Din handlekurv er nå tom!
Fars favoritt
Det er farsdag til helgen og jeg tenkte du kanskje ville lage noe enkelt? Noe som far godt kan like å spise? Men vaniljekrem og sjokolade?
Hjemme hos oss er far i huset glad i lys sjokolade. Han er også veldig glad i vaniljekrem også, så da kombinerte jeg disse to, jeg. Kremen kalles luganokrem og jeg lade den i denne kaken en gang også. Hvis du bare vil lage kaken med vaniljekrem uten å ha i sjokolade, smaker det også heeelt himmelsk godt.
Utgangspunktet er bunnen til denne populære pinsekaken, men jeg byttet ut hasselnøtter med mandler. Du kan godt bruke hasselnøtter i stede for. Jeg klarte ikke å male mandlene helt fint, derfor tilsatte jeg 2 ss hvetemel. Da vil bunnen henge litt bedre sammen. Vil du lage den glutenfri kan du droppe melet helt, eller tilsette 2 ss glutenfritt mel.
Selv med litt mel i røra er bunnen skjør og kan være vanskelig å få over på fat. Et tips er å fryse bunnen og ta av bakepapiret mens den er hard, så plassere bunnen på fat. Jeg lagde hele kaken mens den sto i formen og tok av papiret først når den piskede kremen skulle på. Det var ikke så lett å få til. Bare så du vet!
Oppskriften har jeg laget sånn at du kun trenger en kvartliter fløte (en kartong). Som pynt fant jeg noen frosne bringebær i fryseren fra hagen til mamma og pappa. Denne kaken trenger noe friskt, så bruk gjerne flere (friske eller frosne) bringebær eller annen frukt eller bær når du skal pynte. For å få en kontrast rev jeg til slutt litt lys sjokolade på kremen.
Fars favoritt med luganokrem (ca. 25 cm bunn)
Bunn (springform ca. 25 cm)
4 egg
200 g malte hasselnøtter
200 g sukker
2-3 ss hvetemel
Vaniljekrem med sjokolade (Luganokrem)
1.25 dl melk
1.25 dl fløte
50 g sukker
15g maisenna
frøene av ½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker/vaniljepasta)
2 stk eggeplommer
50 g hakket sjokolade
Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele, bortsett fra sjokoladen. Rør til det tykner (5-6 bobler). Rør inn hakket sjokolade.
Dekor:
Pisk resten av kremfløten 1.75 dl med 1 ss sukker. Fordel den på toppen av kaken pynt med bær. Riv evt litt lys sjokolade.
Slik gjør du:
1. Lag bunnen først. Hasselnøtter males og blandes med hvetemel.
2. Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend inn mandler/ mel med en slikkepott. Ha røren i formen som enten er godt smurt, eller som er kledd med et bakepapir i bunnen. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 25-30 minutter.
3. Legg bunnen med undersiden opp på et kakefat, eller klem toppen i stykker på kaken mens den står i formen.
4. Lag vaniljekremen med sjokolade. Hell den i ringen med bunnen. Stryk den utover. Sett i kjøleskap og avkjøl.
5. Evt. sett kaken på fat. Pisk resten av fløten til bløt krem, tilsett 1 ss sukker. Stryk den på toppen.
6. Pynt med revet sjokolade og bær.