Kransekakekonfekt

Kransekakekonfekt

Picture

Dette er skikkelige festbiter! Knasende sprø utenpå og myke inni. Lages på 1-2-3 og kan gjerne fryses.
Kransekakekonfekt

1/2 kg ferdig kransekakemasse
ca. 1 1/2 eggehvite
(ha i eggehvite til du kjenner at massen er såvidt blitt litt bløt. Den skal kunne sprøytes ut av en sprøytepose)

Blandes med grind (eller med hendene) til en jevn masse. Ha i en sprøytepose og lag små topper. Pynt evt. med coctailbær. Stekes på 210 grader til de har fått gyllen farge (ca. 7-10 min)

Det drar seg mot nasjonaldagen og mange har mye de skal bli ferdige med før flaggheising fredag morgen. Om tiden er knapp, kommer her et tips:

Bak disse knasende gode kransekakebitene! Alt du trenger er ferdig kransekakemasse og litt eggehvite.  Her ser du fest-utgaven med coctailbær og mørk sjokolade i bunnen, men det kan du droppe om du vil. Smaker fortreffelig uten også.

Fiks ferdig på under en halvtime!

Picture

Rør eggehvite og kransekakemasse sammen til en jevn masse.
Picture

Ha i en sprøytepose med en stjernetyll ytterst.
Picture

Lag små topper, sett på coctailbær om du har og stek på 210 grader.
Picture

Smelt litt sjokolade og dypp bunnen.
Picture

Gni to biter mot hverandre, slik at det dannes et tynt lag sjokolade.
Picture

Sett de ferdigdyppede bitene på et brett dekket med plast. La stå i kjøleskap til de er stivnet.
Picture

Av en halv kilo kransekakemasse får du ca. 50 biter. Kransekakekonfekt er også glutenfritt!
2 Comments
  • Findus
    Reply
    Posted at 02:29, 18. August 2014

    … 50 er ikke nok 😉 … Disse er så gode og forsvinner med det samme. Om enn ikke fra hoftekammen, kanskje.

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 02:43, 18. August 2014

      Ja, Findus, de bare forsvinner! Det fine er at de blir bare enda bedre etter en tur i fryseren. Så lag gjerne 100…150…gjester dukker jo opp i tide og utide 😉

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits