Påskebløtkake med marsipan

Påskebløtkake med marsipan

Picture

Marsipankake med vanilje- og sjokoladekrem

Dette er egentlig en Luganokake, for den av dere som har kjøpt det en eller annen gang. Jeg har laget den som en påskekake, og skal her vise deg hvordan du kan lage en marsipankake uten å måtte kjevle en stoooor marsipanleiv som dekker hele kaka. Her lager du et lokk først, deretter ruller du simpelthen på marsipankanten.
Et marsipanlokk kan du lage en dag eller to i forveg. Fint å ha med seg på tur, eller når tiden er knapp.
Påskebløtkaka består av:

Sukkerbrød
En halv porsjonvaniljekrem – ca. 300g (lag selv eller kjøp ferdig)
Jordbærsyltetøy
ca. 1/2 l Kremfløte
Marsipan i forskjellige farger
1 plate sjokolade

Før du begynner – legg et rent bakebrett i fryseren. Det skal du bruke til å lage fuglerede i sjokolade litt senere.

Marsipanlokk og pynt

Picture

Kjevle ut marsipan og mål til marsipanlokket.
Picture

Rull en pølse med marsipan som du deler opp i passe store biter og former til egg.
Picture

Små marsipanegg 🙂

Sett sammen kaka

Picture

Del kakebunnen i tre like store deler.
Picture

Stryk på jordbærsyltetøy på den nederste bunnen.
Picture

Bland sammen ca.200g vaniljekrem med litt pisket kremfløte.
Picture

Stryk utover kremen.
Picture

I det neste laget skal du blande 50 g (ca. en halv plate) smeltet sjokolade med resten av vaniljekremen og litt vanlig pisket krem.
Picture

Skokoladevaniljekrem.
Picture

Til slutt stryker du opp kaka med resten av den piskede kremen.

Dekor

Picture

Smelt sjokolade og ha i et papirkremmerhus. Klipp et ganske stort hull. Stekebrettet bør ha stått en stund i fyseren før du sprøyter sjokolade på som vist på bildet. Når det er i ferd med å stivne bruker du en stekespade for å dra det av. Så bøyer du det sammen til et fuglerede.
Picture

Her har jeg plassert fugleredet på marsipanlokket.
Picture

Slik blir marsipanlokket når det er ferdig! Har sprøytet mønsteret med sjokolade, og laget gåsungene og kanten rundt med eggehviteglasur (eggehvite og siktet melis rørt sammen til en fast glasur). Eggene kan plasseres til slutt.
Picture

Kjevle ut en lang remse med marsipan. Mål høyden på kaka di og legg til et par cm. Bruk en linjal og mål!
Picture

Legg på lokket først, deretter ruller du på kanten.
Picture

For å få “blondekant” har jeg brukt fingrene og klemt rundt det hele.
Picture

Så skal det smake med kake… 🙂
8 Comments
  • Posted at 04:36, 18. March 2013

    Fantastisk flott kake!! 🙂
    God Påske! 🙂

  • Elin
    Reply
    Posted at 05:06, 18. March 2013

    Takk Gry! Good Påske til deg også 🙂

  • cecilie g
    Reply
    Posted at 08:33, 20. March 2013

    Kjempefin kake.
    Hørtes veldig godt å blande smeltet sjokolade i vaniljekrem, det skal prøves : )

    • Elin
      Reply
      Posted at 14:03, 20. March 2013

      Ja, det er en svært så smaksfull kombinasjon 🙂

  • Ragnhild
    Reply
    Posted at 12:38, 25. March 2013

    Fantastisk flott påskekake!! 🙂 …. og nyttig fremgangsmåte !
    Riktig God Påske! 🙂

    • Elin
      Reply
      Posted at 16:19, 25. March 2013

      Takk Ragnhild! God Påske 🙂

  • Posted at 17:49, 7. March 2016

    Hei Elin. Den kakeoppskriften må jeg få “låne” om det går greit.
    Eneste forskjellen for min del er de norske fargene på eggene.
    God påske

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 19:19, 7. March 2016

      Så stas Dag! Bare hyggelig 🙂 Morsomt med flagg-farger på eggene. Lykke til!

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits