Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Appelsinfromasj

Picture

Lettvint appelsindessert 

Bruk opp appelsinene og lag en frisk og god dessert med sitrussmak. 
Etter priskrigen på appelsiner har jeg fortsatt en del saftige oransje kuler liggende. Noe av grunnen er at jeg (som til vanlig er appelsinstorspiser) ikke har hatt smak de siste dagene. I dag er jeg på dag ti uten skikkelig smak. Det er så kjedelig. Har ikke lyst på noe heller når det ikke smaker.

Da jeg lagde denne fromasjen i dag hadde jeg ikke nubbsjans til å smake den til som jeg ville. Sukk altså. Er så lei!

Oppskriften du får under her lover jeg at smaker av appelsin (jeg har oppjustert enkelte elementer etter pålegg fra smakerne i huset). En akkurat passe mektig dessert etter en god middag. Du kan godt lage den dagen før den skal spises. 

Appelsinfromasj ca. 8 -10 porsjoner
2 eggeplommer
2 egg
90 g sukker
5 plater gelatin
1.5 dl friskpresset appelsinjus
3 ss sitronsaft
revet skall av 1/2 appelsin + litt av sitronskallet 
3 dl kremfløte
2-4 ss Grand Marnier (valgfritt)

Serveres med en appelsinsalat laget av  appelsinfileter
​( av 4-5 appelsiner) Lurer du på hvordan man skjærer ut appelsinfileter kan du se det her

​Har du sitroner kan du lage sitronfromasj 

Picture

Slik gjør du:
1. Legg gelatin i kaldt vann. Har du gelatinpulver – bland pulveret med appelsin/sitronsaften.
2. Pisk eggedosis av egg, eggeplommer og sukker.
3. Pisk kremfløten bløt.
4. Bland krem og eggedosis.
5. Vask appelsin og sitronskall og riv av det ytterste av skallet (bruk et fint rivjern) på hver sin halve appelsin og sitron.

6. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt de sammen med appelsin- og sitronsaft (varmes uten å koke).
7. Rør sitrussaften med smeltet gelatin sammen med kremen. Tilsett revet sitronskall.
8. Hell i en bolle, brødform (som kles med plast dersom du skal hvelve den ut) eller hell i porsjonsglass. La stivne i kjøleskap.
(Eller sett i fryseren – hvelv ut på fat og la tine i kjøleskap) 

Picture

Picture

Lag gjerne en liten appelsinsalat (sukkerlake + vaniljestang + appelsinlikør + appelsin) og server til, eller bare server appelsinfileter naturell som jeg har gjort her.
Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Unni Eide
    Svar
    Skrevet på14:44, 4. april 2016

    Kan appelsinfromasjen ligge noen dager i fryseren?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:32, 4. april 2016

      Ja, det kan den. Pakker du den godt inn etter at den er innfryst kan den ligge der en måned eller to.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...