Klassisk eplekake

Klassisk eplekake

Bilde

Supersaftig eplekake med to egg

Eplekake med sprø mandler, sukker og kanel. Bakt med to egg og et par syrlige, norske høstepler.
Sommeren er på overtid, i løpet av uka er det slutt på varmen. Kveldene er allerede begynt å bli mørkere. Snart er tiden kommet for å fyre i ovnen, tenne lys og bake eplekake. Høst er eplekake for meg, og det er ikke store biten jeg trenger for å kjenne at det er helt greit å gå over i en ny årstid nå. Jeg starter med å skrelle eplene. De legger jeg i en bolle med vann tilsatt noen dråper sitronsaft. Sånn holder eplebåtene seg hvite. Denne er laget med bare to egg og er ikke den største kaka du kan bake (vil tro den holder til 5-6 personer). Vil du bruke en større form (26 cm)  eller lage den i en langpanne kan du doble oppskriften. Mandler på toppen kan sløyfes, og har du ikke brunt sukker, bruk vanlig. 

Eplekake
125 g smør
125 g brunt sukker (eller ta det du har)
125 g hvetemel
2 egg
1 ts bakeplver
1 ts vaniljesukker
3-5 epler
0.5 dl melk
evt. hakkede mandler og perlesukker
sukker og kanel

Slik gjør du:
1. Smør og sukker piskes luftig.
2. Tilsett eggene, ett for ett.
3. Mel og bakepulver og vaniljesukker røres inn til slutt, sammen med melk.
​4. Has i en smurt kakeform 22-24 cm. Eplene skrelles og legges på toppen. Mandler, kanel og sukker strøs på toppen.

Steketemperatur ca. 180 grader (sett på varmluft siste 10 min)
Steketid 30-40 minutter

​Serveres med en kremdott (selvfølgelig), is eller vaniljesaus.

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Kos deg med eplekaka – ha en fin høst!
Be the first to write a review
9 Kommentarer
  • Sofie
    Svar
    Skrevet på13:47, 15. september 2016

    Ooh, den såg god ut! Ska prövas i helgen 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:22, 22. september 2016

      Håper den falt i smak Sofie!

  • Skrevet på11:18, 22. september 2016

    Rekommenderar denna alltså, vi prövade den förra fredagen på jobbet och det blev en dundersuccé 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:24, 22. september 2016

      Tidenes kommentar Edvin! Dundersuksess, faktisk! Tack så mycket!

  • Kari Måseide Sørlie
    Svar
    Skrevet på19:10, 2. oktober 2016

    Hei! Jeg vil gjerne bake kaken, men en av kakespiserene tåler ikke egg. Kan egg byttes ut med rømme eller noe annet..?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på22:21, 2. oktober 2016

      Hei. Egg både hever og binder sammen deigen, og jeg er ikke sikker på hva du kan bruke istedenfor. Rømme har ikke samme egenskap, den vil bare gjøre kaken tung. Som sagt – ikke sikker på hva du bør bruke her…

      • Mona
        Svar
        Skrevet på22:32, 19. november 2016

        Hei! Har en slektning som er veganer. Mener hun bytter ut egg med soyamel når hun baker. Kanskje best å google litt, men tror hun erstatter hvert egg med én toppet ss soyamel og én ss vann. Har fått noen veldig gode kaker når jeg har vært hos henne! 🙂

  • Anna Edvardsen
    Svar
    Skrevet på19:25, 15. oktober 2020

    Åh, nei! Smøret var romtemperert men eggene kom rett ut av kjøleskapet og røren skilte seg 🙁 Tenkte ikke på at eggene også må være romtempererte

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på11:33, 20. oktober 2020

      Det går fint! Ingen stor krise, men fint å huske til neste gang.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...