Tørre vafler

Tørre vafler

Bilde

Knasende sprø vafler som kan oppbevares lenge

Reklame: Har du forsøkt å lage sprø vafler noen gang? Her kommer oppskriften du kan bruke til å lage knasende sprø vafler i vaffeljernet ditt. 
Lørdag markeres vaffeldagen, og i samarbeid medpotetmel.no får du her noe kjempegodt: Sprø vafler som du kan spise som dessert, gjerne dyppet i sjokolade og servert med krem og frukt, som kake til kaffekoppen i solveggen, eller ta med noen hjerter smurt med pålegg i  tursekken. Jeg har laget en nistevariant og tilsatt litt havregryn og melk. Om du heller vil ha kakevarianten, dropp havregryn og melk. Røra er ganske fast men vil smelte utover i jernet av seg selv. Vaflene er holdbare veldig lenge og holder seg sprø oppbevart i tett boks. 

Tørre vafler
4 egg
200 g sukker
200 g smør
500 g Hoff potetmel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl havregryn (valgfritt)
2 dl melk (valgfritt)

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av sukker og egg. 
2. Tilsett smeltet smør. 
3. Rør inn potetmel, bakepulver og vaniljesukker.
4. Tilsett evt. havregryn og melk.
5. Stek i vafflejern og klipp opp mens vaffelplaten er varm. 
6. Oppbevares i lufttett boks. 

Bilde

Bilde

Sukker og egg piskes til eggedosis, deretter tilsettes smeltet smør, bakepulver, vaniljesukker og potetmel. Røra blir ganske fast, men vil smelte utover i jernet av seg selv. 
Bilde

Dypp i sjokolade, spis som kake eller smør med litt salt pålegg. Holder seg sprø veldig lenge oppbevart i en tett boks. 
3 Kommentarer
  • Findus
    Svar
    Skrevet på17:52, 27. mars 2017

    Kjempegode!!! Også glutenfri, attpåtil! Vi laget dem med havregryn – anbefales ikke om man har vanskeligheter med å begrense seg (advarsel: stor porsjon).

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på22:09, 27. mars 2017

    Ja, de falt virkelig i smak! (Men ungene kunne styre seg for havregrynene) Har delt ut i øst og vest, som du sier – stor porsjon 🙂

  • Liv -Gunhild Strømnes
    Svar
    Skrevet på17:01, 4. april 2017

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits