Din handlekurv er nå tom!
Myke horn
Sommerlette horn
Har du lyst på en grovere variant kan du erstatte 1/3 del av hvetemelet med sammalt hvete finmalt.
500 g hvetemel
2 ts salt
2 ss sukker
3 dl væske (melk eller vann)
25 g gjær
4 ss smør eller olje
1 egg (valgfritt)
Valmuefrø
Sesamfrø
Semulegryn
Solsikkekjerner
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm væsken fingervarm og hell i.
2. Tilsett gjær, smeltet smør/olje og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i to eller tre like store emner som trilles til boller.
6. Kjevle deigemnene til pizza-store rundinger ca. ½ cm tykkelse. Del opp i 8 like store deler.
7. Pensle med litt vann langs kanten ytterst samt i den spisseste enden før du ruller trekantene sammen. Start å rulle i den bredeste enden.
8. Rull hornet på et tørkerull-papir dynket i vann før du legger det over i en skål med valmuefrø eller lignende.
9. Settes på en bakeplate kledd med bakepapir. La heve en halv time til tre kvarter.
10. Stekes på 220 grader i 7-10 minutter.
|
|
|
|
Maja
JAPP! Det ble sen frokost/lunsj idag. Det regnet, hadde ikke brød i fryseren,… da ble det horn med ost og skinke. Jeg hadde ikke så masse kule frø jeg da, men sesamfrø fungerte det også 🙂
Konditor-Elin
Sesamfrø duger i massevis, Maja. Behøver ikke masse fancy smancy frø. Det er jo gøy å ha på litt forskjellig av det man har i skapet. Knust corn flakes, for eksempel. Eller musli-frø-blanding. Kunne godt passet på disse. Håper det smakte NAM!
Gerd Sollid Næss
Savner at oppskriften har alternative grove melsorter til hvetemel.
Konditor-Elin
Hei Gerd. Som du ser i innlegget over sier jeg at 1/3 del av hvetemelet kan erstattes med sammalt hvete finmalt. Hvis du ønsker det enda grovere blir deigen fort veldig tung, og da forsvinner en del av den «lette» bakst-følelsen som disse hornene skal gi.
Ann-Kristin Johannessen
Bakt disse mange ganger og jeg kan trygt si at det er noe av det beste horn jeg har bakt Jeg får masse skryt av dem
Natalie
Kjempe fornøyd!
Har bakt disse flere ganger nå. Deigen bruker jeg til både pizza og mykehorn. Pizzaen falt ikke i hennes smak, men mykehorn har hun i matboksen til bhg veldig ofte! Og hun spiste opp alt! Jeg bruker 250 g hvetemel og 250 g quinoamel.
Takk for god oppskrift 🙂
Konditor-Elin
Så herlig, Natalie – liker at det stadig blir nye favoritter av denne oppskriften 😉
sara
Kari Ann
Denne vil eg prøve 🙂 Men har du sånn ca diameter på rundingene du kjevler ut?
Konditor-Elin
Tipper den er ca. 20-22 cm i diameter
Karin Nilssen
Skal man doble gjærmengden hvis man skal lage dobbel oppskrift?
Elin Krem.no
Det finnes ingen fasit på det svaret, du velger.
Lisa
Brukte denne deigoppskriften til å lage flette med ost og skinke inni. Omgjorde også deigen til tangzhong ved å følge din metode med å gange melmengden med 0,75. Brukte 2,5 dl vann i jevningen og 0,5 dl kald melk i deigen. Den ble helt fantastisk god. Såååå myk og deilig! Veldig fin deig å jobbe med! Takk 🙂
Vivi Ann Paulsen
Bakte disse hornene og de var helt fantastisk. Ja gemalen sa det var de beste han hadde smakt og han er kritisk. Noen fyllte vi med ost og skinke, Godt. Kanskje reklamere litt for disse ,nå når sommeren nærmer seg.
Caroline
Er det 25 g tørrgjær?
Elin Krem.no
Nei, nei, nei…