Sandkaker

Sandkaker

Bilde

Julebakst med tradisjoner

Sandkake er en mørdeigskake med malte mandler. Kakene smaker utmerket i seg selv, men er kanskje enda bedre fylt med krem og bær.
Tradisjonsbakst som godt kan serveres til dessert. Pisk en kartong (3 dl) kremfløte, tilsett et par spiseskjeer med sukker. Legg en kremdott i hver skål. Tilsett friske eller frosne bær.
Sandkaker (ca. 20 stk)
100 g smør
100 g margarin
125 g sukker
100 g malte mandler
260 g hvetemel
1 egg

Slik gjør du:
1. Smuldre sammen mykt smør, margarin og sukker.
2. Bland inn malte mandler, hvetemel og egg. Kna sammen så du får en deig.
3. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskap en time (eller til dagen etter).
4. Ta frem deigen og kjevle den ca. 2 mm tynn. Legg deigen over sandkakeformene.
5. Klem deigen godt ut i formene og sett på plate.
6. Stek på 200 grader i ca. 15 minutter.
7. Ta av formene før de blir helt kalde.
​8. Oppbevares i en tett boks.

Bilde

Kjevle deigen og legg den over formene. Ta en deigklump og press forsiktig ned. Klem deigen godt ut i formene og skjær av overfødig deig. Om du ikke klarer å kjevle deigen og legge den over formene kan du godt klemme deigen ut i formene uten å kjevle deigen først.
Bilde

Avkjøl kakene på rist før de oppbevares i en tett boks.
Bilde

Nydelig julebakst, akkurat som den har blitt spis i generasjoner.