Blåbærostekake med Skyr

Blåbærostekake med Skyr

Ostekake med fantastisk blåbærsmak

Å lage ostekake er noe jeg har gjort mange ganger, men det er første gang jeg har laget en kake med Skyr. Og for en deilig kake det ble. Denne uken har jeg servert den til en rekke personer og alle har sagt det samme: – Åh, denne var utrolig god! Saken er laget i samarbeid med Q-meieriene.


Blåbærostekake med Skyr

3 beger Skyr blåbær
1/3 liter Q-kremfløte
100 g melis
1 ts vaniljesukker
8 blader gelatin

Bunn:
1 pakke Bixitkjeks (du kan  også bruke Digestivekjeks)
100 g smør

Slik gjør du:
1. Knus kjeksen godt og bland inn 100 gram smeltet smør. Klem kjekssmulene ut i en rund form på 24-26 cm. Sett i ovnen ca. 180 grader i 5-10 minutter. Avkjøl bunnen.

2. Legg 8 blader gelatin i kaldt vann og la de ligge der i minimum 10 minutter.

3. Pisk slapp kremfløte av 1/3 liter Q-kremfløte tilsatt 100 g melis og 1 ts vaniljesukker.

4. Bland inn 3 beger Skyr med blåbærsmak.

5. Klem ut vannet av gelatinen og smelt den i mikroovn.

6. Rør inn litt av kremen i gelatinen før du heller alt over i krembollen. Rør godt slik at gelatinen fordeles i hele massen.

7. Hell kremen i den godt avkjølte forma og sett i kjøleskap.

La kaken stå noen timer i kjøleskap før den skal spises. Pyntes med blåbær. 


Skyr fra Q-meieriene er ikke yoghurt, men kvarg (ferskost som ikke er syrnet eller modnet). Den er fettfri, proteinrik og er å få kjøpt i flere forskjellige smaker.

 Jeg bestemte meg for å lage en blåbærvariant, og ble positivt overrasket. Det er vanskelig å diskutere smak, men denne kaken fikk en overraskende “ekte” blåbærsmak. 

Den er frisk, har en mild ostesmak og harmonerer godt med kjeksbunnen, som jeg har røstet lett. 

Picture

Avkjøl bunnen, pisk slapp krem med melis og bland inn Skyr blåbær.
Picture

Klem ut vannet av den oppbløtte gelatinen og smelt den i mikroovn (høy effekt kort tid). Rør inn litt av kremen.
Picture

Hell gelatinblandingen i bollen med resten av kremen og rør godt. Hell kremen i formen og sett kjølig.
19 Comments
  • Randi Elisabeth
    Reply
    Posted at 09:38, 26. August 2013

    Gratulerer ! Jeg har prøvet flere av oppskriftene dine og er godt fornøyd. Jeg titter inn igjen.

  • Julie
    Reply
    Posted at 10:46, 27. August 2013

    laget denne i går, og i morgen skal den spises, så håper den holder seg bra i kjøleskapet! Er kjempe spent på smaken, men har smugsmakt litt på toppen, og den virker kjempe god!

  • Konditor-Elin
    Reply
    Posted at 12:41, 27. August 2013

    Spennende Julie! Håper den faller i smak 🙂

  • Klara
    Reply
    Posted at 11:59, 29. August 2013

    Ostekremen ble klumpete da jeg tok i krem-gelatin blandingen:/ Smakte på, den virket grei med litt ekstra struktur i, men spørs om jeg tør å servere den til øvrige:/

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 12:19, 29. August 2013

      Hei Klara. Sånt skjer. Når man jobber med gelatin er det viktig å jobbe raskt, slik at ikke alt stivner før du får blandet det inn i resten kremen. Det har ingen ting å si for smaken, og hvis gjestene dine tåler litt ekstra “struktur” – ja da hadde jeg servert den.

  • Klara igjen
    Reply
    Posted at 12:20, 29. August 2013

    Tusen takk for rask respons:) Jeg får eventuelt sove på det;)!

  • Monica
    Reply
    Posted at 12:07, 30. August 2013

    Venter nå i spenning på prøve smaken av denne. 😉
    Var bare å kaste seg i bilen og kjøre til Kiwi og handle inn det jeg manglet hjemme. Nå står den i kjøleskapet. 🙂
    Gleder meg. <3

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 12:40, 30. August 2013

      Håper kaka smaker til forventningene Monica, og at du for en fortryllende fin fredag 😉

  • Monica
    Reply
    Posted at 07:43, 2. September 2013

    Glemte visst å komme meg inn på igjen på fredag…
    Den var kjempe god og det kommer til å bli laget flere av denne.
    Lurte på om det kanskje hadde gått ann og brukt blåbærgelen i stede for gelatin? Har du prøvd det? I “vanlig” ostekake brukes sitrongele(2dl vann i stede for 5dl).

  • Konditor-Elin
    Reply
    Posted at 09:32, 2. September 2013

    Så bra Monica! Ja, jeg vurderte veldig om jeg skulle lage den av blåbærgele og kutte ut gelatinen for å gjøre det enda enklere. Mitt ankepunkt er at den friske og naturlige blåbærsmaken som Skyr har kanskje kan bli litt borte ettersom jeg syntes geleen har en litt kunstig blåbærsmak? Men det er absolutt verd å prøve!

  • Anne Line
    Reply
    Posted at 11:15, 13. May 2014

    Hei Elin. For en flott oppskrift!
    Jeg tenker å lage denne kaken til 17 mai, men har lyst på et gelelokk på toppen. Tror du det vil funke bra? Er det da å blande gele med 2 dl vann, vente til den er avkjølt og så helle det på toppen? Jeg har nemlig aldri laget ostekake før.. 🙂
    Hilsen Anne Line

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 11:44, 13. May 2014

      Ja, Anne Line, gjør akkurat som du sier her, det skal gå fint! Høres jo kjempegodt ut. Lykke til!

      • Anne Line
        Reply
        Posted at 11:51, 13. May 2014

        Takk for raskt svar! Da skal jeg prøve meg frem 🙂

  • Hanne
    Reply
    Posted at 05:19, 6. June 2014

    Hei! Har ikke mikro så hvordan kan jeg da få smeltet gelantinen?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 06:22, 6. June 2014

      Hei Hanne. Smelt den ved å tilsette 2-3 ss kokende vann. Rør til gelatinen er helt smeltet.

  • Kari S Myhre
    Reply
    Posted at 04:44, 1. October 2014

    Lettvind og veldig god kake.Kan denne kaken fryses?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 06:31, 1. October 2014

      Hei Kari. Har aldri prøvd selv, men mener det skal gå fint. Bunnen blir kanskje noe myk og kremen litt annerledes i konsistens etter opptining.

  • Gudrun Einarsen Fevang
    Reply
    Posted at 09:42, 30. August 2015

    Ser veldig godt ut! Har plukket blåbær ved vatnarvatnet der din morfar kom fra. Mor di er mi kusine. Skal nå prøve oppskriften din😀

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 11:07, 30. August 2015

      Hei Gudrun – dette var spesielt. Så gøy å høre 🙂 Håper kaka smaker ekstra godt med “Vatnarbær”. Mamma hilser!

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits