Hamburgerbrød og pølsebrød

Hamburgerbrød og pølsebrød

Grillsesongen står for døra og er det noe jeg liker, så er det mjuke hjemmelagde hamburgerbrød eller pølsebrød. Her har jeg laget begge deler. For å få den ekstra mjukheten har jeg brukt tangzhong-teknikk.

Vet du ikke hva tangzhong er, les deg opp her! 

Dette er en deig du kjenner – jeg har kun skrudd litt på salt, sukker og smørmengde. Jeg ble veldig fornøyd med disse!

Hamburgerbrød – pølsebrød
(ca. 15 hamburgerbrød, eller ca. 20 pølsebrød)

Lag jevning først av:
40 g hvetemel
200 g melk

tilsett i bakebollen:
460 g hvetemel
175 g melk
20 gram gjær eller 6 g tørrgjær
3 ts salt
4 ss sukker
40 gram smør i terninger

 


Slik gjør du:
1. Lag jevning av melk og hvetemel. Varm til det tykner. Avkjøl. Bland jevning med resten av ingrediensene i en bakemaskin (bortsett fra salt og smør), tilsett kald væske.
2. Elt på middels fart i 10-15 minutter. Tilsett salt og smør. Elt videre noen minutter, til du kan ta glutentesten.
3. Deigen settes på benken til den hevet til dobbel størrelse.(Pakk bakebollen inn i en pose).
4. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, del opp i seksten emner på ca. 50 gram til pølsebrød, og ca. 70 gram til hamburgerbrød.
5. Plasser deigemnene på en plate med bakepapir.
6. La heve i ca. 30-45 min (med tørrgjær går det lenger tid – opp til halvannen time). Spray eller pensle med vann under heving så ikke deigen tørker ut.
7. Pensle med vann, strø på sesamfrø.
8. Stekes litt ned i ovnen på 225 grader i ca. 10-15 minutter.

Pølsebrød: vei opp deigen til mellom 50 og 60 gram. Rull først til boller, deretter til pølser. Sett på plate (litt tett om du ønsker mjuke kanter). Klem pølsene ned.

Spray eller pensle med vann mens de hever (30-45 minutter). Spray eller pensle med vann rett før steking og dryss på sesamfrø hvis du ønsker. Stek på 225 grader i 10-12 minutter.

Hamburgerbrød: Del deigen opp i biter på ca. 70 gram. Trill boller og klem så flate du kan. La heve 30-45 minutter. Spray/ pensle med vann så de ikke tørker ut under heving.

Spray/pensle med vann og dryss på sesamfrø rett før steking. Stek på 225 grader i 10-15 min.

Mjuke og supergode! Putt i fryseren eller pakk inni plast og la ligge på benken til dagen etter.

5 based on 1 reviews
9 Kommentarer
  • Silje M. Westby
    Svar
    Skrevet på08:24, 7. mai 2020

    Disse skal jeg prøve i dag 🙂 Ser kjempegode ut! Hvor har du kjøpt bake»papir»-mattene du bruker? Har lyst å investere i noen sånne i stedet for å bruke bakeark man må kaste med en gang… Takk for supergode oppskrifter – jeg blir veldig inspirert! Hilsen Silje

  • Edel Irene Rødsjø
    Svar
    Skrevet på12:41, 17. januar 2022

    Er det riktig at denne deigen blir ganske fast, eller har jeg tullet med mål og vekt??

    • Linda Marie Wangen
      Svar
      Skrevet på15:37, 26. februar 2023

      Min ble også veldig fast. Måtte tilsette litt mer væske i deigen, og kunne helt sikkert tilsatt enda mer, så du tullet nok ikke.

  • Maryann Sivertsen
    Svar
    Skrevet på10:31, 10. april 2023

    Dette er de absolutt beste pølsebrødene jeg baker. Etter å ha prøvd mange oppskrifter, så har jeg bare brukt denne de siste årene.
    Jeg tilsetter bittelitt mere vann, og det er viktig å rulle de tynne og lange nok. Akkurat som på bildene …

  • Hilde Johansen
    Svar
    Skrevet på15:44, 22. mai 2023

    Jeg brukte bare 1 ss sukker da jeg syns de ble for søte. Men flott deig å jobbe med😊

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...

Donuts

Her er den! Min versjon av donuts, som...

Krembollekake

Søndag er det fastelavn OG morsdag! Av den...

Sjefens mektige sjok..

Denne sjokoladekaken er helt sjef - den har...

Gullbrødkringle

Jeg kjøpte litt for mye marsipan til jul...