Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Sjokoladeboller tangzhong

Sjokoladeboller tangzhong

Disse snurrene er hentet fra den siste boken min SØT BAKST og er laget med tangzhong-jevning. Les mer om tangzhong her.

Om du heller vil lage disse med en helt vanlig bolledeig finner du oppskriften her.

Bollene er supermjuke og supersaftige! Bruker kun en halv porsjon vaniljekrem i bollene, og siden porsjonen er så liten kan du røre alle ingrediensene sammen i kjelen på en gang. Har du ikke sånne små sjokoladelinser (Smelt), ta den sjokoladen du har og hakk i biter.

Søt gjærdeig – tanzghong
jevning:
40 g mel
200 g melk (2 dl)
avkjøl jevningen før du blander inn resten (bortsett fra smøret)

Tilsettes i tillegg til jevning:
460 g hvetemel
1 dl sukker
20 g fersk gjær
175 g kald væske (gjerne melk) (1.75 dl)
75 g smør i terninger
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt

120 g «smelt» sjokoladelinser (eller hakket sjokolade)
En halv porsjon vaniljekrem
Melis

Slik gjør du:
1. Lag først en jevning av mel og væske. Varm den så den tykner. Avkjøl til romtemperatur (eller sett i kjøleskap til den er kald). Bland jevning pluss resten av ingrediensene i bakebollen. Smuldre gjær rett i bollen.
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsett etter ca. 12-15 minutter.
3. Deigen eltes godt, totalt ca. 15-20 minutter. Øk farten siste 5 minuttene. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
4. Bland sjokoladebiter inn i deigen helt på slutten av eltingen.
5. Sett deigen et lunt sted til heving i ca. 40 min til 1 t. (Pakk bakebollen inn i en pose)
6.  Del deigen opp i 15-18 biter. Rull lange pølser som du kveiler sammen. Plasser på et brett med bakepapir. Lag en fordypning i bollene og legg på vaniljekrem.
7.  Etterhev ca. 35-45 minutter.
8.  Stek på 225 grader (over/undervarme) 7-12 minutter (pensle med egg før steiking om du ønsker). Avkjøl på rist. Sikt over litt melis før servering.

Etter første hvile, del deigen opp i biter, rull pølser …
…snurr pølser.
Klem sammen og sett til heving
Før bollene går i ovnen, klem på litt vaniljekrem
Etter steking….mmmm
Dryss på litt melis og spis
Be the first to write a review
9 Comments
  • Ingrid
    Svar
    Posted at 12:17, 25. november 2019

    Hvordan er det å fryse boller som er laget på tangzhong måten?

  • Eli Skau Nilsen
    Svar
    Posted at 12:19, 3. desember 2019

    Jeg har brukt mange av oppskriftene❤️Liker bloggen veldig godt💜

  • Caroline
    Svar
    Posted at 14:12, 21. januar 2020

    Hei!
    Bruker du egg når du lager?

  • Liv Ingstad Ursin-Smith
    Svar
    Posted at 16:19, 27. april 2020

    Er det best å bruke vanlig eltekrok til gjærbakst eller sånn «K-krok»? Jeg blir aldri helt klok på forskjellen på de to…kan du hjelpe?

  • Marius Josefsen
    Svar
    Posted at 20:39, 23. februar 2021

    Hvilke typer sjokoladelinser vil du anbefale. Ingen butikker i nærområdet som har dette, så jeg må bestille. Takknemlig om du kunne kommet med tips 🙂

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...