Saftig sjokoladekake i stor langpanne

Sponset / Saftig sjokoladekake i stor langpanne

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt en svært saftig langpannekake med den nye melka deres: Økologisk Bakemjølk.

Hva er Økologisk Bakemjølk?
Bakemjølk er syrnet melk laget med Rørosmeieriets unike tettekultur og kjernemelk fra produksjonen av Røros Smør. Bakemjølka gir ekstra saftig og luftig bakst. Bakemjølk er perfekt å bruke i vafler, lapper, sveler, gjærbakst og mye mer. De unike fett-komponentene i kjernemelk er fosfolipider (for eksempel lecitin) bidrar til å gi kjernemelk særskilte emulgerende egenskaper. Vaffelrøre vil for eksempel være mer stabil, det vil si at den ikke vil skille seg, med bruk av kjernemelk. Ekte kjernemelk, eller buttermilk, er en ettertraktet og mye brukt råvare over hele verden. Bakemjølk er et naturprodukt, og farge og smak varierer naturlig og er fin å bruke i stedet for buttermilk i utenlandske oppskrifter. Det er lurt å vende kartongen før du nyter innholdet. Den har lang holdbarhet og rester kan fryses.

Les mer om Økologisk Bakemjølk fra Rørosmeieriet ved å trykke her

Sjokoladekaka jeg har laget her lages vanligvis med Kefir, men den nye Bakemjølka er bedre egnet, ettersom den er spesielt laget for baking. Her har jeg brukt den største langpanna jeg har, den som fulgte med ovnen (min er 42 x 47 cm). Du kan bruke en 30 X 40 cm også, men da må kaka steike lenger.

Saftig sjokoladekake i stor langpanne (ca. 42 x 47)
650 g hvetemel
450 g sukker
5 ts vaniljesukker
60 g kakao
3 ts natron
2 ts bakepulver
200 g smør/ margarin, smeltet eller flytende
1 liter Bakemjølk fra Rørosmeieriet

Glasur:
110 g smeltet smør/ margarin
450 g melis
3 ts vaniljesukker
1 1/2 ss kakao
1/2 dl kaffe
Rør sammen melis, kakao, vaniljesukker og kaffe. Smelt smør og bland inn. Rør til glatt og stryk utover kaken. Dryss på kakestrøssel.

Slik gjør du:
1. Vei opp det tørre, bortsett fra sukker. Rør det sammen med en visp så hevemiddelet fordeles jevnt.
2. Smelt smøret.
3. Rør ut sukker i halvparten av melken.
4. Tilsett det tørre. Rør inn resten av melken til du har en klumpfri røre.
5. Ha i smøret til slutt.
6. Hell i en langpanne kledd med bakepapir.
7. Stek på 180 grader varmluft i 25-35 minutter.
7. Avkjøl kaken og lag glasur.

Bland sammen de tørre ingrediensene, smelt smøret. Ha sukkeret i bollen du skal røre kaken sammen.
Det beste er å sikte det tørre, men om du ikke gidder det, rør sammen med en håndvisp for å fordele hevemiddel jevnt i kaka.
Rør ut sukkeret i halvparten av melka.
Ha i det tørre og spe med melk, du skal ha en klumpfri røre. Tilsett smør/margarin til slutt.
Helles i en stor langpanne.
Etter steking avkjøles kaka godt før du lager glasuren.
Smør på glasur..
…og strø på ønsket kakepynt.
Ta med på dugnaden, på festen eller på jobb.
Super-saftig, med Rørosmeieriets Økologiske Bakemjølk!




4 Kommentarer
  • M.Y
    Svar
    Skrevet på00:43, 30. september 2021

    Hei Elin, jeg trenger en sjokoladekakeoppskrift som passer til ovnens langpanne, slik som denne, men kan jeg bytte ut bakemjølk med vanlig melk? Må jeg sløyfe natron da?

    Takk for gode oppskrifter 😊

  • Tanja
    Svar
    Skrevet på08:32, 10. oktober 2021

    Hei hvis vi ikke får tak i bakemjølk hva kan vi ta bruke istedenfor?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake

Noen har etterlyst en vanlig, rund toscakake her...

Snurrer og klippekra..

Kardemommekjerner til folket! Det at jeg faktisk har...

Grove Bakemjølk-run..

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt...

Hva jeg bruker norsk..

(Foto: frukt.no) Annonse. Høst er epletid og i...

Ambassadekake

Jeg har spurt dere om retrokaker i lang...