Din handlekurv er tom.

Budapestrull med kaffe
En av de mest populære oppskriftene på krem.no er budapestrull med mandarinbåter. Her har jeg laget en ny variant, med mandler og kaffesmak. Den er laget på akkurat samme måte som den originale, men jeg har byttet ut hasselnøtter med mandler. I dag brukte jeg ferdig mandelmel, men det går fint å male mandler selv også. Den er glutenfri!
Min bunn sprakk dessverre litt da jeg skulle løfte den over fra platen, dermed ble det ikke markert mønster i midten, men det gjør ikke så mye. Perfekt uperfekt! Jeg glemte også å legge bakepapir på håndkleet jeg rullet på, men det gikk fint det også. Håndkleet var helt rent, men for å slippe å grise det til – bruk gjerne et bakepapir på håndkleet. Se bilder lenger ned. Den gikk fint å rulle likevel, og lar du den sette seg litt i kjøleskapet mens den er innpakket, holder den fint fasongen.
Den blir lang, så jeg skar den til, så den skulle passe til fatet mitt.
Budapestrull med kaffe
100 g mandler
90 g sukker
1 ss vaniljesukker
50 g maisenna
200 g eggehvite
200 g finkornet sukker
Fyll:
3 dl kremfløte tilsatt 2-3 ss sukker
1 ts kakao
1.5 ts instant espressopulver (nescafe azera)
Litt revet sjokolade
ca. 1,5 dl kremfløte uten sukker til dekor på toppen
Dekor:
Smeltet sjokolade (lys eller mørk) (ca. 30 gram)
mokkabønner
Slik gjør du:
1. Putt sukker, vaniljesukker, maisenna og mandler i en foodprocessor. Kjør sammen til du har et fint pulver. Eller bruk mandelmel og vei opp de samme ingrediensene i en bolle. Pass på å røre det godt sammen med en visp, sånn at det er godt blandet uten klumper.
3. Vei opp finkornet sukker. Ha eggehvite i en bakebolle. Pisk opp eggehviten og tilsett sukkeret litt etter litt.
4. Når du har en fast, blank eller marengs, vend inn det tørre med en slikkepott.
5. Legg i en tyll nummer 11 eller 13 i en sprøytepose, eller klipp et hull på størrelse med et kronestykke.
6. Sprøyt striper på et bakepapir til du nesten har fylt hele platen.
7. Stek midt i ovnen på 175 grader varmluft i 20 minutter eller over/undervarme ca. 25 minutter.
8. Avkjøl på rist.
9. Pisk 3 dl kremfløte sammen med kakao, instant kaffe og sukker til du har en krem.
10. Legg et kjøkkenhåndkle under et bakepapir, legg marengsbunnen på og dra av papiret.
11. Stryk på pisket kaffe-kremfløte. Riv evt på litt sjokolade om du ønsker.
12. Rull forsiktig sammen og pakk rullekaken inn i papiret. La stå i kjøleskapet en halvtimes tid (minst).
13. Rull kaken ut av papiret. Smelt sjokolade og lag en sprøytepose. Lag mønster først skrått en vei, så skrått andre veien. Sett kjølig så sjokoladen stivner.
14. Pisk kremfløte til dekor. Ha kremen i en sprøytepose med en glatt tyll (eller bare klipp et hull i posen som er som en 1-krone. Lag små topper av kremfløte og legg på mokkabønner. Skjær av endene og legg på fat.
Kaka smaker best samme dag den er laget, og vil bli myk av å stå i kjøleskap. Du kan fryse den, men den kan bli myk ved opptining.

Her er ingrediensene til budapest! Jeg har brukt mandelmel og rørt det sammen med sukker, maisenna og vaniljesukker. I skåla er det finkornet sukker.

Pisk marengsen ved å tilsette sukkeret litt etter litt. Pisk til den er fast og har en myk og blank konsistens.

Ha marengsmassen i en sprøytepose og sprøyt ut tykke pølser på et bakepapir. Sprøyt tett, sånn at de henger godt sammen. Det blir ikke fullt brett..

Jeg dro sammen noen skjøter, skulle visst vært litt nøyere, for midt på hang det ikke særlig godt sammen etter steking..

Legg et hånkle under, deretter et bakepapir (jeg glemte det..) Stryk ut kremen og riv på litt sjokolade. Du kan godt dra på med litt mer enn jeg har her..