Din handlekurv er nå tom!
Boller med krem
Fastelavnsboller med syltetøy og pisket kremfløte
Grunnoppskrift søt gjærdeig
500 g hvetemel 1 dl sukker (90 g) 25 g gjær 3 dl væske (gjerne melk) 75 g smør 2 ts kardemomme 1 egg (valgfritt) en liten klype salt 1 egg til pensling Slik gjør du: 1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (romtemperatur eller kald) og deretter egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til en deig. 2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster med væske. 3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter. 4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5 minutter. 5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre. 6. Sett deigen et lunt sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen. Skal du lage en stor deig? Bruk en plastboks med lokk. Olje boksen med nøytral olje før du har i deigen. 7. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum halvannen time), form deigen til det du ønsker å lage, og plasser det på en plate med bakepapir. 8. Settes til etterheving i ca. 35–45 minutter. 9. Småbakst (boller og snurrer) stekes på 220 grader i 7–10 minutter. 1 egg til pensling |
|
|
Avkjøl bollene. Del i to og stryk på favorittsyltetøyet. Pisk 3 dl kremfløte lett og luftig (pass på så det ikke blir smør..) Legg på en god dæsj med krem og sett på topplokket. Før servering -dryss på melis.
|
|
Stina
Hei! hvordan tipp har du brukt på sprøyteposen/kremmerhuset for å få kremen så fin? 🙂 noen tips for å få det til å se pent ut? 🙂
Konditor-Elin
Hei Stina! Jeg har brukt noe som kalles for stjernetyll. Har lagt ut et bilde her: http://www.krem.no/utstyr.html
Fås kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsforretninger.
Anna
Skal det egg i selve røre også? Ikke bare til å pensle med oppå? Skal det i så fall piskes sammen før det has oppi sammen med smøret i deigen?
Bolle-baker-elin
Hei Anna! Det behøver ikke å vispes sammen, bare ha det direkte i bakebollen 🙂