Din handlekurv er nå tom!
Amerikanske sjokoladecookies
Seige? Ja!
Søte? Å, ja! Masse sjokolade? Du sa det! Enkle å lage? Så definitivt! ..enkelt sagt – rett og slett HELT UIMOTSTÅELIGE! Amerkianske Sjokoladecookies 220 g hvetemel Stekes på 160 grader 15-17 minutter Oppskriften er amerikansk, så har jeg justert den litt i forhold til norsk gane. Disse er seige, sprø, og ekstremt mektige! Deigen er ganske stor og kan oppbevares i kjøleskap i minst et par uker (eller putt i fryser). Skjær av noen skiver og stek dem når du har lyst på noe ekstra godt, eller om det plutselig detter gjester innom på kaffe. (Smaker like godt med et glass melk.) |
Jenny
Jeg lagde de og de ble KJEMPEGODE!! Hadde ikke nok kokesjokolade, så måtte halvere oppskriften, så alle cookiene gikk bort med en gang
monica
Hei. Hvor lang holdbarhet, sånn ca, er det på disse hvis jeg steker alt på en gang?
KOnditor-ELin
De holder en uke, minst! Pakk inn i en boks eller lignende.
amalie
Kjeksene var nydelig med hvit sjokolade. Bra oppskrift!
Konditor-Elin
Takk! Så bra at du likte dem Amalie 🙂
Tina
Hei! Går det an å fryse deigen isteden for å legge den i kjøleskapet? 🙂
Tenkte å prøve meg på oppskriften din idag 🙂
Konditor-Elin
Jada, Tina, det går fint!
agnete
Hei,
er det da best å bruke brun farin i denne oppskriften?
Konditor-Elin
Ja, agnete, det blir best, men ta det du har 🙂
Allette
Går det an å lage de uten kokesjokolanden?
Konditor-Elin
Ja, det går fint Allette 🙂
Kristin
Helt fantastiske kjeks!!! Kommer definitivt til å lage disse mange mange ganger😅
Konditor-Elin
🙂 🙂 🙂
Line
Hei Elin! Smøret: smelta eller romtemperert?
Line
Ah. Smelta. Nå så jeg det!
julia
hvor mange cookies får man?
Konditor-Elin
Vanskelig å svare på – kommer an på hvor store du lager dem. 15-20 stk vil jeg anta Julia 🙂
Henriette
Hei!
Vil det gå greit å bruke speltmel istedenfor hvetemel?
Konditor-Elin
Ja, det tror jeg kan gå bra Henriette!
Ida
Kan jeg lage dem uten egg?
Konditor-Elin
De henger kanskje ikke like godt sammen, men gjør et forsøk du Ida 🙂
Karianne Brenni
Hei! Mine fløt heller ikke utover. Jeg brukte det «tørre» brune sukkeret. Men godt smakte de uansett 🙂
Konditor-Elin
Hei Karianne! Kan nok kanskje ha noe med sukkeret å gjøre, – bra at de smakte uansett 🙂
Cecilie
Kan jeg fryse ned ferdig stekte cookies?
Konditor-Elin
Nei, Cecilie – det er ikke å anbefale. De holder seg faktisk bedre (sprø og litt seige) ved å bli oppbevart i romtemperatur. Holdbarheten er 2-3 uker, minst. Legg de i en kakeboks, eller pakk inn i plast.
Cecilie
Hei igjen.. 🙂 er det best å bruke demerarasukker eller brun farin?
Konditor-Elin
Er ikke sikker på hva brun farin er (finkornet eller bløtt)? Demerara funker fint!
JP
Hei Elin,
Bør jeg bruke varmluft i ovnen?
Hvis ja… 160 grd da også?
mvh
Konditor-Elin
Hei JP – varmluft er med på å tørke ut cookies’ene litt, men det er slett ingen ulempe. Samme temperatur er fint 🙂
Thea
Hei
Har fulgt oppskrift til punkt og prikke to ganger men deigen bare smuldrer fra hverandre og den flyter ikke ut i ovnen. Hva burde jeg Gjøre ?
Konditor-Elin
Hmm – det var jo merkelig. Vanskelig å si hva som går galt. Hva slags brunt sukker bruker du? Demerara er å anbefale 🙂 Virker deigen tørr – tilsett enda et egg. La den gjerne ligge godt innpakket i kjøleskap noen timer før du steker av. Lykke til!
Martine & Helene
Perfekte å lage på jentekveld;);)
Konditor-Elin
God ide Martine og Helene! 🙂
abj
la dem kanskje litt tett😅
abj
Mmmmmm😋 Sykt gode coocies!!!
Fantastisk oppskrift!!!