Din handlekurv er nå tom!
Saftig banankake
Banankake
Vi spiser oss gjennom litt «leftovers» og i dag forbarmet jeg meg over tre brune bananer. Resultatet ble en saftig og god kake til søndagskaffen. 125 g smør/maragrin ca. 30g hakket sjokolade Stekes på 180 grader 25-45 min. Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggene ett etter ett, og ha i moste bananer. De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak). Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og ha det i vekselsvis med melk. Ikke visp røra for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig. Hakk sjokoladebiter og vend inn. Har du lyst til å prøve å lage en annen type banankake ? Prøv dette bananbrødet med kakao. |
|
|
|
bakere
vi skal steke kaken nå, blir nok bra ! men tiden var litt rar… 25-45 min… det var veldig forskjell;)?..
Konditor-Elin
Ja, jeg satte steketiden fra 25-40 minutter, ettersom det kommer an på hvilken form du benytter. I en langpanne vil steketiden bli kortere enn om du lager kaka i en liten springform. Dessuten kommer det litt an på hvor mye bananer som er i kaka. Den trenger litt ekstra tid dersom det er mye banan i. Den kan veldig fort blir rå inni dersom den ikke steker lenge nok. Håper det gikk fint med din kake og at den smakte godt!
Kristine
Har du tips til annen glasur?
Maria
Vi brukte melis med sitronsaft som glasur – enkelt og kjempegodt!!
Konditor-Elin
Mye som kan smake godt her, men jeg ville kanskje valgt en sjokoladeglasur. 1/2 dl kremfløte varmes opp og røres sammen med 100 g finhakket mørk sjokolade. Røres glatt og strykes utover kaka.
Marianne iversen
Kan kaken fryses? 🙂
Elin
Ja, den kan fint fryses Marianne 🙂
jenta fra Asker
herregud nå blir det kake smaking hjemme i bygda;) <33
Konditor-Elin
Hørtes jo hyggelig ut 🙂
Hei!På hvilken rille skal den stå i ovnen,i midten eller nederst? :)
Konditor-Elin
Midterste rille 🙂
Namnam! :D
Jeg liker egentlig ikke banankake, men denne var supergod med 2 litt små overmodne bananer i. Smakte banan, men slett ikke overveldende!
Takk for god oppskrift! 😀
Konditor-Elin
Ja, et eller annet må det være med denne oppskrifta 🙂 Den er superpopulær!
Hill
Kaken ble helt flat. Hva gjorde jeg feil? Men smakte helt utmerket….
Konditor-elin
Dette er en kake som ofte kan bli litt for tung fordi bananene inneholder så mye fuktighet. I ditt tilfelle er det mest sannsynlig at kaka har stekt for lite og dermed falt sammen : )
Hill
A-ha! Da var nok det feilen… Stekte faktisk i 35 min, men prøver lenger neste gang!
Et annet spørsmål. I oppskrifter hvor det skal være egg, smør, sukker, mel etc, så tar man noen ganger å pisker eggedosis først for deretter tilsette resten, andre ganger skal smør/sukker piskes hvitt. Hva er forskjellen?
Konditor-Elin
..du kan sikkert redusere litt på mengde banan neste gang også 🙂 Så til spørsmålet ditt: Ved å piske eggedosis binder man luften som piskes inn i massen. Disse luftboblene er med på å heve kaka og gjør bakverket lettere og luftig. Det er derfor man skal vende inn det tørre (for å bevare mest mulig av luftboblene). Når man rører sukker og smør får man en mer kompakt kake, ettersom massen ikke binder luften.
Anne Karin
Fint med tips etter oppskrift! Her lærte jeg mye – takk!
Konditor-Elin
Bare hyggelig Anne Karin 🙂
Ole Martin
Jeg har ikke miksmaster. Noen annen måte å lage den på? Litt vanskelig å piske sukker å smør for hånd
Konditor-Elin
Har du hjulvisp Ole Martin? Et godt alternativ! Ellers kan du jo saktens prøve å røre sammen smør og sukker uten at det blir lyst og fluffy. Det blir kake av det uansett 🙂 Lykke til!
Ann Mari
Beklager og måtte si det, jeg veit at steketiden varierer i fra ovn til ovn. Men jeg stekte kaka i 1t og 15 min og den var fortsatt rå!!
Det hele endte med at jeg måtte kaste alt sammen!!
Men sikkert en god kake:)
Konditor-Elin
Ann Mari, dette var jo ikke bra. Men jeg pleier å si at man ikke skal gi opp av den grunn. Prøv igjen! Du kan etter hva jeg skjønner skru opp temperaturen på ovnen din 10-15 grader. Var det for mye banan kanskje? Rett mål på forma i forhold til oppskrift? Jeg hjelper deg gjerne neste gang – bare spør om du lurer på noe 🙂
Ann Mari
Jeg er utdanna kokk, og veit at man må følge forholdene osv…
Og dette gjorde jeg, men skal prøve på nytt i dag men da trur jeg at jeg steker den på 200 grader:)
Gir deg beskjed om hvordan det går 😉
Konditor-Elin
Flott at du prøver igjen 🙂 Lykke til 🙂
Annette
Aiaiai. Leste ikke hele fremgangsmåten før jeg satte i gang. Kaken står nå i ovnen, men jeg har most tre bananer med stavmikser som jeg helte i røren. Spent på hvordan det går.. Jeg ble nok kanskje litt ivrig med sjokoladen i tillegg. Har i 80 gram.. Blir nok en flat kake 😉
Konditor-Elin
Haha, ja man kan jo fort bli revet med Annette 🙂 Kaka di blir kanskje i tyngste laget, ja, men du vil garantert få en deilig smak av banan og sjokolade. Bare prøv å stek den litt lenge..
Osten
Fungerte supert som muffins.
Konditor-Elin
Smart! Takk for tips 🙂
Nysgjerrig
Hei!
Jeg lurer på om man kan fordele røret i cupcakes former istedenfor? og eventuelt ha smørkrem eller filidelphia krem som topping?
Håper på svar snarest mulig 🙂
Konditor-Elin
Ja, det kan du 🙂
:)
Takk for raskt svar ^_^
Meg
Er det ikke bedre å kutte litt på sukkeret, ettersom bananer er ganske søte fra før?
Ellers en meget god kake 🙂
Konditor-Elin
Hei Meg! Du har helt rett, bananer er naturlig søte, så å redusere sukkeret kan du så absolutt bare gjøre 🙂 Men, noen ganger har man ikke så modne bananer som man kanskje ønsket seg, og da trenger man opprinnelig mengde sukker (mener jeg, da) 🙂