Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Elins julekonfekt

Elins julekonfekt

Picture

Søt sjokoladeduft i huset

De siste dagene har jeg laget sjokoladekonfekt, eller praliner, som jeg kaller det. Veldig morsomt, ettersom det er år og dag siden jeg jobbet med sjokolade. Også så fine gaver da gitt!
Fylt sjokolade laget med ekte kuvertyre er ikke det enkleste å lage på og krever sikkert litt trening. Men gjør det gjerne enkelt for deg selv, start med trøffelkuler og marsipankonfekt. Så kan sjokoladetemperering og de fylte pralinene komme etterhvert..Skal du lage fylte praliner lønner det seg å ha former som er beregnet på bli fylt. Har kjøpt noen billige silikonformer fra Kina, men de harde formene med stiv ramme er aller best å bruke. Mine skjellformer var ikke beregnet til å fylles, men jeg fikk da fylt litt godsaker i dem allikevel jeg 🙂

Oppskrift fyll (trøffelmasse) (generell)
2,5 dl fløte
35 g glykose
200 g mørk kuvertyre
75 g lys kuvertyre
35 g smør

Smak tilsettes, som for eksempel:
50 g Grand Marnier eller Rom eller Cognac
2 ss instant kaffe rørt ut i 1 ss kokende vann
Bringebærdråper

Varm fløte til kokepunktet og tilsett finhakket sjokolade. Rør glatt, tilsett glykose og smak. Rør inn smør til slutt.
Massen skal være bløt, men ikke rennende.

Her kan du se hvordan du tempererer sjokolade

Picture

Picture

Hell på med sjokolade over formene. Klask godt i bordplaten for å få ut alle luftboblene. Snu formen slik at overflødig sjokolade renner ut. Dra en skrape over for å få en ren flate. Sett formen til å stivne før du sprøyter fyllet i. Hell på nytt over sjokolade og slå formen godt i bordet for at sjokoladen skal fylle alle hulrom. Dra over med en skrape, slik at overflødig sjokolade fjernes, og du får en helt ren flate. Sett formen i fryseren i minimum 15 minutter før du slår konfekten ut.

Picture

Jeg lagde litt for mye fyll til konfekten, men rørte inn sjokolade, slik at den ble fastere og kunne trilles til trøffelkuler. Nå har jeg kuler som smaker kaffe, appelsinlikør, bringebær og kakaolikør. Nam!

Picture

Har du lyst til å smake litt av min julekonfekt? Legg igjen en kommentar i feltet under, og du kan vinne en eske med Elins julekonfekt! Jeg trekker mandag 16.12 🙂
Be the first to write a review
81 Comments
  • Merete Svartis Ludviksen
    Svar
    Posted at 01:32, 15. desember 2013

    Jeg har delt deres side jeg finner,
    håper jeg blir den lykkelige vinner:)
    Venter jo spent,
    folder fingre pent,
    kanskje blir det mine øyne som skinner:)))
    Ønsker dere en fortryllende advent og en riktig gooooooood jul:))))))))

  • Sonja T
    Svar
    Posted at 03:33, 15. desember 2013

    Jeg vil gjerne smake. I går kokte vi fløtekarameller etter din oppskrift og ble veldig godt fornøyd med resultatet. De er kjempegode. Planen var at vi skulle pakke noen inn og gi bort i presang, men det spørs om vi ikke må koke en porsjon til. Da skal vi bruke en litt mindre form sånn at karamellene blir litt tykkere enn de ble da vi brukte stekebrett. Tipset med å pensle vann langs kantene fungerte fint virker det som.

  • Monica Karin Schulz
    Svar
    Posted at 03:52, 15. desember 2013

    Jeg blir med og prøver lykken 🙂
    Konfekten ser eksklusiv ut, hadde vært noe og servert
    når det kom gjester.
    Ønsker deg en videre fin adventstid, å en kjempe fin Jul
    Monica Karin

  • Marit
    Svar
    Posted at 04:51, 15. desember 2013

    Åh, jeg vil gjerne vinne. Jula er ikke den samme uten ordentlig konfekt. God jul fra Marit.

  • Silje
    Svar
    Posted at 09:00, 15. desember 2013

    Sjokoladeelsker – jeg er med!

  • marius grøtan
    Svar
    Posted at 09:49, 15. desember 2013

    mmm, jeg har lyst:)
    Marius
    grotan@hotmail.com

  • martes
    Svar
    Posted at 11:07, 15. desember 2013

    nam! Vil gjerne vinne!

  • Stina Hang
    Svar
    Posted at 12:14, 15. desember 2013

    Nam! Ja takk!
    stina_rule@live.no

  • Kirsti Granhus
    Svar
    Posted at 13:04, 15. desember 2013

    Mmmm, jeg får vann i munnen.
    Dette så HERRRLIG ut =)
    —-> har tipset alle mine venner om nettsiden =)
    Ha en fin førjulstid.
    Mvh
    Kirsti

  • Hilde Marie
    Svar
    Posted at 13:13, 15. desember 2013

    De ser deilige ut, skal til med å lage egen julekonfekt i morgen, men vil gjerne smake på din også 🙂
    mvh Hilde Marie

  • Ann-Ce
    Svar
    Posted at 13:21, 15. desember 2013

    Hei!
    Har tenkt til å lage trøfler i julegave i år,og lurte på hvilke krydder du anbefaler å bruke for å få en «julete» smak…? Tenkte ihvertfall appelsinskall og kanelstang…
    Takk for inspirerende oppskrifter! 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 01:06, 16. desember 2013

      Hei Anne-Ce! Du kan gjerne tilsette gløgg (konsentrert), peppermynte, malt nellik eller kanskje hakkede fiken eller dadler i kulene. Lykke til 🙂

  • Ann Sofi
    Svar
    Posted at 13:23, 15. desember 2013

    Åh… De fristelsene dær hadde vært noe for mitt sjokoladesvake hjerte! Hadde vært utrolig morsomt å vunnet de lykke bitene du serverer o bilder til oss nå!:)

  • Anne-Helene
    Svar
    Posted at 14:07, 15. desember 2013

    De bitene ser helt vanvittig gode ut! Nam 🙂

  • Camilla
    Svar
    Posted at 14:28, 15. desember 2013

    Det ser helt nydelig ut, og jeg er sikker på at de smaker vidunderlig! Jeg elsker sjokolade, og vil mer enn gjerne prøvesmake:-)
    Ønsker deg en fortsatt hyggelig førjulstid:-)))

  • Posted at 14:32, 15. desember 2013

    Åh, det der så fantastisk godt ut! Kunne gjerne tenke meg en smak, ja! 🙂

  • Andre Bednarczyk
    Svar
    Posted at 14:33, 15. desember 2013

    Ja:-) jeg trenger litt god sjokolade i denne triste julen… Hadde vært godt med en oppmuntring….:-)

  • Inger Lisbet Sætherbø
    Svar
    Posted at 15:45, 15. desember 2013

    Så gøy å følge med på alt du får til:-) Skal prøve meg på konfekt i år jeg også, men smaker gjerne på no godt fra en proff:-)

  • Kathrine
    Svar
    Posted at 15:45, 15. desember 2013

    Dette så veldig godt og vil gjerne smake 🙂
    Håper du får en fin jul og et godt nyttår.

  • Posted at 16:25, 15. desember 2013

    Ja takk, jeg vil gjerne smake! De ser veldig gode ut! God Jul! 😀

  • Rebecca Svestad
    Svar
    Posted at 16:32, 15. desember 2013

    Jeg vil!

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...