Din handlekurv er nå tom!
Bananmuffins med crumble
Super-saftige muffins laget av brune bananer, litt sjokolade og en dæsj grovmalt kardemomme (som du kan sløyfe om du ikke liker det..)
Tre brune bananer lå på fatet i dag og jeg fikk lyst til å teste ut kombinasjonen grovmalt kardemomme og banankake. For å lage det litt ekstra god krønsj strødde jeg en smuldredeig på toppen.
Er du spent på hva jeg syntes? Ok, her kommer det: Det ble VELDIG gode, myke og saftige muffins. Men det smakte bare banankake med sjokolade. Kardemommesmaken druknet litt, enda jeg dro på med krydderet. Både banan og sjokolade smaker MYE. Det jeg prøver å si er at du ikke må ha i kardemomme i disse muffinsene om du ikke vil. De smaker utmerket godt uten, men liker du det? Kjør på! Jeg legger det inn i oppskriften, så kan du velge selv.
Oppskriften er min favoritt-banankake-oppskrift som brukes hyppig her i huset. Det gjør ingen ting om du bare har to bananer. Kompenser med litt ekstra væske. I dag hadde jeg tre bananer, men eggene var knøttsmå, så jeg måtte tilsette 1 dl væske ekstra.
Bananmuffins med crumble (ca. 16 stk)
3 brune bananer
2 egg
100 g smeltet smør
100 g sukker
250 g hvetemel
2 ts grovmalt kardemomme (valgfritt) eller vaniljesukker
2 ts bakepulver
100 g hakket sjokolade (eller dråper)
evt. 1/2 – 1 dl melk om røra er fast
Smuldredeig/ Crumble (du får kanskje litt mer enn du trenger)
50 g sukker (bruk gjerne brunt sukker)
50 g mykt smør/ margarin
90 g hvetemel
1.5 – 2 ts grovmalt kardemomme (valgfritt) eller vaniljesukker
Ha alle ingrediensene i en bolle og smuldre det lett sammen med fingrene.
Slik gjør du:
1. Vei opp mel, bakepulver og kardemomme/ vaniljesukker i en bolle. Rør sammen, sånn at bakepulver blir jevnt fordelt.
2. Vei opp sukker for seg selv.
3. Smelt smøret og avkjøl.
2. Mos bananene med en gaffel. Ha i en bolle og tilsett 2 egg.
3. Rør inn smøret, tilsett sukker. Bland godt.
4. Hell blandingen i det tørre. Rør så du ikke får klumper og tilsett evt mer væske + sjokolade.
5. Lag smuldredeig.
6. Putt papirformer i en metallform og fordel massen med en skje. Fyll 3/4 fulle. Dryss på godt med smuldredeig.
7. Stek på 180 grader varmluft ca. 15-17 minutter, midt i ovnen, eller 180 grader over/undervarme i ca. 25 min. Test med en bakepinne. Når det ikke henger deig på bakepinnen er kakene ferdig.
8. Avkjøl på rist.
Hannah
Hei! Har lenge vært på jakt etter en oppskrift på bananmuffins som blir saftige, så disse skal lages til å ha med i barnehagen etter minis ønske😊jeg lurte på om de vil holde seg greit hvis jeg baker de kvelden før og oppbevarer i plastpose på kjøkkenbenken (skal lage uten crumble)?
Elin Krem.no
Hei Hannah – det går fint. De vil holde seg saftige.
Hannah
Supert, takk for raskt svar!