Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Saftig banankake

Picture

Krem.no’s mest populære oppskrift fortjener nye sommerbilder! Denne kaka er perfekt for Piknik!
Picture

Picture

Banankake

Vi spiser oss gjennom litt «leftovers» og i dag forbarmet jeg meg over tre brune bananer. Resultatet ble en saftig og god kake til søndagskaffen.

125 g smør/maragrin
150 g sukker
250 g hvetemel
2 egg
2-3 moste overmodne bananer
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
1 dl melk

ca. 30g hakket sjokolade

Stekes på 180 grader 25-45 min.

Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggene ett etter ett, og ha i moste bananer. De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak). Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og ha det i vekselsvis med melk. Ikke visp røra for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig. Hakk sjokoladebiter og vend inn.

Har du lyst til å prøve å lage en annen type banankake ? Prøv dette bananbrødet med kakao.

Picture

Saftig hverdagskake, som også kan spises på en helt vanlig søndag. Pynten er preget av at julen i dag ble stuet bort.
Picture

Etter at eggene er tilsatt, mos bananene med en gaffel. Has rett i røra. Til slutt blandet jeg inn det tørre vekselsvis med melk.
Picture

Smør og sukker røres luftig. Bruk romtempererte råvarer. Dersom du tar smøret rett fra kjøleskapet er trikset å gjøre smøret bittelittegranne mykt i mikroovnen.
Picture

Benyttet en form som er ca. 25 cm x 35 cm, men bruk gjerne en springform. (Steketiden vil da variere). Har brukt det enkleste pyntetrikset i boka, nemlig sjablong med melisdryss. Her er det noen stjerner som har dannet et vakkert og dekorativt mønster. Et annet tips er å klippe snøkrystaller i papir og legge på før du drysser melis over.
Be the first to write a review
77 Comments
  • bakere
    Svar
    Posted at 05:46, 12. januar 2013

    vi skal steke kaken nå, blir nok bra ! men tiden var litt rar… 25-45 min… det var veldig forskjell;)?..

  • Konditor-Elin
    Svar
    Posted at 09:18, 12. januar 2013

    Ja, jeg satte steketiden fra 25-40 minutter, ettersom det kommer an på hvilken form du benytter. I en langpanne vil steketiden bli kortere enn om du lager kaka i en liten springform. Dessuten kommer det litt an på hvor mye bananer som er i kaka. Den trenger litt ekstra tid dersom det er mye banan i. Den kan veldig fort blir rå inni dersom den ikke steker lenge nok. Håper det gikk fint med din kake og at den smakte godt!

  • Kristine
    Svar
    Posted at 07:16, 9. februar 2013

    Har du tips til annen glasur?

    • Maria
      Svar
      Posted at 21:22, 20. august 2018

      Vi brukte melis med sitronsaft som glasur – enkelt og kjempegodt!!

  • Konditor-Elin
    Svar
    Posted at 08:53, 9. februar 2013

    Mye som kan smake godt her, men jeg ville kanskje valgt en sjokoladeglasur. 1/2 dl kremfløte varmes opp og røres sammen med 100 g finhakket mørk sjokolade. Røres glatt og strykes utover kaka.

    • Marianne iversen
      Svar
      Posted at 14:49, 27. mars 2013

      Kan kaken fryses? 🙂

  • Elin
    Svar
    Posted at 15:26, 27. mars 2013

    Ja, den kan fint fryses Marianne 🙂

  • jenta fra Asker
    Svar
    Posted at 13:22, 2. mai 2013

    herregud nå blir det kake smaking hjemme i bygda;) <33

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 15:25, 2. mai 2013

      Hørtes jo hyggelig ut 🙂

  • Hei!På hvilken rille skal den stå i ovnen,i midten eller nederst? :)
    Svar
    Posted at 19:09, 3. mai 2013
  • Konditor-Elin
    Svar
    Posted at 03:49, 4. mai 2013

    Midterste rille 🙂

  • Namnam! :D
    Svar
    Posted at 08:39, 4. mai 2013

    Jeg liker egentlig ikke banankake, men denne var supergod med 2 litt små overmodne bananer i. Smakte banan, men slett ikke overveldende!
    Takk for god oppskrift! 😀

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 10:23, 4. mai 2013

      Ja, et eller annet må det være med denne oppskrifta 🙂 Den er superpopulær!

  • Hill
    Svar
    Posted at 13:46, 14. mai 2013

    Kaken ble helt flat. Hva gjorde jeg feil? Men smakte helt utmerket….

  • Konditor-elin
    Svar
    Posted at 14:30, 14. mai 2013

    Dette er en kake som ofte kan bli litt for tung fordi bananene inneholder så mye fuktighet. I ditt tilfelle er det mest sannsynlig at kaka har stekt for lite og dermed falt sammen : )

    • Hill
      Svar
      Posted at 15:40, 14. mai 2013

      A-ha! Da var nok det feilen… Stekte faktisk i 35 min, men prøver lenger neste gang!
      Et annet spørsmål. I oppskrifter hvor det skal være egg, smør, sukker, mel etc, så tar man noen ganger å pisker eggedosis først for deretter tilsette resten, andre ganger skal smør/sukker piskes hvitt. Hva er forskjellen?

      • Konditor-Elin
        Svar
        Posted at 16:40, 14. mai 2013

        ..du kan sikkert redusere litt på mengde banan neste gang også 🙂 Så til spørsmålet ditt: Ved å piske eggedosis binder man luften som piskes inn i massen. Disse luftboblene er med på å heve kaka og gjør bakverket lettere og luftig. Det er derfor man skal vende inn det tørre (for å bevare mest mulig av luftboblene). Når man rører sukker og smør får man en mer kompakt kake, ettersom massen ikke binder luften.

  • Anne Karin
    Svar
    Posted at 07:04, 18. juli 2013

    Fint med tips etter oppskrift! Her lærte jeg mye – takk!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 07:23, 18. juli 2013

      Bare hyggelig Anne Karin 🙂

  • Ole Martin
    Svar
    Posted at 11:58, 21. juli 2013

    Jeg har ikke miksmaster. Noen annen måte å lage den på? Litt vanskelig å piske sukker å smør for hånd

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 04:29, 22. juli 2013

      Har du hjulvisp Ole Martin? Et godt alternativ! Ellers kan du jo saktens prøve å røre sammen smør og sukker uten at det blir lyst og fluffy. Det blir kake av det uansett 🙂 Lykke til!

  • Ann Mari
    Svar
    Posted at 17:16, 2. september 2013

    Beklager og måtte si det, jeg veit at steketiden varierer i fra ovn til ovn. Men jeg stekte kaka i 1t og 15 min og den var fortsatt rå!!
    Det hele endte med at jeg måtte kaste alt sammen!!
    Men sikkert en god kake:)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 02:26, 3. september 2013

      Ann Mari, dette var jo ikke bra. Men jeg pleier å si at man ikke skal gi opp av den grunn. Prøv igjen! Du kan etter hva jeg skjønner skru opp temperaturen på ovnen din 10-15 grader. Var det for mye banan kanskje? Rett mål på forma i forhold til oppskrift? Jeg hjelper deg gjerne neste gang – bare spør om du lurer på noe 🙂

      • Ann Mari
        Svar
        Posted at 05:51, 3. september 2013

        Jeg er utdanna kokk, og veit at man må følge forholdene osv…
        Og dette gjorde jeg, men skal prøve på nytt i dag men da trur jeg at jeg steker den på 200 grader:)
        Gir deg beskjed om hvordan det går 😉

  • Konditor-Elin
    Svar
    Posted at 06:00, 3. september 2013

    Flott at du prøver igjen 🙂 Lykke til 🙂

  • Annette
    Svar
    Posted at 07:06, 30. september 2013

    Aiaiai. Leste ikke hele fremgangsmåten før jeg satte i gang. Kaken står nå i ovnen, men jeg har most tre bananer med stavmikser som jeg helte i røren. Spent på hvordan det går.. Jeg ble nok kanskje litt ivrig med sjokoladen i tillegg. Har i 80 gram.. Blir nok en flat kake 😉

  • Konditor-Elin
    Svar
    Posted at 07:31, 30. september 2013

    Haha, ja man kan jo fort bli revet med Annette 🙂 Kaka di blir kanskje i tyngste laget, ja, men du vil garantert få en deilig smak av banan og sjokolade. Bare prøv å stek den litt lenge..

  • Osten
    Svar
    Posted at 18:19, 11. oktober 2013

    Fungerte supert som muffins.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 06:10, 12. oktober 2013

      Smart! Takk for tips 🙂

  • Nysgjerrig
    Svar
    Posted at 14:45, 16. desember 2013

    Hei!
    Jeg lurer på om man kan fordele røret i cupcakes former istedenfor? og eventuelt ha smørkrem eller filidelphia krem som topping?
    Håper på svar snarest mulig 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 01:38, 17. desember 2013

      Ja, det kan du 🙂

      • :)
        Svar
        Posted at 04:44, 18. desember 2013

        Takk for raskt svar ^_^

  • Meg
    Svar
    Posted at 10:28, 26. desember 2013

    Er det ikke bedre å kutte litt på sukkeret, ettersom bananer er ganske søte fra før?
    Ellers en meget god kake 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 14:33, 26. desember 2013

      Hei Meg! Du har helt rett, bananer er naturlig søte, så å redusere sukkeret kan du så absolutt bare gjøre 🙂 Men, noen ganger har man ikke så modne bananer som man kanskje ønsket seg, og da trenger man opprinnelig mengde sukker (mener jeg, da) 🙂

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...