Marmorkake i liten langpanne

Marmorkake i liten langpanne

Bilde

Saftig, klassisk formkake

Denne oppskriften er superenkel å memorere. Du trenger bare å huske 280.
Likeverdighetsmasse er noe av det første du lærer å lage i mitt fag, og denne oppskriften kommer jeg alltid tilbake til. Den kan brukes til eplekake, muffins eller som sitronkake i springform. Jeg pleier å skjære den opp i biter og legge i fryseren, men den holder seg lenge (en uke, minst) i romtemperatur også.

Kaka kan du også lage i en vanlig brødform, som en klassisk formkake, men da bør du ha en stor brødform (minst 2 liter) eller redusere mengden til 180 gram). Merk at steketiden vil bli vesentlig lenger.

For et vellykket resultat er det enkelte ting som er viktig: Bruk romtempererte råvarer og pisk smør og sukker lenge. Det skal være lyst i farge og ha en kremete konsistens. Hevemiddelet i kaka er bakepulver, men grunnen til at du skal røre smør og sukker lett og luftig er fordi du pisker inn luft. Som igjen utvider seg i ovnen og er med på å gi kaka en luftig konsistens. Til denne type kake bruker jeg finbakst mel (om jeg har). Det er et litt finere mel for kakebakst.

Rør ned fra kantene OFTE. Stopp maskinen og fjern røreredskap og sørg for å skrape ordentlig opp fra bunnen. Når melet er hatt i bør du røre minst mulig.

Marmorkake i liten langpanne

280 g smør
280 g sukker
280 g egg (ca. 5 egg)
280 g hvetemel
20 g kakao
8 g bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl melk + 2 ss melk

Liten langpanne 25x 36 cm
Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Pisk godt sammen etter hvert egg, slik at det er skikkelig rørt inn.  Sikt inn hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og bland og ha i vekselsvis med melken til slutt.

Ha 3/4 deler av massen i langpannen, kledd med bakepapir. Rør inn ca. 20 gram kakao i resten av kakedeigen ( tilsett 2 ss med melk) og rør godt sammen. Fordel sjokolademassen i små klatter på den lyse massen og rør litt rundt.

Stekes midt i ovnen på ca. 180 grader i 30-35 minutter, av og til litt lenger (stikk en grillspyd-pinne i kaka for å finne ut om den er ferdig. Henger det deig på pinnen må den steke lenger. Når det ikke lenger henger deig på pinnen er den ferdig)

Bilde

Har du bakemaskin kan du bruke grind til denne oppgaven. Bruker du riktig utstyr til bakemaskinen din? Pass på å stoppe maskinen og skrape ned fra kantene. Ofte.
Bilde

Dette er en liten langpanne ca. 25 x 36 cm. Fordel den lyse kakemassen først. Ha på klatter av den mørke massen og rør litt rundt. Kaka vil jevne seg ut i ovnen, så ikke vær så nøye med at det blir litt ujevnt.
Bilde

Saftig og smakfull kake som skjæres i passe store biter. Kaka holder til 5-8 personer (kommer an på hvor kakeglade de er…))
5 based on 1 reviews
24 Kommentarer
  • Skrevet på10:07, 10. august 2017

    Jeg skal lage Marmorkake

  • Malene
    Svar
    Skrevet på23:29, 14. august 2018

    Mindre melk også når en går ned til 180gram? Har du evt ei ferdig oppskrift for marmorkake i vanlig brødform? 🙂

  • Berit
    Svar
    Skrevet på19:40, 27. januar 2019

    Enkel og grei oppskrift ble til ei kjempegod kake👌
    Kommer til å lage den igjen.

  • Aina
    Svar
    Skrevet på17:33, 6. mai 2019

    Dobler du oppskrifta viss du skal bruke en stor langpanne? Og tips til hva en kan ha oppå kaka?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:02, 7. mai 2019

      Det avhenger av hvor stor den store langpanna er? Bruk gjerne glasur fra denne kaka på toppen
      https://krem.no/hjem/sjokoladelangpanne/

      • Marte. Pacahriz
        Svar
        Skrevet på14:37, 22. desember 2022

        Hei. Hvor lang holdbarhet har denne kaka? 😄

        • Elin Krem.no
          Svar
          Skrevet på08:42, 23. desember 2022

          En uke innpakket på benken eller tre måneder i fryser

    • Julia Scardua Silva De Almeida
      Svar
      Skrevet på19:59, 6. mars 2020

      Du kan lage sjokoladeganache

  • Mona Nordheim
    Svar
    Skrevet på15:36, 27. februar 2020

    Hei
    Hvordan blir det hvis jeg dobler denne oppdriften og bruker langpanne som hører til ovnen? Vil jeg lykkes?
    Hilsen Mona

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:38, 28. februar 2020

      Hvor stor er den?

      • Mona
        Svar
        Skrevet på10:31, 28. februar 2020

        Den er 38×31 cm

        • Elin Krem.no
          Svar
          Skrevet på14:59, 28. februar 2020

          Da ville jeg prøvd å doble…uten at jeg helt kan garantere at det passer.

          • Mona
            Skrevet på20:15, 8. mars 2020

            Kaka ble kjempegod! Det ble litt for mye røre, men jeg lagde en liten kake i en rund form i tillegg😀 takk for fine oppskrifter, meg har prøvd en del av oppskriftene dine , alltid topp resultat👍

  • Yvonne i
    Svar
    Skrevet på17:56, 28. april 2020

    Elsker den
    I Danmark kalder vi den også Tiger kake 🐯
    Elsker din side

    • Gunn Degvold
      Svar
      Skrevet på17:08, 29. april 2020

      Hvor mange Ts er 8 g bakepulver?

      • Elin Krem.no
        Svar
        Skrevet på09:05, 30. april 2020

        ca. 1.5

  • Annita Rasch
    Svar
    Skrevet på20:50, 30. april 2020

    Hei! går det bra å bruke flytende margarin?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på09:05, 1. mai 2020

      Ja, det går fint!

  • Inger Johanne Sundby
    Svar
    Skrevet på19:43, 29. september 2021

    Skal jeg veie eggene med eller uten skal ved Likeverdighetsmasse?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på08:09, 30. september 2021

      Uten skall.

  • Marte løvdal
    Svar
    Skrevet på17:34, 25. juli 2022

    ELSKER DENNE KAKA!!! Å du er så god på forklaringer 🙌🏻🥰🥰🥰

  • Solfrid Steinsund
    Svar
    Skrevet på20:16, 9. august 2023

    Hvis man skal lage sitronkake,hvor mye sitron?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på21:17, 9. august 2023

      Skall og saft av 1 sitron.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...