Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Eplekakedessert fra Fjøla 

Eplekakedessert fra Fjøla 

Bilde

Bilde

Bilde

Få oppskrift på byens beste eplekakedessert

I går var jeg innom Østbanehallen, også kalt «Ø» ved Oslo S, der landslagskokk Christer Rødseth akkurat har åpnet sin nye restaurant, Fjøla. Det har gått gjetord om stedet og ikke minst om eplekaken hans, og vet du hva? Den var så god at jeg tryglet om å få dele oppskriften med dere. Det fikk jeg!

Er dette et sponset innlegg, tenker du – og tja. Det er kanskje det? For besøket mitt hos Christer i går «utviklet seg». Jeg ble nemlig helt forelska i stedet, atmosfæren og ikke minst – eplekaka.

Dette er en eplekake helt etter min smak, bygd over samme lest som eplekake i liten langpanne-oppskriftten

Bilde

Eplekakedessert fra Fjøla
100 g sukker
100 g meierismør – saltet
100 g mel
1 ts bakepulver
1 eple – syrlig, Hardanger/Granny Smith
1 egg
½ vaniljestang

Smør og sukker piskes hvitt med frøene fra en halv vaniljestang. Ha i egg, mel og bakepulver. Pisk sammen. Smør ildfaste former med temperert smør og dryss på sukker. Hell ut det overflødige. Ha i ca 80 g kakedeig og 3 store eplebåter.
Stek på 150 grader i ca 40 minutter. Etter steking, la den hvile i 10 minutter før den taes ut av formen

Karamellsaus
200 g sukker
50 g meierismør –saltet
100 g kremfløte
1 klype maldonsalt

Smelt sukker til lys karamell. Pisk inn smør og fløte. OBS! vær forsiktig, temperaturforskjell gjør at det kan boble voldsomt. Ha i maldonsalt, og sil av.

Eplekompott
2 syrlige epler, Hardanger/Granny Smith, skrelt i terninger
100 g sukker
50 ml eplejuice – ferskpresset (ikke konsentrat)

Smelt sukker til lys karamell, ha i epler og eplejuice
Kok til sukkeret er oppløst og eplebitene er møre.

Monteringen:
Ha eplekompott i formen, ha på den ferdigstekte kaken, hell over 2 ss karamellsaus. Sett lokket på formen (eller legg på et lokk av alufolie), og varm opp i ca 10 minutter på 160 grader.

Serveres med vaniljeis.

Bilde

Bilde

Bilde

Christer Rødseth fra Aurskog er medlem av det norske kokkelandslaget for juniorer og ble i sommer kåret til verdensmester i kokkefag (for andre gang) som assistent sammen med Christopher Davidsen under Global Chef Challenge i Stavanger. Han jobber i dag for SSP og er mannen som styrer Fjøla restaurant i Østbanehallen.

Bilde


Be the first to write a review
127 Kommentarer
  • Aina
    Svar
    Skrevet på13:59, 4. mars 2015

    Jeg ville tatt med meg min samboer, Victor. Han fortjener det som fulltids student, jobber og er to barnspappa, han fortjener litt luksus i hverdagen og kunne spise på Fjøla hadde vært topp😊👍

  • Skrevet på14:01, 4. mars 2015

    Jeg ville bedt med meg Merethe for å sjekke om eplekaken er like god som den vi solgte på Hjemmebakeriet 😉

  • Siri
    Svar
    Skrevet på14:02, 4. mars 2015

    Min kjære ville jeg tatt med, fordi jeg vet han ville satt veldig pris på det.

  • kjerstin
    Svar
    Skrevet på14:03, 4. mars 2015

    Jeg ville tatt med mannen min . Etter hans 4 år som vegetarianer er lagt bort er det på tide at han får servert skikkelig god mat 🙂

  • Emilie Willoch Olstad
    Svar
    Skrevet på14:05, 4. mars 2015

    Verdens beste Mamma! ❤️ Fordi jeg er så glad i henne og vil skjemme henne bort litt, nå som jeg er nyutflyttet student 😊

  • Anne Nordal Lindblad
    Svar
    Skrevet på14:05, 4. mars 2015

    Jeg ville gjerne ta med meg døtrene mine,Lina Therese og Magdalene.De fortjener at jeg hadde bedt de med på middag på Fjøla.Den desserten så og hørtes veldig god ut;0)))

