Myke horn

Myke horn

Picture

Sommerlette horn

Skal du lage en enkel sommerlunsj, en lett salat, omelett eller kanskje servere reker er disse hornene perfekte som tilbehør. De blir ikke sprø, men er myke og saftige og smaker ekstra godt med litt salt pålegg på. Kan også lages som hamburgerbrød.
Horn

Har du lyst på en grovere variant kan du erstatte 1/3 del av hvetemelet med sammalt hvete finmalt.

500 g hvetemel
2 ts salt
2 ss sukker
3 dl væske (melk eller vann)
25 g gjær
4 ss smør eller olje
1 egg (valgfritt)

Valmuefrø
Sesamfrø
Semulegryn
Solsikkekjerner

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm væsken fingervarm og hell i.
2. Tilsett gjær, smeltet smør/olje og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i to eller tre like store emner som trilles til boller.
6. Kjevle deigemnene til pizza-store rundinger ca. ½ cm tykkelse. Del opp i 8 like store deler.
7. Pensle med litt vann langs kanten ytterst samt i den spisseste enden før du ruller trekantene sammen. Start å rulle i den bredeste enden.
8. Rull hornet på et tørkerull-papir dynket i vann før du legger det over i en skål med valmuefrø eller lignende.
9. Settes på en bakeplate kledd med bakepapir. La heve en halv time til tre kvarter.
10. Stekes på 220 grader i 7-10 minutter.

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

12 Kommentarer
  • Maja
    Svar
    Skrevet på10:14, 29. juni 2014

    JAPP! Det ble sen frokost/lunsj idag. Det regnet, hadde ikke brød i fryseren,… da ble det horn med ost og skinke. Jeg hadde ikke så masse kule frø jeg da, men sesamfrø fungerte det også 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:51, 29. juni 2014

      Sesamfrø duger i massevis, Maja. Behøver ikke masse fancy smancy frø. Det er jo gøy å ha på litt forskjellig av det man har i skapet. Knust corn flakes, for eksempel. Eller musli-frø-blanding. Kunne godt passet på disse. Håper det smakte NAM!

  • Gerd Sollid Næss
    Svar
    Skrevet på11:43, 30. juni 2014

    Savner at oppskriften har alternative grove melsorter til hvetemel.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:13, 30. juni 2014

      Hei Gerd. Som du ser i innlegget over sier jeg at 1/3 del av hvetemelet kan erstattes med sammalt hvete finmalt. Hvis du ønsker det enda grovere blir deigen fort veldig tung, og da forsvinner en del av den «lette» bakst-følelsen som disse hornene skal gi.

  • Ann-Kristin Johannessen
    Svar
    Skrevet på07:19, 28. juli 2014

    Bakt disse mange ganger og jeg kan trygt si at det er noe av det beste horn jeg har bakt Jeg får masse skryt av dem

  • Natalie
    Svar
    Skrevet på15:16, 23. november 2014

    Kjempe fornøyd!
    Har bakt disse flere ganger nå. Deigen bruker jeg til både pizza og mykehorn. Pizzaen falt ikke i hennes smak, men mykehorn har hun i matboksen til bhg veldig ofte! Og hun spiste opp alt! Jeg bruker 250 g hvetemel og 250 g quinoamel.
    Takk for god oppskrift 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på02:02, 24. november 2014

      Så herlig, Natalie – liker at det stadig blir nye favoritter av denne oppskriften 😉

  • sara
    Svar
    Skrevet på18:29, 6. september 2015
  • Kari Ann
    Svar
    Skrevet på00:50, 12. januar 2017

    Denne vil eg prøve 🙂 Men har du sånn ca diameter på rundingene du kjevler ut?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:21, 12. januar 2017

      Tipper den er ca. 20-22 cm i diameter

  • Karin Nilssen
    Svar
    Skrevet på07:48, 26. juni 2019

    Skal man doble gjærmengden hvis man skal lage dobbel oppskrift?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på10:17, 26. juni 2019

      Det finnes ingen fasit på det svaret, du velger.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits