Din handlekurv er nå tom!
Saftig banankake
Banankake
Vi spiser oss gjennom litt «leftovers» og i dag forbarmet jeg meg over tre brune bananer. Resultatet ble en saftig og god kake til søndagskaffen. 125 g smør/maragrin ca. 30g hakket sjokolade Stekes på 180 grader 25-45 min. Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggene ett etter ett, og ha i moste bananer. De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak). Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og ha det i vekselsvis med melk. Ikke visp røra for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig. Hakk sjokoladebiter og vend inn. Har du lyst til å prøve å lage en annen type banankake ? Prøv dette bananbrødet med kakao. |
|
|
|
Beso
Den smaker enda bedre med litt kanel og valnøtter/hakket oppi
Martha Joy S. Kjelsvik
Jeg har laget denne to ganger nå. Første gang ble nydelig, da brukte jeg surmelk og natron istedenfor melk og bakepulver. Tok dessuten 1/4 ts salt i røren. Kaken ble ganske flat, og så rå ut inni, men smakte stekt likevel. Andre gang fulgte jeg oppskriften helt, og både konsistens og smak ble faktisk kjipere. Eller, det er jo litt godt med kake som smuler seg litt, den forrige føltes litt tung. Men hver sin smak. Neste gang blir det surmelk, natron og salt igjen!
Konditor-Elin
Interessant å lese. Den første med natron, surmelk og salt tror jeg absolutt var en vinner, men kan jeg komme med et tips? Natron reagerer med syre (surmelken) men siden det er så mye fuktighet trenger den gjerne et ekstra løft. Tilsett derfor gjerne 1 ts bakepulver (i tillegg).
Martha Joy
Takk for tipset! Det er jo en preferanse, selvsagt, men jeg liker når det ikke smaker for søtt, heller litt syrlig. For andre er originalen best.
Tone
Hei! Jeg lagde nettopp denne, men deigen skilte seg når jeg tok oppi banan… hvorfor skjedde dette? Den står nå i ovnen, håper den blir spiselig fordiom! 😅
Konditor-Elin
Den ble nok spiselig vil jeg tro. Tok du bananen i helt til slutt? Ofte vil massen skille seg noe når du tar i bananen, men den går sammen igjen når melet tilsettes.
Siv
Ville du prøve denne i stor langpanne? Og dobble eller tripple oppskriften da?
Konditor-Elin
Du kan godt prøve å doble den til en stor langpanne. Lykke til!
Nina
Tusen takk for oppskrift til en helt perfekt banankake.
Naima
Jeg lagde den i går og den var veldig god 😘
Svånaug Håvardsrud
Takk for fin oppskrift.
Jeg har også gjort noen endringer på oppskriften. La til kanel, allehånde og kardemomme, salt og hakkede mandler i stede for sjokoladebiter.
Blei knall det!!
Aneta
Hadde brune bananer og visste ikke hva jeg skulle med dem og det var beste treff at jeg kom på den oppskrifta. Kaka blei kjempe god, myk og saftig 😉
Har spist enda varm nesten halve kaka 😀 Kjempe godt 😉