Risboller med lys sjokolade

Risboller med lys sjokolade

Risboller er en julefavoritt hos mange. Jeg har testet å lage den med lys karamellsjokolade (Smørbukksjokolade). Den ble svært mild på smak, og er i så måte en barnevennlig versjon.

Det er sjokoladeplater på tilbud og dagen, du har kanskje kjøpt et par for mye? Da kan du jo teste å bruke dem i risboller? Jeg har i et par dager nå testet å lage risboller med salt karamell, uten helt å lykkes. Dagens variant ble laget med Smørbukksjokolade fra Nidar. Med litt flaksalt på toppen. Selv syntes jeg det kanskje smakte litt lite sjokolade, men så er jo jeg ekstra glad i den mørke varianten. En variant på den mørke finner du her. Er spent på om du liker det?

Du kan gjerne bruke vanlig lys sjokolade også. I dag testet jeg bare, derfor viser bildene under en halv porsjon (jeg har lagd risboller i dagesvis – har kjøleskapet fullt).

Kristisk punkt? At du ikke rører i sjokoladen mens den smelter. La den bare smelte over vannbad, til alt er smeltet og mykt. Delfiafettet må være knallvarmt, sånn at ikke risbollene stivner før du får dem på plate.

La risbollene stivne i kjøleskap, putt dem gjerne i en pose etterpå. Holdbare til langt ut i januar.

Risboller med lys sjokolade
250 g lys sjokolade (for eksempel smørbukksjokolade)
1 pk kokosfett (Delfiafett)
2 egg
2-3 ss sukker
flaksalt etter ønske
100 g puffet ris

Slik gjør du:
2. Smelt sjokolde over vannbad (ikke rør i sjokoladen)
3. Smelt delfiafett. Det skal være helt smeltet og litt varmt.
4. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bruk helst romtempererte egg.
5. Bland sjokolade i eggedosisen.
6. Tilsett smeltet fett litt etter litt.
7. Rør inn puffet ris.
8. Bruk to skjeer og sett små topper på et brett med matpapir. Dryss på litt flaksalt på toppen om du vil.
9. Avkjøl og putt i pose. Oppbevares kjølig.

Her har jeg ingredienser til en prosjon, selv valgte jeg å lage en halv porsjon..
Smelt sjokolade over vannbad, la den bare smelte uten å røre. Delfiafettet må være varmt.
Har sjokolade i eggedosis, pisk sammen, tilsett delfiafettet litt etter litt. Hell i ris og bland godt. Dryss evt litt flaksalt i. Jobb raskt.
Plasser små topper med to skjeer på brett.
Dryss evt litt flaksalt på toppen. Sett kjølig.
Disse ble litt seige på grunn av karamellen i sjokoladen, og hadde ellers en veldig mild smak av sjokolade.
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Sukkerkringler

Sukkerkringler er myke boller penslet med godt smør...

Hindbærsnitter - br..

En gammel, dansk klassiker som aldri går av...

Grove hamburgerbrød

Det er januar og ikke akkurat grillsesong. Likevel...

Tropisk dessert

Årets siste blogginnlegg er som en mild bris...

Thestokker

Thestokker kan best sammenlignes med biscotti før de...