Din handlekurv er nå tom!
Linser
Linser
Disse småkakene består av fløyelsmyk vaniljekrem og knasende sprø mørdeig. Smaker aller best litt lune, rett fra ovnen. Lag mørdeig og la den hvile i kjøleskap et par timer. Kok så vaniljekrem. Fremgangsmåte får du ved å følge bildene under! |
Katrine
Hei 🙂
Jeg lurte på om du vet hvor man kam få kjøpt sånne utstikker? Eller hva man kan bruke isteden?
Og hvor mange linser blir det ga tilsammen… Jeg bruker bare de oppskriftene du har lagt ut! 🙂
Konditor-Elin
Hei Katrine! Du kan bruke et glass eller en kopp som utstikker, ellers får du kjøpt slike runde utstikkere på utstyrsforretninger som selger bake-utstyr. Jeg er usikker på hvor mange linser dette blir, jeg vil tippe et sted mellom 20 og 30. Så hyggelig å høre at du bare bruker mine oppskrifter, det gjør meg skikkelig GLAD 🙂
Katrine
Hei igjen!
Når du skrivere smør formene godt! Mener du med smør? 🙂
Konditor-Elin
Jeg mener med smør, margarin eller formfett (spray) 🙂
Beate
Akkurat de samme minnene har jeg, bare at min pappa kom hjem med nystekte linser fra handleturen hos den lokale bakeren 🙂 Lykke! Og i dag har jeg bakt linser etter din oppskrift. De ble ikke så flotte som dine (naturlig nok) men smakte nyyydelig!! Tusen takk! 🙂
Konditor-Elin
Er det ikke rart hvordan alle disse minnene fra barndommen blir ekstra sterke så snart vi smaker noe som vekker minner? Takk for at du delte historien Beate – jeg er sikker på at de ble flotte og at de smakte helt fortreffelig:)
Beate
<3
Kjersti Moe
Hei 🌞 Nydelige, bakte i dag 🧡
1. Forringes kvaliteten hvis linsene fryses?
2. Kan linsene forberedes ferdig og fryses ustekte? Og så ta ut ønsket mengde, tines og steke som angitt?
Elin Krem.no
1. Vaniljekremen inni linsene kan kanskje endre konsistens etter tining.
2. Ja, det kan du.
Espen
Hei, hvilken diameter er det på ringene du bruker? Både til å stikke ut og til å presse?
Konditor-Elin
Hei Espen. 9 cm og 4.5 cm 😉
Ulla
Tusen takk for at du gir oss alle disse fantastiske oppskriftene! Kvalitet fra begynnelse til slutt!
Konditor-Elin
Så hyggelig kommentar! Takk Ulla 🙂
Christine Bjørnstad
Tusen takk for alle de fantastiske oppskriftene dine. Å verdens beste vaniljekrem 😍
Konditor-Elin
Så stas! Værsågod Christine – bare hyggelig 🙂
Sissel Margrethe Eide
Hei! Ett av barnebarna mine, Birk på 4 år, er helt «gal» etter linsekaker med vaniljekrem. Veldig informative og fine sider du har! Nå tester jeg ut oppskriften din… Men vet du om jeg kan få kjøpt former på nettet, og eventuelt hvor?
Sissel
Konditor-elin
Fant ikke på nett, men de finnes på Biltema!
Ragna
Hei:)
Linsene ser helt fantatiske ut, og jeg tenkte å bake til helgen til mitt barnebarns bursdags. Vet du om jeg kan lage de ferdig i formene på kvelden for så å steke de dagen etter?
Takk for alle fantastiske oppskrifter du deler, det bakes over en lav sko i heimen:)
Konditor-Elin
Hei Ragna, det kan du. Det kan hende at mørdeigen blir litt vætet av vaniljekremen, så stek av på nederste rille for å få bunnen skikkelig gjennomstekt.
Katrine
Hei, er det mulig å fryse linsene? 🙂
Konditor-Elin
Ja, men de smaker aller best ferske! Jeg ville heller fryst ustekte linser og så stekt de av etter behov 🙂
Kristine
Disse må prøves! Hvordan oppbevarer du dem?
Konditor-Elin
De spises opp! (oppbevares ikke). Neida, du kan sette dem kjølig om det skulle bli noe igjen.
Kjersti
Kan man lage det som én stor linse? Er det da samme steketid?
Konditor-Elin
Ja, det kan du. Steketid vil avhenge av hvor mye vaniljekrem du fyller i mørdeigen. Stek på nederste rille i ca. halv time til tre kvarter.
Camilla Renathe Ødegaard
Hei. Laget mørdeigen for 2 dager siden og den har ligget kaldt. Jeg opplevde at det ble «seig» deig. Som klistret seg når jeg rullet ut med kjevle. Hva kan jeg ta mer av i deigen. Endte med en del mel. Og prøvde legge i frysa litt. Men hjalp ikke noe særlig. Jeg rullet kuler og klemte ut i forma. Og lokka fikk jeg tilslutt rullet med enda mer mel.
Tips? Stekte dem og de ble uansett kjempegode selv om teknikken ble litt annerledes. Linser er veldig populært her i huset. 🙂
Konditor-Elin
Mer mel er tingen. Og små mengder ut av kjøleskapet. Den må være kald når du jobber med den. Tips: det er lettere å jobbe med en deig som er laget av margarin enn smør.
Moira E Eidahl
Jeg gleder meg å lage disse! Kan jeg spør hvordan du presser lokket godt på? Hva bruker du?
på forhånd, tusen takk.
Elin Krem.no
Jeg fukter deigen med litt vann og presser ned med toppen av utstikkeren.
Moira E Eidahl
Et spørsmål til. Kan man lager vaniljekremen noen dager i forkant, eller dagen før? Det bør kanskje være rom temperatur når den brukes?
Elin Krem.no
Dagen før går fint. Den holder 2-3 dager. Kan gjerne brukes kald fra kjøleskapet.
Anne
Hei og takk for oppskriften.
Kakene ble veldig gode. På noen åpnet lokket seg, og kremen tøyt ut.
Jeg har prøvd dine tips, men likevel åpner noen seg.
Har du noen flere tips? Det blir så lite vaniljekrem igjen i kaka🤷♀️
Elin Krem.no
Det skjer meg også! Tipset er nok å koke vaniljekremen enda mer, sånn at det meste av fuktigheten forsvinner. Det er den som vil ut når de åpner seg..
Mette Hoel
Hvor lenge anbefaler at linser m, vaniljefyll kan stå i kjølskapeg
Elin Krem.no
3-4 dager