Din handlekurv er nå tom!
Epledessert med sprøtt lokk
Mange ønsker seg enkle epledesserter om dagen, og værsågod – her er en! Skrell epler, putt i en form og lag et knuspekake-lokk. Sånn. Det var epledesserten sin det tenker jeg.
Du kan skalere opp oppskriften som du vil (dersom du bruker en større form), for dette er lekende lett: Like deler av smør/margarin, sukker, malte mandler og hvetemel.
Ideen til denne desserten fikk jeg etter en gå-tur på jordet. Ser litt på fuggel på tjernet og DING! Bunnene til knuspekake er sikkert kjempegodt til epler! Jeg testet, fikk rett. Det er veldig godt. Best blir det om det sprø, tynne lokket får steke såpass lenge at mandlene blir lett røstet. En halv time er bra.
Du kan sikkert bare lage deigen og smuldre den over eplene, men for å få en skikkelig sprø topping er det om å gjør å lage et tynt lokk. Vanskelig? Ikke i det hele tatt!
Jeg hadde litt knapt med epler (brukte 3.5 epler på 24 cm form) , så har du flere epler? Bruk dem i denne desserten!
Som med så mange andre gode epledesserter, som for eksempel denne smuldrepaien med eple, eller denne som heter stekte hasselback-epler, det smaker best når eplene fortsatt er litt lune.
Serveres med iskrem eller vaniljesaus.
Epledessert med sprøtt lokk
50 g smør/ margarin
50 g sukker
50 g malte mandler
50 g hvetemel
4-5 epler i store biter
2-3 ss brunt sukker (eller ta det sukkeret du har)
1-2 ts kanel
Slik gjør du:
1. Rør sammen smør og sukker til det blir lyst og luftig.
2. Bland inn malte mandler og mel så du får en fast deig.
3. Trykk den ut i en runding på et matpapir/bakepapir (så den ca. passer formen du skal bruke). Legg evt litt kjølig.
4. Skrell epler, del i store biter og ha i en pose. Tilsett sukker og kanel. Bland godt og la ligge noen minutter. Hell i en smurt form, ca. 24 cm (få med all saften fra posen).
5. Legg på lokket.
6. Stek på 180-200 grader i 25-30 minutter, midt i ovnen, varmluft eller over/undervarme. Alt funker.
7. Spises lun med is eller vaniljesaus.