Påskebløtkake med marsipan
Marsipankake med vanilje- og sjokoladekrem
Dette er egentlig en Luganokake, for den av dere som har kjøpt det en eller annen gang. Jeg har laget den som en påskekake, og skal her vise deg hvordan du kan lage en marsipankake uten å måtte kjevle en stoooor marsipanleiv som dekker hele kaka. Her lager du et lokk først, deretter ruller du simpelthen på marsipankanten.
Et marsipanlokk kan du lage en dag eller to i forveg. Fint å ha med seg på tur, eller når tiden er knapp.
Påskebløtkaka består av:
Sukkerbrød
En halv porsjonvaniljekrem – ca. 300g (lag selv eller kjøp ferdig)
Jordbærsyltetøy
ca. 1/2 l Kremfløte
Marsipan i forskjellige farger
1 plate sjokolade
Før du begynner – legg et rent bakebrett i fryseren. Det skal du bruke til å lage fuglerede i sjokolade litt senere.
Marsipanlokk og pynt
Kjevle ut marsipan og mål til marsipanlokket.
|
Rull en pølse med marsipan som du deler opp i passe store biter og former til egg.
|
Små marsipanegg 🙂
|
Sett sammen kaka
Del kakebunnen i tre like store deler.
|
Stryk på jordbærsyltetøy på den nederste bunnen.
|
Bland sammen ca.200g vaniljekrem med litt pisket kremfløte.
|
Stryk utover kremen.
|
I det neste laget skal du blande 50 g (ca. en halv plate) smeltet sjokolade med resten av vaniljekremen og litt vanlig pisket krem.
|
Skokoladevaniljekrem.
|
Til slutt stryker du opp kaka med resten av den piskede kremen.
|
Dekor
Smelt sjokolade og ha i et papirkremmerhus. Klipp et ganske stort hull. Stekebrettet bør ha stått en stund i fyseren før du sprøyter sjokolade på som vist på bildet. Når det er i ferd med å stivne bruker du en stekespade for å dra det av. Så bøyer du det sammen til et fuglerede.
|
Her har jeg plassert fugleredet på marsipanlokket.
|
Slik blir marsipanlokket når det er ferdig! Har sprøytet mønsteret med sjokolade, og laget gåsungene og kanten rundt med eggehviteglasur (eggehvite og siktet melis rørt sammen til en fast glasur). Eggene kan plasseres til slutt.
|
Kjevle ut en lang remse med marsipan. Mål høyden på kaka di og legg til et par cm. Bruk en linjal og mål!
|
Legg på lokket først, deretter ruller du på kanten.
|
For å få «blondekant» har jeg brukt fingrene og klemt rundt det hele.
|
Så skal det smake med kake… 🙂
|
Gry
Fantastisk flott kake!! 🙂
God Påske! 🙂
Elin
Takk Gry! Good Påske til deg også 🙂
cecilie g
Kjempefin kake.
Hørtes veldig godt å blande smeltet sjokolade i vaniljekrem, det skal prøves : )
Elin
Ja, det er en svært så smaksfull kombinasjon 🙂
Ragnhild
Fantastisk flott påskekake!! 🙂 …. og nyttig fremgangsmåte !
Riktig God Påske! 🙂
Elin
Takk Ragnhild! God Påske 🙂
Dag Andreassen
Hei Elin. Den kakeoppskriften må jeg få «låne» om det går greit.
Eneste forskjellen for min del er de norske fargene på eggene.
God påske
Konditor-Elin
Så stas Dag! Bare hyggelig 🙂 Morsomt med flagg-farger på eggene. Lykke til!