  • Kjersti
    Svar
    Skrevet på14:05, 4. mars 2015

    Hvis jeg vinner ønsker jeg å ta med Morten 😊

  • Nina Elisabet
    Svar
    Skrevet på14:13, 4. mars 2015

    Jeg ville tatt med meg samboeren min som er stasjonert i Bardufoss neste gang han er hjemme på perm, da skal vi også feire bursdagen hans, så det hadde vært perfekt å feire han på Fjøla 🙂 Hadde også vært veldig gøy å se hva Christer har fått til, da vi spilte sammen i skolemusikken for menge år siden, men det passer ikke inn i et litt stramt studentbudsjett for en lærerstudent..

  • Nina
    Svar
    Skrevet på14:14, 4. mars 2015

    Min kjære datter som har studert i utlandet siden i fjor høst! Jeg ville gjerne tatt henne med på en koselig kveld med deilig mat når hun kommer hjem til våren <3

  • ingvild øverbø
    Svar
    Skrevet på14:22, 4. mars 2015

    Jeg vil gjerne gi det til foreldrene mine, det VET jeg de hadde satt skikkelig pris på!:)

  • Ann Cicilie
    Svar
    Skrevet på14:23, 4. mars 2015

    Mmm, jeg får vann i munnen av å lese oppskriften 🙂
    Hvis jeg blir så heldig og vinner vil jeg gi premien til min kjære bror som kan ta kjæresten sin med ut på middag 🙂

  • Solbjørg Farstad Bergene
    Svar
    Skrevet på14:34, 4. mars 2015

    Tenk at jeg fyller 40 år i morgen! Da hadde det vært supert med en middag i Oslo som bonusgave! Når folk spør meg hva jeg ønsker meg i gave, så svarer jeg «opplevelser»; kafebesøk, restaurantbesøk, teaterbesøk, konsertbilletter e.l. sammen med familie og venner. Et stort ønske er også å få komme på en forestilling i operaen. Tenk så flott det ville vært å kombinere det med middag på Østbanehallen!

  • Marit Gunhild
    Svar
    Skrevet på14:38, 4. mars 2015

    Å det hadde vært supert å vinne, som gårdbrukere her langt oppi Gudbrandsdalen og med få resturanter i nærheten hadde det gjort seg med bytur og en matopplevelse. Ville jo da selvsägt delt det med bonden min 🙂

  • Beate Leite
    Svar
    Skrevet på14:48, 4. mars 2015

    ..prøver lykken siden jeg snart har bursdag (19.mars) og skulle jeg være så heldig å vinne så ønsker jeg å ta med en god venninne som setter pris på gode mat- og vinopplevelser..

  • Kristin Norderud
    Svar
    Skrevet på15:07, 4. mars 2015

    Heja dere… jeg må få takke
    …jeg vil tilbake,
    for å få smake
    på Christers gode eplekake.
    Min Tore jeg vil ta med til Fjøla,
    dele middag og vin på en «lørda»?
    I flotte lokaler vi ønsker å spise,
    hvor også utmerket service lar seg tydelig vise.

  • Laila Korslund
    Svar
    Skrevet på15:11, 4. mars 2015

    siden jeg og min mann skal tilbringe bryllupsnatten Og helgen i Oslo hadde det vært supert med en bedre middag på Fjøla😃👍🍴🍷❤️

  • Hege Berge
    Svar
    Skrevet på15:39, 4. mars 2015

    Det beste på jord er å glede andre! Min svært gode venninne har bursdag i morgen, men har fått beskjed om hun må jobbe sent resten av uka og får derfor ikke feiret – noe hun synes er veldig kjipt. En bursdagsmiddag på Fjøla hadde derfor vært en helt fantastisk fin overraskelse!

  • Monica T.
    Svar
    Skrevet på15:42, 4. mars 2015

    Ja takk! Dette hadde vært koselig å kunne dele sammen med ei god venninne:)

  • Gard
    Svar
    Skrevet på15:46, 4. mars 2015

    Jeg ville tatt med meg en god venn av meg som fortjener å bli skjemt bort med god mat!

  • Hege Haug
    Svar
    Skrevet på17:10, 4. mars 2015

    Jeg vil ta med min datter som ble syk som 13 åring og har nå slitt med ME i 8 år. Å spise noe godt har alltid gitt henne noe positivt i en ellers så tøff hverdag.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...