Fine rundstykker

Fine rundstykker

Fine rundstykker manglet i samlingen, derfor ble det bakt til et lunsjbesøk. Disse er nesten litt sånn «kjøperundstykker» ettersom de er sprø i skorpa og luftige inni.

Jeg har kopiert oppskriften fra vågårundstykker, men kun brukt fint mel. Vil du lage disse tangzhong finner du oppskrift her.

Har også mange, mange oppskrifter med grove rundstykker, mest populære er disse med spelt. Eller disse (grove kaiser rolls). Vil du lage halvgrove rundstykker er disse veldig gode.

Om du ikke har skarp kniv eller barberblad behøver du ikke snitte dem på toppen. De smaker like godt…

Fine rundstykker (17 store rundstykker)
5 dl kaldt vann (tilsett gjerne en halv dl til om deigen er fast)
20 g fersk blå gjær
12 g salt (1 ss)
750 g hvetemel
2 ss olje

Slik gjør du:
1. Elt sammen mel, kald væske og gjær i ca. 10 minutter.
2. Tilsett salt og olje.  Elt 5-7 minutter til. Sett opp farten slik at det blir ekstra kraftig elting de siste 3 minuttene. 
3. Pakk bollen inn i plast/ træ en plasthette på og la hvile ca. en time på benken eller et par timer i kjøleskapet.
4. Ta litt olje på fingrene eller bruk litt mel og trill ca. 17 rundstykker (vekt 75 gram). Sett på en bakeplate med bakepapir.
4. Etterhev i ca. 30 -45 minutter. Sett ovnen på 280-300 grader. 
6. Pensle/ spray rundstykkene med vann.
7. Bruk en sylskarp kniv eller et barberblad og lag et snitt i hvert rundstykke. 
​8. Sett rundstykkene på nest nederste rille i ovnen. Kast litt kokende vann inn i bunnen av ovnen (ca. 1/2 dl) rett før du lukker ovnsdøra og skru ned til 240 grader. Er du redd for at ovnen din kan gå i stykker? Plasser en langpanne i bunnen (den må bli like varm som resten av ovnen).
9. Stek i ca. 14-18 minutter. 
10. Avkjøl på rist.

Jeg dro plast over bollen og lot den stå i kjøleskapet et par timer. Den kan gjerne stå en time på benken, godt innpakket.
Del opp deigen i biter på ca. 75 g
Klemte alle rundstykkene på ei plate..
Disse trenger 15-17 minutter i en varm ovn, sett inn på 280 og stek på 240. Avkjøl på rist.

Be the first to write a review
11 Kommentarer
  • Anne Åse Lindeflaten
    Svar
    Skrevet på15:04, 1. februar 2022

    Har laga rundstykkene i dag. Dei ser fine ut, og smakar godt! Men, kan dei frysast og beheld dei då den sprø skorpa??

  • Anita Mortensen
    Svar
    Skrevet på09:46, 2. februar 2022

    Hei. Min ovn går bare til 230gr. Anita

  • Linda
    Svar
    Skrevet på20:01, 6. februar 2022

    Hei,
    Kan jeg bruke tørrgjær, og kan deigen stå i kjøleskapet til dagen etter?

  • Reidun Moltubak
    Svar
    Skrevet på20:09, 12. august 2022

    Herlig sprø rundstykker!
    Blir ikke siste gangen jeg bruker denne oppskriften.
    Takk for tipset om form til vannet. Har vært litt bekymret
    for ovnen. Har brukt vannet til oppskrift på grove brød fra Trine. Kjempe-sprø skorpe på dem også.
    👍👏

  • Naz Rezaei
    Svar
    Skrevet på15:23, 7. oktober 2022

    Hei, hvorfor mine rundstykker blir ikke så luftig som dine?

  • salve kallevig
    Svar
    Skrevet på13:19, 19. mars 2023

    kjøpebrød blir ikke tørre og smulete . hva er trikset til bakerier?hjemmebakt er jo supergodt i 2 dager og så er det slutt. der må være en hemmelighet. har lurt litt på om baskerne bruker heve/dampskap. vh

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel smuldrepai med..

Rabarbratid! Endelig! Her skal du få en smuldrepai-oppskrift...

17. mai-terte med va..

Det er snar 17. mai og kakefest! Jeg...

Elins oreokake

Oreokake er blitt en klassiker på mange festbord,...

NY bok!

Jeg har gitt ut ny bok! Den heter...

Klassisk focaccia

Focaccia hører ofte med på 17.maibordet, derfor har...