Grove gulrotrundstykker – tangzhong

Grove gulrotrundstykker – tangzhong

I dag fristet det å bake noe halvgrovt og godt som gjerne kan spises ved siden siden av suppa, spises til kveldsmat eller puttes i matpakka. Tangzhong-metoden gjør rundstykkene ekstra saftige og holdbare. Vil du lese mer om den asiatiske baketeknikken kan du gjøre det her.

Jeg har skrevet 10-14 gram fersk gjær fordi jeg vet det er mange som ikke er vant til å bake med lite gjær. Det krever litt lenger tid. Jeg brukte 10 gram gjær i dag, men vil du det skal gå litt fortere, bruk 14 gram. Det går fortsatt ikke raskt, men litt raskere..

Har du ikke gulrot, bruk denne oppskriften.

Disse blir små, hvert deigemne veide 60 gram. Du kan gjerne lage dem 70-80 gram. Steketid blir det samme. Vil du doble oppskriften? Da skal du doble alt. Også tangzhongjevning og gjærmengde.

Halvgrove rundstykker med gulrot – tangzhong (15 stk)
Jevning:
250 g vann (2.5 dl)
50 g hvetemel
varmes til ca. 65 grader og avkjøles


200 g hvetemel
125 g sammalt hvete fint
125 g sammalt hvete grovt
10 -14 g fersk gjær
25 g smør/margarin
2.5 ts salt (ca. 8 gram)
100 g finrevet gulrot
1 dl vann + 0.5 dl vann som tilsettes under elting

Slik gjør du:
1. Lag en jevning av mel og vann. Det behøver ikke koke, kun oppnå 65 grader. Avkjøl før den tilsettes i bakebollen.
2. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra salt og 0.5 dl vann.
3. Elt deigen i ca. 10 min, tilsett salt og litt av vannet. Fortsett å elte og tilsett mer vann.
4. Fortsett å tilsette vann til 0.5 dl er tilsatt. Elt videre slik at du totalt har eltet deigen ca. 20 min.
5. Sett opp farten og elt 3-4 minutter til.
6. Dra en plastpose over bollen og la den stå i romtemperatur i ca. 1.5 – 2 timer.
7. Del deigen opp i emner på ca. 60 g. Du kan godt lage dem større om du vil ha større rundstykker. Trill dem til boller og sett på en bakeplate med bakepapir. Dypp i valmuefrø om du ønsker.
8. Fyll gjerne en oppvaskkum med varmt vann og sett brettet over. La etterheve i ca. 45 min.
9. Spray på vann (eller pensle). Valgfritt: bruk en skarp kniv eller et barberblad og lag et snitt i hvert rundstykke.
10. Sett ovnen på 280 grader. Hell litt vann i (ca. 1/2 dl)nederst i ovnen.
11. Skru ovnen ned til 240. Stek til rundstykkene er gylne (ca. 10-12 min).
12. Avkjøl. Kan fryses, men også spises uten frysing i tre dager eller mer. Pakk godt inn i plast.

Ha alle ingrediensene i bakebollen bortset fra 0.5 dl vann og salt.
Elt til du har en blank og smidig deig. Ta gjerne glutentesten.
La hvile på benken halvannen til to timer.
Lag rundstykker på ca. 60 gram , dypp gjerne i valmuefrø. Etterhev ca. 45 min – 1 time.
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Saftig formkake med ..

Annonse. Rørosmeieriet har kommet med en nyhet: Økologisk...

Grove gulrotrundstyk..

I dag fristet det å bake noe halvgrovt...

Appelsinmarmelade

Dere som har fulgt meg en del år...

Havrepucker - havrec..

Vinterferien står for døra, jeg veit dere skal...

Ostekake med bringeb..

I år er det et sjeldent sammentreff. Morsdag,...