Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Mykt hvitløksbrød (tangzhong)

Mykt hvitløksbrød (tangzhong)

Picture

Supersoft brød med basilikum, oregano og hvitløk

Et brød du bare kan dra av bit for bit, supermjukt og supergodt. Holdbart er det også, for dette er bakt på tangzhong-vis.
Jeg vet at dere elsker hvitløksbrød! Hvordan jeg vet det? Jo, jeg har nemlig en SUPER-god oppskrift på et sprøtt hvitløksbrød som dere har trykket til deres bryst for lenge siden. 

Etter at jeg oppdaget tangzhong-metoden har jeg grublet på hva som kunne passe å bake, hva som smaker godt når det er mjukere enn mjukest? Svaret er blant annet dette: hvitløksbrød (laget påmonkey-bread-vis).

Oppskriften er den samme som da jeg lagde brytebrød i rund form. Så har jeg blandet sammen et smør som består av urter og hvitløk, rullet små kuler av deig i det, og lagt kulene i en form. 

Har laget både noen i kuvertform og noen i en vanlig springform. De små kuvertformene er kjøpt på Biltema og kan vaskes og brukes på nytt. Springformen er ca. 20 cm, men bruk den du har. Fyll opp med deigkuler, det kan ikke gå galt!  (hvis ikke forma di er mini, da..)

TIPS!
Er du ikke begeistret for hvitløk? Dropp det! Rør inn litt revet ost i smøret og lage et oste/ krydderbrød. Du kan også lage kulene flate, legge ost i midten og så rulle til kuler, dyppe i smør osv…

Hvitløksbrød – tangzhong-style
Gå til DENNE siden og bak som anvist!

Hvitløkssmør
4-6 fedd hvitløk
100 g smør
5-15 blad fersk basilikum (velg selv)
2 ts oregano

litt revet ost
Riv hvitløk (eller finhakk/ bruk en hvitløkspresse) og bland smeltet smør, basilikum og oregano. 

Slik gjør du:
1. Bak deigen som beskrevet. La den heve til dobbel størrelse – ca. 45 min. 
2. Del deigen opp i biter (10 g om du lager kuvertbrød, 25 g om du lager brødet i springform).
3. Smør formen(e). Rull deigen til kuler som vendes i smøret. 
4. Legg hulter til bulter i formen. (ca. 7-8 kuler i kuvertformene, ca. 23-30 kuler til en form på 20 cm)
5. Hell gjerne på smøret som blir til overs. La etterheve i ca. 45 min. 
6. Riv ost og legg på toppen. Stek på 240 grader, nederste rille.
Kuvertbrød: 15 min. Springform: 20-30 min. 

Picture

Til smøret hakker jeg basilikum, river hvitløk og strør i litt tørket oregano.
Picture

Picture

KUVERTBRØD: Trill kuler (ca. 10g) i hvitløkssmør, legg 6-7 stk i smurte former og la heve i ca. 30-45 min. 
Picture

Dryss på litt ost før de stekes på 240 grader i 15 min. Nederste rille. 
Picture

Picture

Til hvitløksbrød i springform: trill kuler a ca. 25 g, legg hulter til bulter i formen. Jeg hadde ca. 25 kuler til 20 cm form. La heve i 30-45 min. 
Picture

Stek på 240 grader i ca. 20-30 min (avhenger av størrelse på formen). Serveres gjerne litt småvarmt. Mmmm…

google_ad_client=»pub-1951606579489973″; google_ad_host=»pub-1188695032238888″; google_alternate_color=»FFFFFF»; google_ad_width=250; google_ad_height=60; google_ad_format=»234x60_as»; google_ad_type=»text_image»; google_color_border=»FFFFFF»; google_color_bg=»FFFFFF»; google_color_link=»0F53FF»; google_color_url=»008000″; google_color_text=»000000″;

google_ad_client=»pub-1951606579489973″; google_ad_host=»pub-1188695032238888″; google_alternate_color=»FFFFFF»; google_ad_width=250; google_ad_height=60; google_ad_format=»234x60_as»; google_ad_type=»text_image»; google_color_border=»FFFFFF»; google_color_bg=»FFFFFF»; google_color_link=»0F53FF»; google_color_url=»008000″; google_color_text=»000000″;

Be the first to write a review
2 Comments
  • Madelen Figenschou
    Svar
    Posted at 14:25, 20. oktober 2020

    Dette er verdens beste hvitløksbrød! Jeg elsker å bake og er blitt veldig glad i bloggen din 🙂 Du er dyktig!

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 15:06, 20. oktober 2020

      Så stas! Tusen takk!

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...