Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Elins julekonfekt

Elins julekonfekt

Picture

Søt sjokoladeduft i huset

De siste dagene har jeg laget sjokoladekonfekt, eller praliner, som jeg kaller det. Veldig morsomt, ettersom det er år og dag siden jeg jobbet med sjokolade. Også så fine gaver da gitt!
Fylt sjokolade laget med ekte kuvertyre er ikke det enkleste å lage på og krever sikkert litt trening. Men gjør det gjerne enkelt for deg selv, start med trøffelkuler og marsipankonfekt. Så kan sjokoladetemperering og de fylte pralinene komme etterhvert..Skal du lage fylte praliner lønner det seg å ha former som er beregnet på bli fylt. Har kjøpt noen billige silikonformer fra Kina, men de harde formene med stiv ramme er aller best å bruke. Mine skjellformer var ikke beregnet til å fylles, men jeg fikk da fylt litt godsaker i dem allikevel jeg 🙂

Oppskrift fyll (trøffelmasse) (generell)
2,5 dl fløte
35 g glykose
200 g mørk kuvertyre
75 g lys kuvertyre
35 g smør

Smak tilsettes, som for eksempel:
50 g Grand Marnier eller Rom eller Cognac
2 ss instant kaffe rørt ut i 1 ss kokende vann
Bringebærdråper

Varm fløte til kokepunktet og tilsett finhakket sjokolade. Rør glatt, tilsett glykose og smak. Rør inn smør til slutt.
Massen skal være bløt, men ikke rennende.

Her kan du se hvordan du tempererer sjokolade

Picture

Picture

Hell på med sjokolade over formene. Klask godt i bordplaten for å få ut alle luftboblene. Snu formen slik at overflødig sjokolade renner ut. Dra en skrape over for å få en ren flate. Sett formen til å stivne før du sprøyter fyllet i. Hell på nytt over sjokolade og slå formen godt i bordet for at sjokoladen skal fylle alle hulrom. Dra over med en skrape, slik at overflødig sjokolade fjernes, og du får en helt ren flate. Sett formen i fryseren i minimum 15 minutter før du slår konfekten ut.

Picture

Jeg lagde litt for mye fyll til konfekten, men rørte inn sjokolade, slik at den ble fastere og kunne trilles til trøffelkuler. Nå har jeg kuler som smaker kaffe, appelsinlikør, bringebær og kakaolikør. Nam!

Picture

Har du lyst til å smake litt av min julekonfekt? Legg igjen en kommentar i feltet under, og du kan vinne en eske med Elins julekonfekt! Jeg trekker mandag 16.12 🙂
Be the first to write a review
81 Comments
  • Marlene østergaard
    Svar
    Posted at 09:04, 13. desember 2013

    Ja takk! Har ikke lagd konfekt enn¨- kanskje jeg slipper i år:-)

  • jon
    Svar
    Posted at 09:40, 13. desember 2013

    elsker sjokolade og dette så skikkelig smaskens ut, så ja jeg kunne tenkt meg en smakebit på disse:)

  • Mona
    Svar
    Posted at 10:29, 13. desember 2013

    Jeg vill smake. 🙂
    Jeg har bakt lussekatter etter din oppskrift i dag. Nam nam.

  • Wenche
    Svar
    Posted at 10:47, 13. desember 2013

    Alt du lager ser lekkert ut, og det hadde vært artig å smake på konfekten din 🙂

  • Posted at 10:57, 13. desember 2013

    Herlig! Lykke til alle sammen 🙂

  • marlen albrigtsen
    Svar
    Posted at 11:43, 13. desember 2013

    Flott! Hadde planer om å lage konfekt til jul som gaver, sammen med andre småting som er hjemmelaget.
    Vil gjerne også smake på dine, slik at jeg kan sammenligne og se om mine blir like bra. 😀

  • Maria
    Svar
    Posted at 12:04, 13. desember 2013

    Jeg vil selvfølgelig være med i en slik konkurranse!

  • Susanne
    Svar
    Posted at 12:08, 13. desember 2013

    Ja takk, jeg vil veldig gjerne smake:-)

  • Susanne Grande
    Svar
    Posted at 12:24, 13. desember 2013

    Åå, de så nydelige ut, nå fikk jeg inspirasjon til å lage noen selv også, har faktisk sjokoladeformer som jeg fikk til jul i fjor. Jeg vil veldig gjerne smake! 🙂

  • Camilla Haga
    Svar
    Posted at 13:04, 13. desember 2013

    Hei, ja det vil jeg gjerne 🙂
    Camilla, skogsmusa@hotmail.no

  • I.H
    Svar
    Posted at 13:38, 13. desember 2013

    Dette vil jeg gjerne være med i trekningen av 🙂 Høres spennende ut!
    i_sen3@yahoo.no

  • Elin :)
    Svar
    Posted at 13:47, 13. desember 2013

    julekonfekten din ser helt nydelig ut, og smaker sikkert utrolig godt <3
    Jeg er med. 1 Lykkelodd til meg <3
    Ha en fin førjulstid alle sammen <3

  • Hanne Larsen
    Svar
    Posted at 14:43, 13. desember 2013

    Namnam, så kjempegodt ut! Kunne fint tenkt meg en prøvesmak…….:)
    hanne-pa-lanne@hotmail.com

  • Steffensen
    Svar
    Posted at 16:47, 13. desember 2013

    Kunne tenkt meg og prøve selv! De så veldig gode ut!

  • Hege Anita Linnerud
    Svar
    Posted at 02:21, 14. desember 2013

    Jeg vil være med i trekningen 🙂

  • Ragnhild
    Svar
    Posted at 03:20, 14. desember 2013

    Dette ser jo helt fantastisk godt ut! Så: Ja takk – svært gjerne 🙂 ! Vi vil veldig gjerne smake på julekonfekten din! Her i huset skal vi også prøve å lage julegodter, men vi er ikke sikkre på om sluttresultatet blir som dine mesterverk…. men vi satser på teamwork på julekjøkkenet, og håper det smaker – vi har det iallefall moro underveis ….. 🙂

  • Ingvild
    Svar
    Posted at 07:21, 14. desember 2013

    Ååå, vann i munnen! De så utrolig gode ut, hadde ikke gjort noe å få en boks håndlaget konfekt, nei;)

  • Posted at 07:23, 14. desember 2013

    Åååh, nam! Ja, gjerne! Uten tvil om jeg vil smake på dette!

  • Julie S.
    Svar
    Posted at 09:19, 14. desember 2013

    Jeg er med 😀

  • Siv
    Svar
    Posted at 14:52, 14. desember 2013

    Dei såg utruleg gode ut!
    Vil veldig gjerna smaka, ja 😉
    Mvh Siv
    sivojento@hotmail.com

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...