Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Eplekakedessert fra Fjøla 

Eplekakedessert fra Fjøla 

Bilde

Bilde

Bilde

Få oppskrift på byens beste eplekakedessert

I går var jeg innom Østbanehallen, også kalt «Ø» ved Oslo S, der landslagskokk Christer Rødseth akkurat har åpnet sin nye restaurant, Fjøla. Det har gått gjetord om stedet og ikke minst om eplekaken hans, og vet du hva? Den var så god at jeg tryglet om å få dele oppskriften med dere. Det fikk jeg!

Er dette et sponset innlegg, tenker du – og tja. Det er kanskje det? For besøket mitt hos Christer i går «utviklet seg». Jeg ble nemlig helt forelska i stedet, atmosfæren og ikke minst – eplekaka.

Dette er en eplekake helt etter min smak, bygd over samme lest som eplekake i liten langpanne-oppskriftten

Bilde

Eplekakedessert fra Fjøla
100 g sukker
100 g meierismør – saltet
100 g mel
1 ts bakepulver
1 eple – syrlig, Hardanger/Granny Smith
1 egg
½ vaniljestang

Smør og sukker piskes hvitt med frøene fra en halv vaniljestang. Ha i egg, mel og bakepulver. Pisk sammen. Smør ildfaste former med temperert smør og dryss på sukker. Hell ut det overflødige. Ha i ca 80 g kakedeig og 3 store eplebåter.
Stek på 150 grader i ca 40 minutter. Etter steking, la den hvile i 10 minutter før den taes ut av formen

Karamellsaus
200 g sukker
50 g meierismør –saltet
100 g kremfløte
1 klype maldonsalt

Smelt sukker til lys karamell. Pisk inn smør og fløte. OBS! vær forsiktig, temperaturforskjell gjør at det kan boble voldsomt. Ha i maldonsalt, og sil av.

Eplekompott
2 syrlige epler, Hardanger/Granny Smith, skrelt i terninger
100 g sukker
50 ml eplejuice – ferskpresset (ikke konsentrat)

Smelt sukker til lys karamell, ha i epler og eplejuice
Kok til sukkeret er oppløst og eplebitene er møre.

Monteringen:
Ha eplekompott i formen, ha på den ferdigstekte kaken, hell over 2 ss karamellsaus. Sett lokket på formen (eller legg på et lokk av alufolie), og varm opp i ca 10 minutter på 160 grader.

Serveres med vaniljeis.

Bilde

Bilde

Bilde

Christer Rødseth fra Aurskog er medlem av det norske kokkelandslaget for juniorer og ble i sommer kåret til verdensmester i kokkefag (for andre gang) som assistent sammen med Christopher Davidsen under Global Chef Challenge i Stavanger. Han jobber i dag for SSP og er mannen som styrer Fjøla restaurant i Østbanehallen.

Bilde


Be the first to write a review
127 Kommentarer
  • Mariann
    Svar
    Skrevet på09:39, 4. mars 2015

    Da ville jeg tatt med min kjære samboer💜 Hadde vært koselig med en date før lillesøster kommer i april💜😍😊

  • Line Osen
    Svar
    Skrevet på09:44, 4. mars 2015

    1000 takk det hadde vært super koselig. Spennende å prøve nye steder og dette så meget lekkert ut. Reiser gjerne fra Trøndelag og en tur til Oslo for en stor smaksopplevelse 🙂

  • Marit
    Svar
    Skrevet på09:54, 4. mars 2015

    Gleder meg til middag med min svigerinne, Merethe!
    OG til å møte Christer igjen 🙂

  • Maryann
    Svar
    Skrevet på10:09, 4. mars 2015

    Det ble vann i munnen umiddelbart. Så lekkert. Skal prøve den oppskrifta i nærmeste framtid. 🙂

  • Gunn-Beate
    Svar
    Skrevet på10:21, 4. mars 2015

    Hadde jeg vinni hadde jeg tatt med meg samboeren min på en svært etterlengta datenight i Oslo 💖 Har fått lite tid til hverandre den siste tiden med ny jobb, sykdom og ekstra stress i hverdagen.

  • Jan Erik Hansen
    Svar
    Skrevet på10:21, 4. mars 2015

    Jeg vil ta med med meg min flotte, fantastiske og herlige kjæreste, Gunn-Beate Stavn❤

  • Oline Dalen
    Svar
    Skrevet på11:02, 4. mars 2015

    Da blir det middag med søstra mi. Vi får så alt for sjelden tid til hverandre, så dette ville vært fantastisk i en travel hverdag!

  • Linnea
    Svar
    Skrevet på11:21, 4. mars 2015

    Jeg vil veldig gjerne ta med kjæresten min! Vi bruker veldig lite penger fordi vi sparer til leilighet, så vi drar vanligvis aldri på restaurant. Dette hadde jo vært en fantastisk anledning til å kose oss skikkelig med en fantastisk middag <3

  • Ingrid
    Svar
    Skrevet på12:00, 4. mars 2015

    Jeg ville ha gitt middagen til min pappa og søster! Vi er alle tre skikkelige foodies og elsker å underholde venner:) De fortjerner å skjemmes bort 🙂
    -Ingrid

  • Hilde
    Svar
    Skrevet på12:05, 4. mars 2015

    Jeg ville tatt med min elskede mann Jørgen <3

  • Agne
    Svar
    Skrevet på12:09, 4. mars 2015

    Å det skulle vi gjerne gjort, ut å spise …

  • Jørgen Grunni Dahl
    Svar
    Skrevet på12:16, 4. mars 2015

    Jeg vil ta men min flotte kone Hilde på en matopplevelse på Fjøla!

  • Susanne
    Svar
    Skrevet på12:51, 4. mars 2015

    Hei,
    Jeg ville gitt denne premien til min gode venninne og hennes mann. Det hadde de fortjent:-)

  • Anders
    Svar
    Skrevet på13:09, 4. mars 2015

    Kona mi som simpelthen elsker eplekaker

  • Kim N.
    Svar
    Skrevet på13:21, 4. mars 2015

    Eplekakedesserten ser helt nydelig ut 🙂
    Jeg ønsker å ta med mannen min, Jarl på middag! Vi giftet oss ifjor og har 8års jubileum i April. Vi deler lidenskapen for god mat 🙂

  • Kathrine
    Svar
    Skrevet på13:22, 4. mars 2015

    Jeg vil gjerne ta med meg min søster på resturant. Jeg tror faktisk vi aldri har vært alene på resturant, kun sammen med familien. Dette vil være en stor glede for oss begge å vinne!

  • Ingeborg
    Svar
    Skrevet på13:37, 4. mars 2015

    Eg vil ta med min kjære mann💖🍰

  • Berit
    Svar
    Skrevet på13:45, 4. mars 2015

    Jeg vil gjerne ta med meg min kjære mann på en romantisk middag❤️❤️

  • Tone Skramstad
    Svar
    Skrevet på13:47, 4. mars 2015

    Jeg var her dagen etter åpningen. Det ga mersmak. Så jeg tar veldig gjerne med meg kjæresten min tilbake hit. Og den eplekaken må jeg prøve 🙂

  • Beate M. Bingen
    Svar
    Skrevet på13:58, 4. mars 2015

    Jeg vil veldig gjerne ta med meg min forlovede! <3

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...