Skrevet på04:48, 18. januar 2015

    Da er oppskriften testet ut. De ble ganske sprøe så stekes litt kortere neste gang. Jeg byttet ut vanlig mel med glutenfritt mel da jeg har en samenboer med gultenallergi. Byttet også ut kakao med o’boy da vi ikke hadde kakao pulver igjen i skapet. Ble også kun vanlig sukker enn brunt sukker da dette også var tomt. Mannen var utrolig fornøyd og synes disse ble utrolig spiselige =)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på04:52, 18. januar 2015

      Så bra Kamilla! Digger at leserne mine tilpasser oppskriftene 🙂 Bare husk at det er ganske mye sukker i o’boy, derfor kan du sikkert redusere sukkermengden noe.

  • Skrevet på02:17, 24. januar 2015

    hvor mange blir det hvis du ikke dobbler

    • Krem-elin
      Svar
      Skrevet på04:38, 24. januar 2015

      Aner ikke! Det avhenger alltid av størrelsen, og blir derfor umulig å svare på.

  • Ann-Charlott
    Svar
    Skrevet på12:01, 28. januar 2015

    Har bakt disse kjeksene to ganger nå, men ingen av gangene har de blitt større når de kom i ovn. De har bare blitt slik de var når jeg skar dem i skiver og la dem på brettet, så de ligner ikke på bildene i oppskriften i det hele tatt. 🙁 vet ikke hva jeg gjør feil siden de ikke flyter ut i ovnen.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:04, 28. januar 2015

      Så merkelig, da. Jeg grubler. Hva slags sukker bruker du? Ikke glemt smøret? Hatt riktig melmengde i? Merkelig, ja.

      • Ann-Charlott
        Svar
        Skrevet på09:02, 29. januar 2015

        Bruker det seige brunsukkeret, og vanlig hvitt sukker. Riktig melmengde. Har det noe å si på smøret? Bruker du meierismør? Har brukt soft flora margarin.

      • Ann-Charlott
        Svar
        Skrevet på13:32, 30. januar 2015

        Prøvde 180 grader, de fløt fortsatt ikke ut. Måtte tilslutt presse de helt flate for hånd før jeg kunne steke dem, men da ble de litt brent i kanten 🙁 huff og huff.. Kjeksene er gode, hadde bare vært fint om de så ut som cookies :p

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på15:11, 30. januar 2015

        Ok, nå må vi gå skikkelig på detaljer. Tenker på det brune sukkeret du bruker. Heter det demerara? Det som skjer når de flyter utover i ovnen er jo blant annet at sukkeret smelter. For meg så virker det som at sukkeret ikke smelter i det hele tatt. Hvor lenge steker du dem (på 160 grader)?

    • Elin
      Svar
      Skrevet på01:35, 25. januar 2018

      Mine ble også sånn, men det var fordi de var for kalde når jeg stekte de.
      Når jeg lot de bli mer romtempererte fløt de mer ut.

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på03:54, 30. januar 2015

    Smørtype har ingen ting å si. Dette skjønner jeg ingen ting av, Ann-Charlott. Prøv å stek på l80 grader neste gang, ok?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...