Hvetestenger

Hvetestenger

Picture

Fersk hvetestang er ikke dagligdags. Disse fikk bein å gå på da en flokk unger fra nabolaget kom innom…
Picture

Putt hvetestengene i fryseren uten melis og kokos. Ypperlig å ta fram til kaffekos en travel maidag.
Picture

Hjemmelaget hvetestang er såå godt! Å dele stanga i to gjør det lettere å ha på melis og kokos.
Å kunne ha noe ferdig i fryser’n, som barer er til å lunke i ovnen, er gull verd i travle maidager. (Tines i ovnen på ca.150 grader, før du har på melis og litt kokos på toppen. Smaker som nystekt!)

Jeg brukte hjemmelaget vaniljekrem, men ferdigkjøpt går også helt fint å bruke.
Bolleoppskriften er som alltid – grunnoppskrift bolledeig. (Kan du den utenat enda?..). Av denne deigen får du 4-6 store stenger.

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Jeg lot deigen hvile i 1/2 time før jeg lagde stengene. Deretter hevet de på benken i ca. 1 time før de gikk i ovnen på 210 grader. Steketid ca. 10-15 min.

Picture

Rull avlange pølser av deigen, bruk så en kjevle til å få de flate.
Picture

Klem en god renne i midten.
Picture

Jeg hadde vaniljekremen i en sprøytepose. Da er det lettere å fordele kremen jevnt.
2 Kommentarer
  • Mona
    Svar
    Skrevet på14:36, 23. november 2013

    Veldig, veldig god og enkel oppskrift! Sammen med datter på 10 ble det i dag bakt hvetestang x 2 og et brett med kringlesnurrer(?). Dette var så gøy at vi satte en deig til, som ble til ett brett til med kringlesnurrer og ett med skoleboller.

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på00:24, 24. november 2013

    Oi, skal si dere har vært produktive! Så gøy å høre 🙂 Takk for fine ord.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bollefocaccia med ki..

Deler en liten godbit fra boken min Søt...

Elins iskaffe

Deler denne nyyydelige iskaffen, som hittil kun har...

Cookies med (brun)ba..

Brune bananer blir det støtt. Har mange oppskrifter...

Nektarinterte med ma..

Sommerlig og saftig kake med mandler og nektariner,...

Junisnipper (*kolaka..

Det er ferietid og jeg mangler noe å...