Firkløverkake

Firkløverkake

Picture

En klassiker!

Firkløverkake…åh så utrrrrolig godt! Denne kaka har fulgt meg i mange, mange år, og er en fantastisk deilig kake. Bunnen er luftig, toppingen sjokoladegod og karamellaktig med biter av hasselnøtter. En av krem.no’s mest populære kaker.

Picture

Egg og sukker piskes til luftig eggedosis (Bruk romtempererte egg). Smelt smør, sjokolade og kaffe sammen. Blandes inn i eggedosisen vekselsvis med siktet hvetemel og bakepulver. Helles over i en smurt springform.

Picture

Kremen kokes på samme måte som når man lager karameller. Jeg tilsatte firkløversjokoladen etter ca. 10 minutter, da kremen var passe tykk. Kremen hadde da tendens til å sukre seg. (For å forhindre at karamellkremen sukrer seg kan du tilsette sjokoladen sammen med sukkeret og fløten helt i starten).

Picture

Picture

En gammel klassiker fra krem.no – til glede for nye lesere. Lenge siden sist jeg lagde denne, hadde helt glemt replikken som faller ved første tygg:
– Åh…så utrrrolig god!

Firkløverkake -bunn
Egg 5 stk
Sukker 200g
Kokesjokolade 1/2 plate
Kaffe 2 ss
Hvetemel 135g
Bakepulver 2 ts
Smør/Margarin 135g

Sjokolade/karamellkrem:
1 kopp sukker  (ca. 2dl)
1 kopp fløte  (ca.2 dl)
1/2 kopp smør/margarin (ca.100g)
Firkløver ca.80 – 100g

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt sjokolade, smør og kaffe sammen i mikroovn/ evt. over vannbad.
3. Blandingen vendes inn i eggedosisen vekselsvis med siktet hvetemel og bakepulver.
4. Helles i smurt springform (ca.22-24 cm)

Ovnstemperatur: 180 grader
Steketid: ca.45 min

Kok sukker, fløte, margarin og Firkløver til en tykk saus. (ca. 10 minutter). Pass på og røre i karmellsausen hele tiden. Om du ønsker – del bunnen i to og legg på et lag med karamellkrem. Legg på toppen og hell resten av kremen over kaka.

Picture

Dagens oppkvikker…

Picture

Valgfritt: Del bunnen i to og smør på et lag med krem.

Picture

Saftig kake som ofte forsvinner før den er blitt helt kald..
94 Comments
  • Jannicke Heggum
    Reply
    Posted at 16:55, 15. May 2017

    Hei. Med en halv plate kokesjokolade, menes det 50g eller 100g?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 17:29, 15. May 2017

      50 gram 🙂

  • Hilde
    Reply
    Posted at 18:00, 7. August 2017

    Hei. Hvet du hvor ca mye gram 1/2 kopp med smør/margarin er?

    • konditor-Elin
      Reply
      Posted at 08:36, 8. August 2017

      Står i oppskriften. 100 g

      • Hilde
        Reply
        Posted at 10:22, 8. August 2017

        aha, har ikkje studert din oppskrift så nøye, så har ikkje sett at det sto der. Har berre bruk min tantes oppskrift.

  • Marianne
    Reply
    Posted at 18:52, 1. October 2017

    Googlet meg fram til denne, firkløverkake minner meg om barndommen min 🙂 Denne var kjempegod og gikk ned på høykant hos både små og store.

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 13:03, 3. October 2017

      Så hyggelig å høre!

  • anette
    Reply
    Posted at 10:16, 19. October 2017

    Hei,
    Etter veldig god erfaring med oppskriftene dine, skal jeg i dag prøve denne kaken. Leste gjennom kommentarene for å se om det var noen tips å plukke opp, og la merke til hvor flink du er til å svare på spørsmål. Det gjør bloggen og oppskriftene dine enda bedre!
    Hilsen Anette

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 10:34, 19. October 2017

      Takk! Så hyggelig tilbakemelding å få Anette!

  • Majmaj
    Reply
    Posted at 08:50, 2. November 2017

    Hej. den kage ser godt ud. hvilken sjokolade er firkløver.. er det mælke sjokolade eller har den en særlig smag.
    Hilsen fra Danmark 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 11:11, 2. November 2017

      Hei Majmaj! Det er en melkesjokolade med litt ristede hasselnøtter i. Det går fint an å bruke en vanlig melkesjokolade 🙂

      • Majmaj
        Reply
        Posted at 14:01, 2. November 2017

        Mange tak for svar 🙂

  • Henning
    Reply
    Posted at 13:58, 15. November 2017

    Jeg har tenkt å bake (2 stk av) denne til et kakelotteri på lørdag fk, mens den må leveres inn i morgen kveld (torsdag). Blir dette for lang tid fra baking til utlodding?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 14:19, 15. November 2017

      Tror det skal gå fint. Så lenge glasuren dekker hele kaka vil den holde seg fersk lenge.

  • Anne-Lise Berntsen
    Reply
    Posted at 12:03, 9. March 2018

    Hei. Skal kaka stå i midten, eller nederst i ovnen?

    • KOnditor-Elin
      Reply
      Posted at 12:19, 9. March 2018

      Midten, eller et hakk ned fra midten blir bra.

  • Marie Zaremba
    Reply
    Posted at 11:11, 5. June 2019

    Går det greit å fryse denne kaken med krem på? Var litt kjapp på den i dag🥴

    • Elin Krem.no
      Reply
      Posted at 11:42, 5. June 2019

      Ja, det kan du.

  • Cathrine
    Reply
    Posted at 18:33, 6. June 2019

    Kan man lage denne kaken dagen før?☺️

    • Elin Krem.no
      Reply
      Posted at 07:41, 7. June 2019

      ja

  • Veronica Madsen
    Reply
    Posted at 21:16, 8. September 2019

    Hei
    Tåler kaken å stå uten krem over natten, eller bør jeg ta den på så snart kaken er kald nok?

    • Elin Krem.no
      Reply
      Posted at 10:28, 9. September 2019

      Begge deler går fint. Kaken kan stå uten kjøling natten over, men pakk den inn.

  • Heidi Anda
    Reply
    Posted at 19:11, 20. January 2020

    Jeg har en oppskrift på sjokoladekrem/saus som er ganske lik denne, men med dronningsjokolade. Problemet er at kremen enten blir for rennende eller at det blir som at du tygger i sukker. Hva gjør jeg feil?

    • Elin Krem.no
      Reply
      Posted at 13:12, 24. January 2020

      Det har ingen ting med sjokoladen du bruker å gjøre. Denne kremen vil raskt sukre seg når sjokoladen tilsettes. At den er for rennende handler om at kremen er for lite kokt. Jeg vet at det ikke er hel rett fremgangsmåte, men jeg sier at man kan tilsette sjokoladen tidlig i kokeprosessen for å unngå sukring.

  • Åse
    Reply
    Posted at 17:12, 7. February 2020

    Hei Elin! Jeg har tenkt til å prøve meg på stingkake til morsdagen, så skal som du har skrevet følge denne oppskriften på kakebunnen. Nå føler jeg at jeg har sett igjennom begge oppskriftene og jeg klarer ikke å finne ut hvilken størrelse du bruker på den runde formen 😅 er det noen spesiell størrelse, eller er det det samme?
    Tusen takk for svar!

    • Elin Krem.no
      Reply
      Posted at 11:23, 8. February 2020

      Du må lese bedre 😉 Det står 22 cm eller 22-24 cm i begge oppskriftene. Lykke til!

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website