Din handlekurv er nå tom!
Verdens (nest) beste med sjokoladebunn
Ikke fra Kvæfjord, men fra Jessheim
Droppet vaniljekremen, brukte bare helt vanlig kremfløte. Godt ble det, men kanskje litt kjedelig? Og veldig mektig. Skulle jeg lage denne på nytt ville jeg puttet inn noen bringebær i kremen (eller andre friske bær). Er også svak for sjokolade, krem og pære i en kombo, og tror noen biter med hermetiske pærer ville gjort seg godt på sjokoladebunnen før kremen ble lagt på. Vi spiste den med vaniljesaus til. Bare noen tips!
Så var det detta navnet, da. Jeg ba om forslag fra Instagrammers og fra Facebook followers, og det kom mange gode forslag. De fleste forslagene er dessverre allerede navn på andre kaker. Men finnes det noen kake som heter Jessheimkake, da? Nei! De fleste vil jo ikke skjønne hva slags kake det er, men akkurat som Kvæfjordkaka kan jo kaka ha to navn?
Så, jeg har landet på navnene «Verdens nest beste» (fordi jeg mener originalen fortsatt er best) og «Jessheimkaka». Hurra! Det må vi feire med kake.
150 g margarin/ smør
150 g sukker
5 eggeplommer
110 g hvetemel siktet
40 g kakao
1 1/2 ts bakepulver
1 dl melk
Marengs-topping
5 eggehviter
200 g sukker
1/2 dl (ca. 40 g) hakkede hasselnøtter (eller mandler)
ca. 5 dl kremfløte tilsatt 3 ss sukker
eller lag vaniljekrem og bland inn 3 dl pisket kremfløte
Forslag til fyll:
100-150 g Bringebær eller
Hermetiske pærer
Pynt:
15 g (2-3 ruter) smeltet sjokolade
Slik gjør du:
1. Romtemperert margarin/smør og sukker røres lyst og luftig.
2. Rør inn eggeplommene én for én.
3. Tilsett hvetemel blandet med kakao og bakepulver, vekselsvis med melk.
4. Stryk ut røren i en bakeplate med kant 40 x35 cm.
Marengstopping:
1. Pisk eggehvite og tilsett sukker litt etter litt. Pisk til marengsen er blank.
2. Marengsmassen strykes ut oppå kakedeigen.
3. Dryss hakkede nøtter over.
4. Stek kaken i 30-40 minutter på 160 grader.
Montering:
Avkjøl kaken og del i to like deler. Pisk kremfløte til bløt krem. Bland evt. inn friske bær (som for eksempel bringebær). Legg den nederste halve bunnen med kakesiden opp og stryk utover kremen. Legg den andre delen oppå med marengs-siden opp. Valgfritt: Smelt litt sjokolade i mikroovn eller over vannbad og fordel på kaken med en skje som dras i sikk-sakkmønster.
|
|
Hilde
Ser god ut. Tenker kansje en curd av pasjonsfrukt eller sitron hadde gjort seg godt som fyll inne i denne kaken. Da får en litt syrlig smak mot det søte. Kan evt blande litt av curden med pisket krem også. Den orginale verrdens beste kaka er jo aller best då, men gøy å prøve noe nytt
Konditor-Elin
Supergode forslag. Takk Hilde!
Inger Anne
Prøv med sjokoladekrem (varm fløte, løys opp sjokolade, avkjøl godt, pisk opp til krem) og masse friske bringebær inni 🙂
Kanskje litt espresso også i kremen ?
Eller vanleg piska krem, banan i små bitar og frosne brinebær som du «knuser» slik at det vert enkeltfrø av bæra.Strø rikelig på.
No fekk eg lyst på kake… sukk 🙂
Konditor-Elin
Mmmmm. Godt! Men jeg dropper bananen 🙂