Din handlekurv er nå tom!
Marmorkake i liten langpanne
Saftig, klassisk formkake
Kaka kan du også lage i en vanlig brødform, som en klassisk formkake, men da bør du ha en stor brødform (minst 2 liter) eller redusere mengden til 180 gram). Merk at steketiden vil bli vesentlig lenger.
For et vellykket resultat er det enkelte ting som er viktig: Bruk romtempererte råvarer og pisk smør og sukker lenge. Det skal være lyst i farge og ha en kremete konsistens. Hevemiddelet i kaka er bakepulver, men grunnen til at du skal røre smør og sukker lett og luftig er fordi du pisker inn luft. Som igjen utvider seg i ovnen og er med på å gi kaka en luftig konsistens. Til denne type kake bruker jeg finbakst mel (om jeg har). Det er et litt finere mel for kakebakst.
Rør ned fra kantene OFTE. Stopp maskinen og fjern røreredskap og sørg for å skrape ordentlig opp fra bunnen. Når melet er hatt i bør du røre minst mulig.
Marmorkake i liten langpanne
280 g smør
280 g sukker
280 g egg (ca. 5 egg)
280 g hvetemel
20 g kakao
8 g bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl melk + 2 ss melk
Liten langpanne 25x 36 cm
Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Pisk godt sammen etter hvert egg, slik at det er skikkelig rørt inn. Sikt inn hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og bland og ha i vekselsvis med melken til slutt.
Ha 3/4 deler av massen i langpannen, kledd med bakepapir. Rør inn ca. 20 gram kakao i resten av kakedeigen ( tilsett 2 ss med melk) og rør godt sammen. Fordel sjokolademassen i små klatter på den lyse massen og rør litt rundt.
Stekes midt i ovnen på ca. 180 grader i 30-35 minutter, av og til litt lenger (stikk en grillspyd-pinne i kaka for å finne ut om den er ferdig. Henger det deig på pinnen må den steke lenger. Når det ikke lenger henger deig på pinnen er den ferdig)
|
|
Hans Petter
Jeg skal lage Marmorkake
Malene
Mindre melk også når en går ned til 180gram? Har du evt ei ferdig oppskrift for marmorkake i vanlig brødform? 🙂
Konditor-Elin
Nei, men bruk gjerne denne:
http://www.krem.no/hjem/muffins-med-smell
Tilsett gjerne en halv desiliter melk i oppskriften (og et par ss i røren med kakao)
Berit
Enkel og grei oppskrift ble til ei kjempegod kake👌
Kommer til å lage den igjen.
Aina
Dobler du oppskrifta viss du skal bruke en stor langpanne? Og tips til hva en kan ha oppå kaka?
Elin Krem.no
Det avhenger av hvor stor den store langpanna er? Bruk gjerne glasur fra denne kaka på toppen
https://krem.no/hjem/sjokoladelangpanne/
Marte. Pacahriz
Hei. Hvor lang holdbarhet har denne kaka? 😄
Elin Krem.no
En uke innpakket på benken eller tre måneder i fryser
Julia Scardua Silva De Almeida
Du kan lage sjokoladeganache
Mona Nordheim
Hei
Hvordan blir det hvis jeg dobler denne oppdriften og bruker langpanne som hører til ovnen? Vil jeg lykkes?
Hilsen Mona
Elin Krem.no
Hvor stor er den?
Mona
Den er 38×31 cm
Elin Krem.no
Da ville jeg prøvd å doble…uten at jeg helt kan garantere at det passer.
Mona
Kaka ble kjempegod! Det ble litt for mye røre, men jeg lagde en liten kake i en rund form i tillegg😀 takk for fine oppskrifter, meg har prøvd en del av oppskriftene dine , alltid topp resultat👍
Yvonne i
Elsker den
I Danmark kalder vi den også Tiger kake 🐯
Elsker din side
Gunn Degvold
Hvor mange Ts er 8 g bakepulver?
Elin Krem.no
ca. 1.5
Annita Rasch
Hei! går det bra å bruke flytende margarin?
Elin Krem.no
Ja, det går fint!
Inger Johanne Sundby
Skal jeg veie eggene med eller uten skal ved Likeverdighetsmasse?
Elin Krem.no
Uten skall.
Marte løvdal
ELSKER DENNE KAKA!!! Å du er så god på forklaringer 🙌🏻🥰🥰🥰
Solfrid Steinsund
Hvis man skal lage sitronkake,hvor mye sitron?
Elin Krem.no
Skall og saft av 1 sitron.