Din handlekurv er nå tom!
Saftig banankake
Banankake
Vi spiser oss gjennom litt «leftovers» og i dag forbarmet jeg meg over tre brune bananer. Resultatet ble en saftig og god kake til søndagskaffen. 125 g smør/maragrin ca. 30g hakket sjokolade Stekes på 180 grader 25-45 min. Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggene ett etter ett, og ha i moste bananer. De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak). Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og ha det i vekselsvis med melk. Ikke visp røra for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig. Hakk sjokoladebiter og vend inn. Har du lyst til å prøve å lage en annen type banankake ? Prøv dette bananbrødet med kakao. |
|
|
|
Hege
Veldig god kake, som også min sønn, som ikke er glad i bananer spiser. 🙂
Nansy Skoglund
Hei, hvis jeg lager banankaken i muffinsformer blir steketiden forskjellig? 🙂
Konditor-Elin
Hei Nansy! De skal steke omtrent like lenge, prøv ca. 25 – 30 minutter (kommer an på hvor store du lager dem)
Anniken
Denne var utrolig god og lett å lage! Til og med jeg fikk det til! 😀 Takk for den gode oppskriften 🙂
Konditor-Elin
Bare hyggelig Anniken!
Maja
Banankake her i huset idag. Som alltid like god! Jeg har fått dreisen på den nå etter noen forsøk i både langpanne og springform. Stor springform og 35 minutter blir best i min ovn.
Banankake-elin
Så bra at du har fått dreisen, Maja! Det som er litt vrient med denne kaka er jo mengde banan. Ikke alltid likt hver gang..Takk for at du deler 🙂
Victoria
Hei 🙂 Hvis jeg bruker en langpanne, blir det da for mye å doble oppskriften?
Konditor-Elin
kakemomsen
Hadde på 45 minutter, var ikke ferdig i det hele tatt. Så satt til 20 minutter til da, var den bra 🙂
Christel
Hei Elin! Jeg har akkurat tatt kaken it av ovnen, kjempegod! Skal ha kaken til et selskap i morgen, hvor oppbevares den best? I kjøleskap eller romtemperatur?
Krem-Elin
I romtemperatur! Pakk den inn i plast når den er helt kald 😉
GERSON SALAZAR MOLINA
Hei
Elin Nilsen Vatnar
Hilsen fra byen popayan
landet Colombia
I would like to have all the ingredients in Spanish
Jeg ønsker å ha alle ingrediensene i spansk
Jeg vil også gjerne ha en bok av norsk mat
på spansk
I would also like to have a book of Norwegian cuisine
in Spanish
e-mail kovabostarfilm@gmail.com
Beattie
Prøver ut oppskriften og røra er i ovnen..så får vi se hvordan det går.. har tenkt å bruke kremost/mascarpone glasur til denne kaken.
Victoria
Spennende, prøver å bake den nå til gjester, skal servere den med vaniljeis ved siden av, håper den blir bra.
Hilde
Denne kaka er supergod. Lager den hver gang jeg har 2-3 bananer slm begynner å bli brune.
Kan forresten informere om at jeg bytter ut sukkeret med Sukrin Gold for de som er interessert i det, og det fungerer knall 🙂 Bruker samme mengde som sukker.
Cecilie
Hei! Jeg har banankaken i ovnen nå, jeg lurer på om man kan stikke en pinne i kaken for å skjekke om den er ferdig? Ovnen vår er varmere enn den skal, så veit egentlig ikke når den er ferdig.. Er kjempe spent!
Konditor-Elin
Håper det gikk bra Cecilie? Det er helt rett som Hilde sier – stikk en pinne i kaka for å se om den er ferdig. Er det deig igjen på pinnen skal kaka stekes lenger.
Hilde
Cecilie: er det jeg har pleid å gjøre 🙂
Silje
Det er den beste banankaken jeg har laget!
Silje
Banankaka står i ovnen nå, tok 50 gram mindre sukker pga. veldig brune bananer. Håper den blir bra! 😀 Takk for oppskrift!
Konditor-Elin
Det blir nok kjempebra Silje!
Bodil
Jeg stekte denne i rund form i 30 min. Og ved en feiltagelse stod ovnen på 225 og ikke 180 . Men den ble helt perfekt! 😀
Reidun Andreassen
Bakte banankake i dag. Lagde den i en form, 25 x 30 cm. Kaka ble flat,ca. 1 cm. tykk. ( stekte den på nederste rille- ved en forglemmelse og brukte 3 bananer i deigen 😉) Jeg skal dele kaka midt på og fylle den med sjokoladekrem. Sikkert god??
Konditor-Elin
Smart du Reidun! Kaka tror jeg ble flat fordi det ble litt i tyngste laget med 3 bananer. Veldig smart løsning å legge dem sammen med litt sjokoladekrem. Takk for at du deler!
Julie bestum
Skal jeg sette ovnen på over og undervarme eller varmluft?
Konditor-Elin
Begge funker bra. Varmluft er kanskje å foretrekke hvis kaka har mye fuktighet.
Karin
Hei
Kan jeg bytte ut melk med Kefir, eller surmjølk av noe slag?
Konditor-Elin
Ja, det går helt fint.
Jules
Testet denne i dag, og min lille langpanne var perfekt stekt etter 30 min. Supergod og saftig kake som bringer frem gode minner fra barndommen! Er det ok å fryse den ned? Hvor lenge er den holdbar i kjøleskap? 1 ukes tid? Takk for fin oppskrift! 🙂
Konditor - Elin
Det går fint å fryse. Holdbar i kjøleskap en ukes tid.