Søt sjokoladeduft i huset
De siste dagene har jeg laget sjokoladekonfekt, eller praliner, som jeg kaller det. Veldig morsomt, ettersom det er år og dag siden jeg jobbet med sjokolade. Også så fine gaver da gitt!
Fylt sjokolade laget med ekte kuvertyre er ikke det enkleste å lage på og krever sikkert litt trening. Men gjør det gjerne enkelt for deg selv, start med
trøffelkuler og
marsipankonfekt. Så kan
sjokoladetemperering og de fylte pralinene komme etterhvert..Skal du lage fylte praliner lønner det seg å ha former som er beregnet på bli fylt. Har kjøpt noen billige silikonformer fra Kina, men de harde formene med stiv ramme er aller best å bruke. Mine skjellformer var ikke beregnet til å fylles, men jeg fikk da fylt litt godsaker i dem allikevel jeg 🙂
Oppskrift fyll (trøffelmasse) (generell)
2,5 dl fløte
35 g glykose
200 g mørk kuvertyre
75 g lys kuvertyre
35 g smør
Smak tilsettes, som for eksempel:
50 g Grand Marnier eller Rom eller Cognac
2 ss instant kaffe rørt ut i 1 ss kokende vann
Bringebærdråper
Varm fløte til kokepunktet og tilsett finhakket sjokolade. Rør glatt, tilsett glykose og smak. Rør inn smør til slutt.
Massen skal være bløt, men ikke rennende.
Her kan du se hvordan du tempererer sjokolade
Hell på med sjokolade over formene. Klask godt i bordplaten for å få ut alle luftboblene. Snu formen slik at overflødig sjokolade renner ut. Dra en skrape over for å få en ren flate. Sett formen til å stivne før du sprøyter fyllet i. Hell på nytt over sjokolade og slå formen godt i bordet for at sjokoladen skal fylle alle hulrom. Dra over med en skrape, slik at overflødig sjokolade fjernes, og du får en helt ren flate. Sett formen i fryseren i minimum 15 minutter før du slår konfekten ut.
Jeg lagde litt for mye fyll til konfekten, men rørte inn sjokolade, slik at den ble fastere og kunne trilles til trøffelkuler. Nå har jeg kuler som smaker kaffe, appelsinlikør, bringebær og kakaolikør. Nam!
Har du lyst til å smake litt av min julekonfekt? Legg igjen en kommentar i feltet under, og du kan vinne en eske med Elins julekonfekt! Jeg trekker mandag 16.12 🙂
Merete Svartis Ludviksen
Jeg har delt deres side jeg finner,
håper jeg blir den lykkelige vinner:)
Venter jo spent,
folder fingre pent,
kanskje blir det mine øyne som skinner:)))
Ønsker dere en fortryllende advent og en riktig gooooooood jul:))))))))
Sonja T
Jeg vil gjerne smake. I går kokte vi fløtekarameller etter din oppskrift og ble veldig godt fornøyd med resultatet. De er kjempegode. Planen var at vi skulle pakke noen inn og gi bort i presang, men det spørs om vi ikke må koke en porsjon til. Da skal vi bruke en litt mindre form sånn at karamellene blir litt tykkere enn de ble da vi brukte stekebrett. Tipset med å pensle vann langs kantene fungerte fint virker det som.
Monica Karin Schulz
Jeg blir med og prøver lykken 🙂
Konfekten ser eksklusiv ut, hadde vært noe og servert
når det kom gjester.
Ønsker deg en videre fin adventstid, å en kjempe fin Jul
Monica Karin
Marit
Åh, jeg vil gjerne vinne. Jula er ikke den samme uten ordentlig konfekt. God jul fra Marit.
Silje
Sjokoladeelsker – jeg er med!
marius grøtan
mmm, jeg har lyst:)
Marius
grotan@hotmail.com
martes
nam! Vil gjerne vinne!
Stina Hang
Nam! Ja takk!
stina_rule@live.no
Kirsti Granhus
Mmmm, jeg får vann i munnen.
Dette så HERRRLIG ut =)
—-> har tipset alle mine venner om nettsiden =)
Ha en fin førjulstid.
Mvh
Kirsti
Hilde Marie
De ser deilige ut, skal til med å lage egen julekonfekt i morgen, men vil gjerne smake på din også 🙂
mvh Hilde Marie
Ann-Ce
Hei!
Har tenkt til å lage trøfler i julegave i år,og lurte på hvilke krydder du anbefaler å bruke for å få en «julete» smak…? Tenkte ihvertfall appelsinskall og kanelstang…
Takk for inspirerende oppskrifter! 🙂
Konditor-Elin
Hei Anne-Ce! Du kan gjerne tilsette gløgg (konsentrert), peppermynte, malt nellik eller kanskje hakkede fiken eller dadler i kulene. Lykke til 🙂
Ann Sofi
Åh… De fristelsene dær hadde vært noe for mitt sjokoladesvake hjerte! Hadde vært utrolig morsomt å vunnet de lykke bitene du serverer o bilder til oss nå!:)
Anne-Helene
De bitene ser helt vanvittig gode ut! Nam 🙂
Camilla
Det ser helt nydelig ut, og jeg er sikker på at de smaker vidunderlig! Jeg elsker sjokolade, og vil mer enn gjerne prøvesmake:-)
Ønsker deg en fortsatt hyggelig førjulstid:-)))
Rødhette
Åh, det der så fantastisk godt ut! Kunne gjerne tenke meg en smak, ja! 🙂
Andre Bednarczyk
Ja:-) jeg trenger litt god sjokolade i denne triste julen… Hadde vært godt med en oppmuntring….:-)
Inger Lisbet Sætherbø
Så gøy å følge med på alt du får til:-) Skal prøve meg på konfekt i år jeg også, men smaker gjerne på no godt fra en proff:-)
Kathrine
Dette så veldig godt og vil gjerne smake 🙂
Håper du får en fin jul og et godt nyttår.
Karin Helen
Ja takk, jeg vil gjerne smake! De ser veldig gode ut! God Jul! 😀
Rebecca Svestad
Jeg vil!