Din handlekurv er nå tom!
Bagels tangzhong
Endelig en bagel-oppskrift på krem.no! Det kan jeg takke en av mine flinke følgere for. Før jul sendte Silje meg en oppskrift hun hadde laget på bagels- tangzhong style. I dag dro jeg den endelig opp av skuffen.
Har du ikke hør om tangzhong før? Les mer her.
Joda, jeg har et mislykket forsøk på bagels bak meg. Prøvde å bake grove bagels en dag for lenge siden. De gikk i oppløsning i kokevannet. Hadde faktisk glemt hele greia.
Jeg har nemlig ikke helt skjønt greia med bagels. Etter min mening er det noe kompakt, tørt og seigt som jeg ikke kan skjønne folk vil ha? Bagels’ene jeg bakte i dag fikk nok ikke samme tørre og kompakte konsistens. De ble rett og slett mjuke som bomull, lette og luftige.
Men, de fikk den karakteristiske seige skorpa. Enten liker du det, eller så liker du det ikke.
Jeg skrudde littegrann på oppskriften jeg fikk fra Silje, blant annet saltmengden. Økte fra to til tre teskjeer. Det syntes jeg ikke var nok. Etter min mening smaker det veldig tamt. Men, jeg lar tre teskjeer stå, for salt er noe vi stort sett alltid er uenige om. Jeg syntes det må mye til for å smake. Dere, mine følgere, klager på at jeg putter oppi for mye salt. Tror jeg løste det ved å blande inn litt flaksalt i strøsselet på toppen. Smakte supergodt!
Veide deigemnene til ca. 70 gram og fikk 19 stykk av denne porsjonen
Bagels tangzhong
Lag først en jevning. Den varmes til den tykner og avkjøles helt:
40 g hvetemel
2 dl vann
Vei opp i en bakebolle
4 dl vann
760 g hvetemel
25 g gjær (fersk, blå)
2 ss sukker
3 ts salt
2 ss olje
+ den avkjølte jevningen.
Til kokingen
ca. 4 liter vann
2 ss sukker
Egg til pensling
Strøssel på toppen:
2 ss sesamfrø
2 ss valmuefrø
2 klyper flaksalt
Slik gjør du:
1. Lag en jevning av mel og vann. Det behøver ikke koke, kun oppnå 65 grader. Avkjøl før den tilsettes i bakebollen.
2. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra salt og olje.
3. Elt deigen på lav fart i ca. 10 min. Etter 10 minutter, tilsett salt og olje. Fortsett å elte i ca. fem minutter til.
4. Dra en plastpose over bollen og la den stå i romtemperatur i ca. 1 time.
5. Del deigen opp i emner på ca. 70 g. Trill dem til boller og klem flate. Lag store hull og sett på en bakeplate med bakepapir. Etterhev i ca. 30-45 min.
6. Kok opp vann med sukker og la det småkoke. Legg i 2-3 stk deigemner av gangen. La de få rundt ett minutt på hver side. Sett tilbake på bakeplaten.
9. Pensle evt. med egg. strø på frø etter ønske.
10. Sett i ovnen på 220 grader (varmluft). Stekes i ca. 10-15 minutter ett hakk ned fra midten.