Deilig dessertpizza med dulce de leche (karamellkrem) og sjokolade
REKLAME. Sjokoladepizza? Ikke akkurat, men vil du ha pizza til dessert er det denne du skal velge.
Dessert-pizza
1.25 dl vann
5 g fersk gjær (eller 1 ts tørrgjær)
180 g hvetemel
1.5 ss sukker
1/2 ts salt
1 ss olje
Topping:
3-4 ss Tørsleffs Karamelliserte melk
ca. 30 g hakket mørk sjokolade
ca. 30 g hvit sjokolade
Slik gjør du:
1. Elt deigen i 15-20 minutter. Pakk bollen inn i en plastpose og la den heve på benken i ca. en time.
2. Når deigen er ferdighevet, ha litt olje på fingrene og klem deigen ut i en runding (bruk gjerne en kjevle). Deigen skal være tynn.
3. Prikk den med en gaffel og settes til heving i ca. 20 minutter.
4. Stek deigen på 230 grader, nederste rille i ca. 7-10 minutter. Skru ned temperaturen på ovnen til 150 grader etter steking.
5. La pizzaen avkjøles litt før du stryker på karamellisert melk og drysser over litt hakket sjokolade.
6. Sett inn pizzaen midt i ovnen og la den stå i 5 minutter på 150 grader (varmluft)
7. Dryss gjerne litt flaksalt på toppen og nyyyyt!
|
Tørsleffs karamelliserte melk er ferdig dulche de leche.
Du finner den karamelliserte melken på COOP OBS og MEGA
Lurer du på hva du skal bruke resten av boksen til?
Hvis du ikke bare vil ha den på brødskiva kan du teste disse oppskriftene:
|
La deigen hvile en time før du tar litt olje på fingrene og klemmer den utover til en runding. Pizzen skal være tynn!
Bruk gjerne en kjevle for å få den tynn nok. Bruk en gaffel og prikk den godt. La heve i ca. 15-20 minutter til før den stekes.
Stek deigen på 230 grader nederst i ovnen til den har fått farge UNDER. Avkjøl litt før du stryker på melkekremen.
Stryk på et lag med melkekrem mens pizzaen er litt lunken.
Dryss på hakket sjokolade og sett inn i ovnen som er satt til 150 grader (varmluft). La den stå i maks 5 minutter.
Serveres med det samme!
Stina
Så boksen er kokt til karamell før du har den på bunnen??
Konditor-Elin
Helt ferdig. Du trenger bare å åpne boksen selv..