Panna cotta med bringebær og hvit sjokolade

Panna cotta med bringebær og hvit sjokolade

Jeg har masse frosne bringebær i fryseren etter sommerens fantastiske avling, men hva skal jeg lage av alt sammen? Jeg spurte gjengen på Instagram og fikk et hav av forslag. Siden panna cotta var hyppig nevnt, og det er noe alle får til – her får du panna cotta laget med bringebær og hvit sjokolade. En kjempegod og frisk dessert!

Oppskriften har jeg funnet i boka til Sverre Sætre, den som heter Frukt og bær (anbefales!). Hvis du lurer på om du får til å lage denne desserten så kan jeg røpe at panna cotta kanskje er det ENKLESTE desserten du kan lage. Ikke noe strul med gelatin, du bare bløtlegger den, hiver den oppi melk/ fløte-blandingen, rører den ut og setter hele desserten til kjøling.

Har laget mange varianter av panna cotta tidligere, blant annet en panna cotta med appelsin, med sjokolade og en med vanilje og jordbærsalat.

Mitt tips for denne korona-julen er å lage porsjonsdesserter. Men, ikke lag dem for store. Som du ser har jeg laget disse temmelig små. Bedre å ta to enn å lage for store porsjoner.

For å lage «rim» på glassene dypper jeg en finger i eggehvite og drar rundt kanten av glasset. Deretter dypper jeg det i finkornet sukker. Det er ikke helt enkelt å få til denne skjeve geleen, men tipset er å sette glassene der de skal stå og stivne, så heller du gele i glassene der de står (i kjøleskapet).

Jeg brukte som dere vet noen frosne bær fra i sommer. Du kan også kjøpe frosne bringebær i frysedisken (i butikker med større utvalg).

Bringebær panna cotta (6-8 porsjoner)
Mos 350 gram bær med 2-3 ss sukker (jeg brukte frosne). Sikt massen, slik at du sitter igjen med 2 dl bringbærpure.

Gele
1 dl bringebærpure
30 gram sukker
2 plater gelatin

Legg to plater gelatin i kaldt vann. Varm pureen med sukker, rør til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i den varme bringebærsaften. Hell geleen nederst i glassene du vil servere desserten i.

2 plater gelatin
1 vaniljestang eller 1/2 ss vaniljepasta
2.5 dl kremfløte
1.5 dl H-melk
1 dl bringebærpure
100 g hvit sjokolade

Slik gjør du:
1. Legg gelatinplater i kaldt vann.
2. Ha vanilje, melk og fløte i en kjele. Varm til kokepunktet. Ha i gelatinen.
2. Hakk hvit sjokolade og ha i en bolle. Hell den varme fløtemelken over. La stå litt før du rører glatt.
3. Tilsett bringebærpure (bruk gjerne en stavmikser om den virker litt kornete)
4. La panna cotta-massen bli litt avkjølt før du heller i glass med stivnet gele. Må stå minst fire timer og kan fint lages dagen før det skal spises.
5. Pisk evt. 2-3 dl kremfløte og dekorer med en kremdott og bringebær på toppen.

Ta litt eggehvite på en finger, stryk langs kanten og dypp i sukker (finkornet). Sett for eksempel i en eggekartong. Hell i geleen mens glassene er liggende.
Hell fløteblandingen over hakket hvit sjokolade. La stå en stund før du rører glatt.
Tilsett bringebærsaften. Bruk gjerne en stavmikser for å få en helt glatt masse.
La panna cotta-blandingen avkjøle litt før du heller i glass med stivnet gele.
Sett alle glassene på et brett (eller en fjøl) så er det enklere å få det inn i kjøleskapet.

Pisk gjerne litt kremfløte og legg en liten kremdott på toppen.
En liten dessert-buffet. Dekorativt og ikke minst, innbydende (og godt).

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Drømmekaker

Mange har etterlyst porsjonskaker til 17. mai, og...

Fem is-oppskrifter -..

REKLAME. Hurra! Det er snart syttende mai, og...

Marengskake med mous..

For ei festkake dette ble! Ikke for å...

Tropisk aroma

Kaken jeg elsker å hate. På bildet ser...

Maiboller 2021

Tenk at det snart er mai! Det er...