Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Eplekakedessert fra Fjøla 

Eplekakedessert fra Fjøla 

Bilde

Bilde

Bilde

Få oppskrift på byens beste eplekakedessert

I går var jeg innom Østbanehallen, også kalt «Ø» ved Oslo S, der landslagskokk Christer Rødseth akkurat har åpnet sin nye restaurant, Fjøla. Det har gått gjetord om stedet og ikke minst om eplekaken hans, og vet du hva? Den var så god at jeg tryglet om å få dele oppskriften med dere. Det fikk jeg!

Er dette et sponset innlegg, tenker du – og tja. Det er kanskje det? For besøket mitt hos Christer i går «utviklet seg». Jeg ble nemlig helt forelska i stedet, atmosfæren og ikke minst – eplekaka.

Dette er en eplekake helt etter min smak, bygd over samme lest som eplekake i liten langpanne-oppskriftten

Bilde

Eplekakedessert fra Fjøla
100 g sukker
100 g meierismør – saltet
100 g mel
1 ts bakepulver
1 eple – syrlig, Hardanger/Granny Smith
1 egg
½ vaniljestang

Smør og sukker piskes hvitt med frøene fra en halv vaniljestang. Ha i egg, mel og bakepulver. Pisk sammen. Smør ildfaste former med temperert smør og dryss på sukker. Hell ut det overflødige. Ha i ca 80 g kakedeig og 3 store eplebåter.
Stek på 150 grader i ca 40 minutter. Etter steking, la den hvile i 10 minutter før den taes ut av formen

Karamellsaus
200 g sukker
50 g meierismør –saltet
100 g kremfløte
1 klype maldonsalt

Smelt sukker til lys karamell. Pisk inn smør og fløte. OBS! vær forsiktig, temperaturforskjell gjør at det kan boble voldsomt. Ha i maldonsalt, og sil av.

Eplekompott
2 syrlige epler, Hardanger/Granny Smith, skrelt i terninger
100 g sukker
50 ml eplejuice – ferskpresset (ikke konsentrat)

Smelt sukker til lys karamell, ha i epler og eplejuice
Kok til sukkeret er oppløst og eplebitene er møre.

Monteringen:
Ha eplekompott i formen, ha på den ferdigstekte kaken, hell over 2 ss karamellsaus. Sett lokket på formen (eller legg på et lokk av alufolie), og varm opp i ca 10 minutter på 160 grader.

Serveres med vaniljeis.

Bilde

Bilde

Bilde

Christer Rødseth fra Aurskog er medlem av det norske kokkelandslaget for juniorer og ble i sommer kåret til verdensmester i kokkefag (for andre gang) som assistent sammen med Christopher Davidsen under Global Chef Challenge i Stavanger. Han jobber i dag for SSP og er mannen som styrer Fjøla restaurant i Østbanehallen.

Bilde

Be the first to write a review
127 Kommentarer
  • Thea H
    Svar
    Skrevet på07:37, 5. mars 2015

    Dette hørtes fristende ut! Jeg ville gjerne overrasket min mann med en date på Fjøla. Spennende å prøve et nytt sted. Ikke lenge til termin nå, etter det blir det nok ikke så mange anledninger til å gå ut bare oss to lenger…

  • Helene
    Svar
    Skrevet på07:58, 5. mars 2015

    Jeg vil gjerne invitere moren min på middag. Vi er begge store matentusiaster som elsker å prøve nye ting og å dele det med hverandre. Hun har vært en stor støtte i det siste, og det ville vært hyggelig å kunne invitere henne for en gangs skyld.

  • Maja
    Svar
    Skrevet på08:52, 5. mars 2015

    Jeg kunne tenkt meg å gi denne premien til min storebror og hans kone, det fortjener de!

  • Inger
    Svar
    Skrevet på09:15, 5. mars 2015

    Jeg hadde tatt med meg enten moren min eller en god venninne!

