Focaccia på 60 sekunder

Focaccia på 60 sekunder

Picture

Latmannsvarianten av Focaccia

Bake focaccia på halvannen time? Jepp, det går. I dag har jeg testet ut en oppskrift for deg som liker latmannslivet. Om oppskriften innfridde? Bedøm det selv!
For et par dager siden ble jeg minnet på at jeg faktisk ikke har noen oppskrift på vanlig focaccia på krem.no. Jeg har flere varianter av bollefocaccia, men nå var det altså den salte varianten jeg skulle lage. Så, jeg begynte å lete litt etter en oppskrift jeg kunne teste, og plutselig fant jeg en superenkel variant som appellerte noe voldsom til meg (lantammsmenneske som jeg er!)

Denne oppskriften strider i mot ALT jeg står for (lang eltetid, kald væske, glutentest etc) MEN når King Arthur Flour legger ut oppskrift på latmannsutgave av Focaccia, var jeg ikke vanskelig å overtale.

Dette er nemlig for godt til å være sant. At en deig som bare er rørt sammen på 60 sekunder kan gi et godt resultat? Jeg var skeptisk. Meget skeptisk. Resultatet? Jeg ljuger ikke når jeg sier at det nok ikke ble min favoritt. Den ble saftig, luftig og god, men smakte ingen verdens ting (annet enn litt urter og salt).

Meeeen, når det er sagt – dette tror jeg mange vil elske, fordi det er enkelt og veldig kjapt å barer røre sammen.

​Og oppskriften, den får du her:

Latmannsfocaccia på 60 sekunder
415 g hvetemel
1.5 ts salt
35 g olivenolje (eller ta den oljen du har)
3.5 dl varmt vann (ikke over 40 grader)
20 g fersk gjær eller 5 g (ca. 1 ss) tørrgjær

flaksalt, rosmarin eller annet krydder, olivenolje til å smøre formen og til å ha på toppen.
For enda mer smak: tilsett gjerne soltørket tomat, fetaost eller urter i deigen.

Slik gjør du:
1. Smør en langpanne ca. 20 x 30 cm med olje (bruk litt formfett i bunnen om du har). Du kan også bruke en springform ca. 26-28 cm.
2. Rør ut gjæren i vannet. Bruker du tørrgjær, bland det inn i melet. Ha alle ingrediensene i en bakebolle, sett i en grind (k-visp) og rør sammen i 60 sekunder. Pass på å røre opp bra bunnen så alt blandes sammen. Du kan også røre det sammen for hånd.
3. Hell den suppete deigen i formen.
4. La heve i ca. 1 time. Jeg fylte vasken med vann og satte formen over dampen.
5. Ha litt olivenolje på toppen av deigen. Bruk fingrene og lag små fordypninger. Dryss på litt flaksalt og ønsket krydder (for eksempel rosmarin, provencekrydder (eller lignende).
6. Stek på 200 grader, litt ned i ovnen i ca. 25-30 min. Om den ikke tar farge, sett på grill-elementet og stek siste 5 minutter under sterk varme.

PS. Du kan gjerne la denne deigen heve i bollen i ca. 30-45 minutter, så ha den over i formen og heve nye 45 minutter. Da vil den kanskje utvikle mer smak…

PPS. Vil du at denne skal blir himmelsk god? Gjør dette: Halver gjærmengde og lag deigen på vanlig måte. Pakk deigen inn i plast og sett i kjøleskapet over natta. Ha den i formen, hev på vanlig måte og stek!

Picture

Picture

Picture

Hell mel, olje, vann og gjær i en bakebolle. Kjør den sammen raskt i 60 sekunder ( stopp og rør opp fra bunnen om det trengs). Du kan også røre den sammen for hånd. Hell suppedeigen i en godt smurt form ca. 20×30 cm (du kan også bruke en stor springform ca. 28 cm). Ta litt olje på fingrene og klem deigen godt ut i kantene.
Picture

Picture

Brødet har hevet 1 time over en kum fylt med varmt vann. Ha på godt med olje og dryss på urter og flaksalt. PS. Ikke stikk fingrene i deigen, da faller den sammen.
Picture

Stek på 200 grader i ca. 25-30 minutter. Jeg måtte flytte forma litt opp de siste fem minutteneog satte på grill-elementet for å få litt farge på toppen. Overraskende luftig, saftig – samtidig sprø på toppen. Liker du den? Skriv det gjerne i kommentarfeltet!
Be the first to write a review
1Kommentar
  • Suna Aukrust
    Svar
    Skrevet på15:56, 28. juni 2020

    Veldig lettvint og rask oppskrift, som vi bruker mye, både til middag, lunsj og ekstra kveldskos. Barna elsker den! Bruker basilikumolje isteden for vanlig olivenolje i deigen, det gir mer smak, og masse urter på toppen:)

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

DBS i langpanne

Den beste sjokoladekaka, også kalt DBS har i...

Hvetestang med eple

Eplene er modne og jeg fikk lyst på...

Pizzaruter (halvgrov..

Matpakkeruter er fortsatt svært populært, og her er...

Formkake med eple, r..

I dag har jeg bakt en formkake med...

Eplekake med brunet ..

De norske eplene er i sesong, og jeg...