Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Fars favoritt

Det er farsdag til helgen og jeg tenkte du kanskje ville lage noe enkelt? Noe som far godt kan like å spise? Men vaniljekrem og sjokolade?

Hjemme hos oss er far i huset glad i lys sjokolade. Han er også veldig glad i vaniljekrem også, så da kombinerte jeg disse to, jeg. Kremen kalles luganokrem og jeg lade den i denne kaken en gang også. Hvis du bare vil lage kaken med vaniljekrem uten å ha i sjokolade, smaker det også heeelt himmelsk godt.

Utgangspunktet er bunnen til denne populære pinsekaken, men jeg byttet ut hasselnøtter med mandler. Du kan godt bruke hasselnøtter i stede for. Jeg klarte ikke å male mandlene helt fint, derfor tilsatte jeg 2 ss hvetemel. Da vil bunnen henge litt bedre sammen. Vil du lage den glutenfri kan du droppe melet helt, eller tilsette 2 ss glutenfritt mel.

Selv med litt mel i røra er bunnen skjør og kan være vanskelig å få over på fat. Et tips er å fryse bunnen og ta av bakepapiret mens den er hard, så plassere bunnen på fat. Jeg lagde hele kaken mens den sto i formen og tok av papiret først når den piskede kremen skulle på. Det var ikke så lett å få til. Bare så du vet!

Oppskriften har jeg laget sånn at du kun trenger en kvartliter fløte (en kartong). Som pynt fant jeg noen frosne bringebær i fryseren fra hagen til mamma og pappa. Denne kaken trenger noe friskt, så bruk gjerne flere (friske eller frosne) bringebær eller annen frukt eller bær når du skal pynte. For å få en kontrast rev jeg til slutt litt lys sjokolade på kremen.

Fars favoritt med luganokrem (ca. 25 cm bunn)

Bunn (springform ca. 25 cm)
4 egg
200 g malte hasselnøtter
200 g sukker
2-3 ss hvetemel

Vaniljekrem med sjokolade (Luganokrem)
1.25 dl melk
1.25 dl fløte
50 g sukker
15g maisenna
frøene av ½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker/vaniljepasta)
2 stk eggeplommer
50 g hakket sjokolade

Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele, bortsett fra sjokoladen. Rør til det tykner (5-6 bobler). Rør inn hakket sjokolade.

Dekor:
Pisk resten av kremfløten 1.75 dl med 1 ss sukker. Fordel den på toppen av kaken pynt med bær. Riv evt litt lys sjokolade.


Slik gjør du:
1. Lag bunnen først. Hasselnøtter males og blandes med hvetemel.
2. Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend inn mandler/ mel med en slikkepott. Ha røren i formen som enten er godt smurt, eller som er kledd med et bakepapir i bunnen. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 25-30 minutter.
3. Legg bunnen med undersiden opp på et kakefat, eller klem toppen i stykker på kaken mens den står i formen.
4. Lag vaniljekremen med sjokolade. Hell den i ringen med bunnen. Stryk den utover. Sett i kjøleskap og avkjøl.
5. Evt. sett kaken på fat. Pisk resten av fløten til bløt krem, tilsett 1 ss sukker. Stryk den på toppen.
6. Pynt med revet sjokolade og bær.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend inn malte mandler og mel.
Bruk gjerne en slikkepott .
Hell i en form ca. 25 cm.
Knus «skallet» på bunnen. Lag vaniljekrem.
Hell kremen ut på bunnen.
Stryk den ut og sett kjølig.
Pisk kremfløte til slapp krem.
Legg gjerne bunnen over på fat (hvis du får til) og stryk på krem.
Smaker sjokoladepudding med krem, mandler og bringebær! Gratulerer farsan!





Be the first to write a review
No Comments

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...