Søt sjokoladeduft i huset
De siste dagene har jeg laget sjokoladekonfekt, eller praliner, som jeg kaller det. Veldig morsomt, ettersom det er år og dag siden jeg jobbet med sjokolade. Også så fine gaver da gitt!
Fylt sjokolade laget med ekte kuvertyre er ikke det enkleste å lage på og krever sikkert litt trening. Men gjør det gjerne enkelt for deg selv, start med
trøffelkuler og
marsipankonfekt. Så kan
sjokoladetemperering og de fylte pralinene komme etterhvert..Skal du lage fylte praliner lønner det seg å ha former som er beregnet på bli fylt. Har kjøpt noen billige silikonformer fra Kina, men de harde formene med stiv ramme er aller best å bruke. Mine skjellformer var ikke beregnet til å fylles, men jeg fikk da fylt litt godsaker i dem allikevel jeg 🙂
Oppskrift fyll (trøffelmasse) (generell)
2,5 dl fløte
35 g glykose
200 g mørk kuvertyre
75 g lys kuvertyre
35 g smør
Smak tilsettes, som for eksempel:
50 g Grand Marnier eller Rom eller Cognac
2 ss instant kaffe rørt ut i 1 ss kokende vann
Bringebærdråper
Varm fløte til kokepunktet og tilsett finhakket sjokolade. Rør glatt, tilsett glykose og smak. Rør inn smør til slutt.
Massen skal være bløt, men ikke rennende.
Her kan du se hvordan du tempererer sjokolade
Hell på med sjokolade over formene. Klask godt i bordplaten for å få ut alle luftboblene. Snu formen slik at overflødig sjokolade renner ut. Dra en skrape over for å få en ren flate. Sett formen til å stivne før du sprøyter fyllet i. Hell på nytt over sjokolade og slå formen godt i bordet for at sjokoladen skal fylle alle hulrom. Dra over med en skrape, slik at overflødig sjokolade fjernes, og du får en helt ren flate. Sett formen i fryseren i minimum 15 minutter før du slår konfekten ut.
Jeg lagde litt for mye fyll til konfekten, men rørte inn sjokolade, slik at den ble fastere og kunne trilles til trøffelkuler. Nå har jeg kuler som smaker kaffe, appelsinlikør, bringebær og kakaolikør. Nam!
Har du lyst til å smake litt av min julekonfekt? Legg igjen en kommentar i feltet under, og du kan vinne en eske med Elins julekonfekt! Jeg trekker mandag 16.12 🙂
Marlene østergaard
Ja takk! Har ikke lagd konfekt enn¨- kanskje jeg slipper i år:-)
jon
elsker sjokolade og dette så skikkelig smaskens ut, så ja jeg kunne tenkt meg en smakebit på disse:)
Mona
Jeg vill smake. 🙂
Jeg har bakt lussekatter etter din oppskrift i dag. Nam nam.
Wenche
Alt du lager ser lekkert ut, og det hadde vært artig å smake på konfekten din 🙂
Nikita Banken Torp
Herlig! Lykke til alle sammen 🙂
marlen albrigtsen
Flott! Hadde planer om å lage konfekt til jul som gaver, sammen med andre småting som er hjemmelaget.
Vil gjerne også smake på dine, slik at jeg kan sammenligne og se om mine blir like bra. 😀
Maria
Jeg vil selvfølgelig være med i en slik konkurranse!
Susanne
Ja takk, jeg vil veldig gjerne smake:-)
Susanne Grande
Åå, de så nydelige ut, nå fikk jeg inspirasjon til å lage noen selv også, har faktisk sjokoladeformer som jeg fikk til jul i fjor. Jeg vil veldig gjerne smake! 🙂
Camilla Haga
Hei, ja det vil jeg gjerne 🙂
Camilla, skogsmusa@hotmail.no
I.H
Dette vil jeg gjerne være med i trekningen av 🙂 Høres spennende ut!
i_sen3@yahoo.no
Elin :)
julekonfekten din ser helt nydelig ut, og smaker sikkert utrolig godt <3
Jeg er med. 1 Lykkelodd til meg <3
Ha en fin førjulstid alle sammen <3
Hanne Larsen
Namnam, så kjempegodt ut! Kunne fint tenkt meg en prøvesmak…….:)
hanne-pa-lanne@hotmail.com
Steffensen
Kunne tenkt meg og prøve selv! De så veldig gode ut!
Hege Anita Linnerud
Jeg vil være med i trekningen 🙂
Ragnhild
Dette ser jo helt fantastisk godt ut! Så: Ja takk – svært gjerne 🙂 ! Vi vil veldig gjerne smake på julekonfekten din! Her i huset skal vi også prøve å lage julegodter, men vi er ikke sikkre på om sluttresultatet blir som dine mesterverk…. men vi satser på teamwork på julekjøkkenet, og håper det smaker – vi har det iallefall moro underveis ….. 🙂
Ingvild
Ååå, vann i munnen! De så utrolig gode ut, hadde ikke gjort noe å få en boks håndlaget konfekt, nei;)
Maria Nguyen
Åååh, nam! Ja, gjerne! Uten tvil om jeg vil smake på dette!
Julie S.
Jeg er med 😀
Siv
Dei såg utruleg gode ut!
Vil veldig gjerna smaka, ja 😉
Mvh Siv
sivojento@hotmail.com