Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Boller med krem

Boller med krem

Picture

Du har kanskje gjettet at det er fastelavn til helgen? Gled deg til luftige boller med fluffy kremfløte! Det finnes flere variasjoner over temaet, men for meg smaker de helt vanlige hvetebollene med krem og syltetøy aller best.

Fastelavnsboller med syltetøy og pisket kremfløte

Grunnoppskrift søt gjærdeig
500 g hvetemel
1 dl sukker (90 g)
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt
1 egg til pensling
 
Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (romtemperatur
eller kald) og deretter egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start
maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster
med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet
ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. Sett deigen et lunt sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg
et klede over bollen. Skal du lage en stor deig? Bruk en plastboks med lokk.
Olje boksen med nøytral olje før du har i deigen.
7. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum halvannen time), form
deigen til det du ønsker å lage, og plasser det på en plate med bakepapir.
8. Settes til etterheving i ca. 35–45 minutter.
9. Småbakst (boller og snurrer) stekes på 220 grader i 7–10 minutter.
1 egg til pensling
Picture

Avkjøl bollene. Del i to og stryk på favorittsyltetøyet. Pisk 3 dl kremfløte lett og luftig (pass på så det ikke blir smør..) Legg på en god dæsj med krem og sett på topplokket. Før servering -dryss på melis.

Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Stina
    Svar
    Skrevet på01:35, 19. februar 2013

    Hei! hvordan tipp har du brukt på sprøyteposen/kremmerhuset for å få kremen så fin? 🙂 noen tips for å få det til å se pent ut? 🙂

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på04:49, 19. februar 2013

    Hei Stina! Jeg har brukt noe som kalles for stjernetyll. Har lagt ut et bilde her: http://www.krem.no/utstyr.html
    Fås kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsforretninger.

  • Anna
    Svar
    Skrevet på02:55, 2. mars 2014

    Skal det egg i selve røre også? Ikke bare til å pensle med oppå? Skal det i så fall piskes sammen før det has oppi sammen med smøret i deigen?

    • Bolle-baker-elin
      Svar
      Skrevet på03:01, 2. mars 2014

      Hei Anna! Det behøver ikke å vispes sammen, bare ha det direkte i bakebollen 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Bollefocaccia med ba..

Brune bananer på benken (igjen!) og fryseren er...

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...