Myke salatbrød

Myke salatbrød

Brødene kan også brukes som hamburgerbrød.

Sommeren spiser vi mye salat og da kan det være godt å ha et brød å servere til. Jeg har fra før av laget mye godt, både saftig focaccia, foocaccia tangzhong eller en focaccia laget på ett minutt. Har også laget hvitløksbrød i form og et flatt hvitløksbrød, for ikke å snakke om denne gode loffen. I dag var jeg ute etter et mykt salatbrød, et sånt danskene kaller sandwich-bolle.

Dette brødet er helt mykt og litt søtlig. Derfor smaker det ekstra godt med litt salte smaker på toppen. Mange vil nok kalle dette focaccia, men det har ikke den sprø toppen.

Oppskriften jeg har brukt her er rett og slett pølsebrød/ hamburgerbrød-oppskriften min, tangzhong style. Syper-dupermykt! Har laget to varianter: en med olivenolje, soltørket tomat, oliven og fetaost og en variant med revet parmesan og oregano. Den siste varianten penslet jeg med smeltet smør tilsatt litt oregano mens de enda var varme.
Et godt hvitløkssmør hadde sikkert også smakt helt ypperlig.

Myke salatbrød – tangzhong (ca. 12 stk)
Lag jevning først av:
40 g hvetemel
200 g melk


tilsett i bakebollen:
460 g hvetemel
175 g melk
20 gram gjær eller 6 g tørrgjær
3 ts salt
4 ss sukker
40 gram smør i terninger

Slik gjør du:
1. Lag jevning av melk og hvetemel. Varm til det tykner. Avkjøl. Bland jevning med resten av ingrediensene i en bakemaskin (bortsett fra salt og smør), tilsett kald væske.
2. Elt på middels fart i 10-15 minutter. Tilsett salt og smør. Elt videre noen minutter, til du kan ta glutentesten.
3. Deigen settes på benken til den hevet til dobbel størrelse.(Pakk bakebollen inn i en pose).
4. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, del opp i tolv til pølsebrød, og ca. 75 gram til hamburgerbrød.
5. Plasser deigemnene på en plate med bakepapir, klem paddeflate.
6. La heve i ca. 30-45 min (med tørrgjær går det lenger tid – opp til halvannen time). Ha på olivenolje, soltørket tomat, oliven og feta, dryss på litt flaksalt. Eller riv parmesan og dryss på oregano. Pensle med smeltet (hvitløk)smør rett etter at de har kommen ut av ovnen.
7. Stekes litt ned i ovnen på 225 grader i ca. 10-15 minutter.

Del deigen opp i tolv biter, 75 gram.
Plasser på to brett.
Klem bollene paddeflate. Gjenta flere ganger.
Legg på det du måtte ønske av fyll.
Med parmesan og oregano
Smelt litt smør (gjerne hvitløkssmør) på rett etter at de kommer ut av ovnen.


Godt til alle typer salater..
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Eplekake i stor lang..

Flere har etterlyst en stor eplekake, laget i...

Rundstykker med pote..

Har du kokte poteter til overs fra middagen?...

Elins luksus-kjeks

Det er valgdag, og i tilfelle du blir...

Valgets vinner

I forbindelse med at vi snart skal gå...

Smuldrepai med eple

I denne smuldrepaien har jeg brukt en mørdeig...