Din handlekurv er nå tom!
Panna cotta med bringebær og hvit sjokolade
Jeg har masse frosne bringebær i fryseren etter sommerens fantastiske avling, men hva skal jeg lage av alt sammen? Jeg spurte gjengen på Instagram og fikk et hav av forslag. Siden panna cotta var hyppig nevnt, og det er noe alle får til – her får du panna cotta laget med bringebær og hvit sjokolade. En kjempegod og frisk dessert!
Oppskriften har jeg funnet i boka til Sverre Sætre, den som heter Frukt og bær (anbefales!). Hvis du lurer på om du får til å lage denne desserten så kan jeg røpe at panna cotta kanskje er det ENKLESTE desserten du kan lage. Ikke noe strul med gelatin, du bare bløtlegger den, hiver den oppi melk/ fløte-blandingen, rører den ut og setter hele desserten til kjøling.
Har laget mange varianter av panna cotta tidligere, blant annet en panna cotta med appelsin, med sjokolade og en med vanilje og jordbærsalat.
Mitt tips for denne korona-julen er å lage porsjonsdesserter. Men, ikke lag dem for store. Som du ser har jeg laget disse temmelig små. Bedre å ta to enn å lage for store porsjoner.
For å lage «rim» på glassene dypper jeg en finger i eggehvite og drar rundt kanten av glasset. Deretter dypper jeg det i finkornet sukker. Det er ikke helt enkelt å få til denne skjeve geleen, men tipset er å sette glassene der de skal stå og stivne, så heller du gele i glassene der de står (i kjøleskapet).
Jeg brukte som dere vet noen frosne bær fra i sommer. Du kan også kjøpe frosne bringebær i frysedisken (i butikker med større utvalg).
Bringebær panna cotta (6-8 porsjoner)
Mos 350 gram bær med 2-3 ss sukker (jeg brukte frosne). Sikt massen, slik at du sitter igjen med 2 dl bringbærpure.
Gele
1 dl bringebærpure
30 gram sukker
2 plater gelatin
Legg to plater gelatin i kaldt vann. Varm pureen med sukker, rør til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i den varme bringebærsaften. Hell geleen nederst i glassene du vil servere desserten i.
2 plater gelatin
1 vaniljestang eller 1/2 ss vaniljepasta
2.5 dl kremfløte
1.5 dl H-melk
1 dl bringebærpure
100 g hvit sjokolade
Slik gjør du:
1. Legg gelatinplater i kaldt vann.
2. Ha vanilje, melk og fløte i en kjele. Varm til kokepunktet. Ha i gelatinen.
2. Hakk hvit sjokolade og ha i en bolle. Hell den varme fløtemelken over. La stå litt før du rører glatt.
3. Tilsett bringebærpure (bruk gjerne en stavmikser om den virker litt kornete)
4. La panna cotta-massen bli litt avkjølt før du heller i glass med stivnet gele. Må stå minst fire timer og kan fint lages dagen før det skal spises.
5. Pisk evt. 2-3 dl kremfløte og dekorer med en kremdott og bringebær på toppen.