  • Therese
    Svar
    Skrevet på10:46, 5. mars 2015

    Jeg vil ta med mannen ❤️

  • Mona Andersson
    Svar
    Skrevet på13:05, 5. mars 2015

    Med to små barn, full jobb og lite egentid, trenger mannen min og jeg en «kjærestekveld» med god mat, drikke & Fjølas herlige atmosfære❤️ Da blir både hodet & magen glad😋😄🙏

  • Knut Moltubakk
    Svar
    Skrevet på13:39, 5. mars 2015

    Middag med Vigdis på Fjøla hadde vært toppen

  • Christer
    Svar
    Skrevet på15:17, 5. mars 2015

    Jeg vil gjerne ta med typen min på en deilig middag. Vi er begge studenter, han er i praksis og jeg har eksamener i tur og orden. Vi begge har bursdag nå i mars, men som studenter har man ikke råd til å være så fin på maten dessverre. Fjøla hadde vært deilig!

  • Mona
    Svar
    Skrevet på16:58, 5. mars 2015

    Jeg vil ta med en venninne som trenger litt oppmuntring 🙂

  • Richard Nilsen
    Svar
    Skrevet på23:55, 5. mars 2015

    Jeg vil gjerne ta med min fantastiske kone om fyller 40 år. Hadde vært en flott overraskelse i forbindelse med fødselsdagen!

  • Christian
    Svar
    Skrevet på00:55, 6. mars 2015

    Hei, denne desserten så utrolig god ut, jeg vil ta med meg en av mine gode venner, vi deler en felles interesse for å lage mat, Det hadde vært utrolig kult å få komme på en middag på Fjøla, Det hadde jo vært kult om vi kunne få ta en titt inne på kjøkkenet også,
    Mvh Christian 🙂

  • Kristian Henriksen
    Svar
    Skrevet på01:46, 6. mars 2015

    Ville invitert med meg kjetil hafslien flage

  • Inger Birgitte Monster
    Svar
    Skrevet på01:53, 6. mars 2015

    Mannen min har bursdag på søndag, han vil jeg gjerne ta med på middag da.

  • Camilla Flatøy
    Svar
    Skrevet på01:59, 6. mars 2015

    Hei. Eg vil ta med meg ei veninne.

  • Camilla Aasheim
    Svar
    Skrevet på02:42, 6. mars 2015

    Jeg vil gjerne spise middag med en av mine Oslo-venninner som jeg ser så sjelden.

  • Mariann Svendsen
    Svar
    Skrevet på05:14, 6. mars 2015

    Jeg ville tatt med meg min ex samboer fra folkehøyskolen, Katrine Solberg!
    Det er i år 22 år siden jeg sist så henne, men vi prates på FB og sier stadig at vi BURDE få sett til å møtes, men det blir lissom aldri noe av det, så dersom vi vant en middag så MÅ vi jo få ut den berømte «fingeren» å møtes i Oslo <3

  • Ida Lind
    Svar
    Skrevet på08:36, 6. mars 2015

    Jeg vil be med min samboer på middag! De eneste restaurantbesøkene vi har hatt de siste årene (etter at vi fikk to tette barn) har vært på Burger King 😛
    Ida Lind
    urettferdig(ætt)live.com

  • Eva
    Svar
    Skrevet på04:01, 7. mars 2015

    Hurra ❤️fantastisk ❤️Heldige oss❤️Vi gleder oss❤️Tusen takk❤️

  • Gunn
    Svar
    Skrevet på14:45, 18. mars 2015

    Har vært å spist på fjøla en gang. Veldig god mat. Åt også eplekaken til dessert, rett fra ovnen til bordet. Den var kjempe god

  • Ragnild
    Svar
    Skrevet på14:01, 14. oktober 2016

    Dette frister!! Jeg vil gjerne ta med meg min kjære på middag hos Christer på Fjøla❤️

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...