Vannbakkels-svaner

Vannbakkels-svaner

Det er vannbakkels-uke på krem.no og da noen foreslo at jeg skulle lage svaner måtte jeg jo bare trå til. Har nok ikke laget disse siden jeg gikk på yrkesskolen, men de er jo søte da! Du kan helt sikkert lage dem større, men jeg liker tanken på å ha disse på et afternoon tea fat eller noe sånt. Spises i ett jafs.

Lag litt avlange, små vannbakkels (se bilde under) og skjær av toppen. Del «lokket» i to. Fyll vannbakkelsene med for eksempel en chantillykrem (kremfløte tilsatt vaniljesmak) og legg på det delte lokket på hver side som «vinger».

Man skal nok ha litt håndlag for å lage disse halsene sånn som jeg har gjort det, (med en sprøytepose laget i matpapir) men øvelse gjør mester! Lag heller for mange enn for få. De stekte på 200 grader i ca. 10 minutter.

Ettersom det blir mange, mange vannbakkels av denne røren tar jeg også med hva jeg lagde av de siste vannbakkelsene (de som ble litt for store).

Vannbakkels-svaner er ferskvare, de kan ikke fryses og helst ikke lages dagen før de skal spises. MEN – vannbakkelsen i seg selv kan bakes opp og fryses (ufylt). Disse er også gode fylt med salte kremer, som for eksempel en ostekrem. Men det er ikke min spesialitet…

Vannbakkels-svaner
Lag vannbakkels-røre etter denne oppskriften

Kremen jeg har fylt med:
3 dl kremfløte
3 små skjeer sukker
2 ss vaniljepasta (eller frø fra 1/2 vaniljestang)

Følg bildene under for å se hvordan det gjøres:

Det er de avlange nederst der som ble brukt til svanene. Stek brettet på 200 grader i ca. 40 minutter.
Ta av noen spiseskjeer av røra og lag et kremmerhus av matpapir, eller bruk en liten pose i plast som du klipper et lite hull i..
Lag mange flere enn du trenger! Stek på 200 grader i ca. 10 minutter.
Pisk krem av kremfløte, sukker og vaniljesmak. Denne vaniljepastaen kommer fra Cacas.
Del vannbakkelsen. Skjær lokket i to. Legg på en skje med for eksempel bringebærsyltetøy (valgfritt)
Sprøyt på krem og sett på vingene. Sett en hals på hver kake.
Nytes til en god kopp kaffe eller kanskje til en afternoon tea?

Vannbakkels med glasur

Hva jeg lagde av resten?
Jo, jeg fylte dem med resten av kremen og hadde på en enkel glasur

Glasur til fylte vannbakkels
200 gram melis
1 ss kakao
3-5 ss vann

Lag et kryss under med en kniv
Stikk sprøyteposen inni hver bolle og klem en dert krem inn.
Alle er fylt, men det er krem igjen…
Bruk en kniv og smør utover glasuren.
Sett kjølig til de skal spises. NYYYYT!


Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærmarengs me..

Disse ble til ved en tilfeldighet! Jeg skulle...

Myk sjokoladekake me..

Sjokolade og bringebær er en kjent smakskombinasjon. I...

Bagels tangzhong

Endelig en bagel-oppskrift på krem.no! Det kan jeg...

Kringle med makronfy..

Ett av ønskene dere hadde til syttendemaifeiring var...

Marmorkake

Make formkake great again! Er det noe jeg...