Tørre vafler

Tørre vafler

Bilde

Knasende sprø vafler som kan oppbevares lenge

Har du forsøkt å lage sprø vafler noen gang? Her kommer oppskriften du kan bruke til å lage knasende sprø vafler i vaffeljernet ditt.
Lørdag markeres vaffeldagen, og her er noe kjempegodt: Sprø vafler som du kan spise som dessert, gjerne dyppet i sjokolade og servert med krem og frukt, som kake til kaffekoppen i solveggen, eller ta med noen hjerter smurt med pålegg i  tursekken. Jeg har laget en nistevariant og tilsatt litt havregryn og melk. Om du heller vil ha kakevarianten, dropp havregryn og melk. Røra er ganske fast men vil smelte utover i jernet av seg selv. Vaflene er holdbare veldig lenge og holder seg sprø oppbevart i tett boks.

Tørre vafler
4 egg
200 g sukker
200 g smør
500 g potetmel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl havregryn (valgfritt)
2 dl melk (valgfritt)

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av sukker og egg.
2. Tilsett smeltet smør.
3. Rør inn potetmel, bakepulver og vaniljesukker.
4. Tilsett evt. havregryn og melk.
5. Stek i vafflejern og klipp opp mens vaffelplaten er varm.
6. Oppbevares i lufttett boks.

Bilde

Bilde

Sukker og egg piskes til eggedosis, deretter tilsettes smeltet smør, bakepulver, vaniljesukker og potetmel. Røra blir ganske fast, men vil smelte utover i jernet av seg selv.
Bilde

Dypp i sjokolade, spis som kake eller smør med litt salt pålegg. Holder seg sprø veldig lenge oppbevart i en tett boks.
Be the first to write a review
10 Kommentarer
  • Findus
    Svar
    Skrevet på17:52, 27. mars 2017

    Kjempegode!!! Også glutenfri, attpåtil! Vi laget dem med havregryn – anbefales ikke om man har vanskeligheter med å begrense seg (advarsel: stor porsjon).

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på22:09, 27. mars 2017

    Ja, de falt virkelig i smak! (Men ungene kunne styre seg for havregrynene) Har delt ut i øst og vest, som du sier – stor porsjon 🙂

  • Liv -Gunhild Strømnes
    Svar
    Skrevet på17:01, 4. april 2017
  • Lena Westby
    Svar
    Skrevet på19:45, 24. mars 2020

    Bra nok

  • Marthe
    Svar
    Skrevet på18:21, 6. desember 2020

    Hei, kan denne lages en dag i forveien?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på18:28, 6. desember 2020

      ja

  • Guttorm Andeassen
    Svar
    Skrevet på10:03, 22. oktober 2022

    kan de fryses

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på12:07, 22. oktober 2022

      Nei, det vil jeg ikke anbefale. Disse er tørre og suger fuktighet i en fryser. Putt i en boks. Holder evig.

  • Aud Karin Rottereng
    Svar
    Skrevet på15:54, 15. november 2022

    Hvis vi dropper havregryn, blir ikke røra for flytende da .?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på07:49, 16. november 2022

      Jo, den vil bli mer rennende, men ikke mer enn en vanlig vaffelrøre.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...