Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Formkake med eple, rosiner og nøtter

Formkake med eple, rosiner og nøtter

I dag har jeg bakt en formkake med eple, rosiner og hasselnøtter, og da jeg tok et tygg minte det kanskje litt om mormonsen? Litt sånn gæmilskake, altså 😉

Oppskriften er dansk, og det du putter oppi kan du godt justere. Det er ikke et must hverken med rosiner, nøtter eller eple. Erstatt gjerne med mandler, annen fast frukt eller kanskje hakket sjokolade kunne vært godt? Har du ikke sitron kan du droppe det og tilsette 2 ts vaniljesukker.

Den steker ferdig på under en halvtime og er holdbar i mange dager. Smaker kanskje best på dag 2. Kan gjerne fryses.

Om du ikke har en liten langpanne 25 cm x 35 cm kan du godt steke den i en rund form – ca 28 cm i diameter.

Formkake med eple, rosiner og nøtter

4 vanlige eller 5 små egg
250 g sukker
250 g smør/ margarin (romtemperert)
300 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
saft og revet skall av 1 sitron
75 g rosiner
75 g hasselnøtter
1-2 stk epler i biter på 1-2 cm

Til toppen:
20 g hakkede hasselnøtter
Svensk perlesukker

Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk romtemperert smør/ margarin). 
2.     Rør inn ett og ett egg.
3.     Sikt inn hvetemel og bakepulver og bland sammen så det blir en jevn masse. 
4.     Rør inn sitronsaft og revet sitronskall. Vend inn grovhakkede nøtter, rosiner og biter av eple til slutt.
5.     Hell i langpanne 25 cm x 35 cm kledd med bakepapir. Dryss på nøtter og perlesukker. Settes midt i oven på varmluft 180 grader ca. 20-25 minutter. Bruker du over/undervarme kan du regne med noe lenger steketid. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Henger det deig igjen på pinnen må kaken stekes videre.

Vei opp alle ingrediensene før du starter å bake.
Etter at du har pisket smør/margarin og sukker lyst og rørt inn ett og ett egg, sikt inn det tørre.
Rør inn sitron (skall + saft) hasselnøtter, rosiner og eple.
Dryss evt på hakkede nøtter og perlesukker
Stekes ferdig på ca. 20 minutter. Dra kaken ut av formen og over på rist.
En litt sånn gammeldags kaffekake. Hverdagslig og god!



Be the first to write a review
No Comments

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...