Din handlekurv er nå tom!
Populær kake, da!
Daim-iskake
Bunn:
4 eggehviter
150 g melis
300 gram grovhakkede mandler
Helles i 22-24 cm springform og stekes 175 grader i ca. 30 minutter
Krem:
3 dl kremfløte
4 eggeplommer
150 g melis
2 plater gelatin
4 daimplater, hakket
2 plater hakket daim til pynt på toppen
Slik gjør du:
1. Grovhakk mandlene på en foodprosessor.
2. Pisk marengs. Pisk opp eggehvitene først og tilsett melis litt etter litt. Pisk til du har en blank masse. Vend inn mandlene og hell i en smurt form. (Bruk bakepapir i bunnen).
3. Stek i midterste rille på 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl bunnen.
4. Pisk slapp krem av kremfløten. Sett i kjøleskap mens du pisker eggeplommer og sukker til eggedosis. Bland de to kremene og vend inn hakket daim. For å få en kake som ikke smelter så fort den kommer på bordet, tilsett to plater gelatin: legg platene i kaldt vann i fem minutter. Klem ut vannet og rør ut i 2 ss kokende vann. Bland inn litt av kremen, deretter vendes det inn med resten.
5. Hell kremen i formen med mandelbunn og sett i fryseren i 4-6 timer før den skal spises. Tas ut av fryseren et kvarter før den skal spises.
6. Fortell alle gjestene som sa at denne var jammen utrooolig god, at oppskriften ligger på krem-dott-no!
|
|
Anette
DEN hadde jeg helt glemt ! Nå må jeg lge punsjboller OG daimkake til helgen…huff og huff. . .
Konditor-Elin
Haha, får det travelt i helgen du Anette 🙂
Anabell Carling
Kan den står i fryseren over natten?
Elin Krem.no
Det er en iskake, så det må den, ja.
Per Arne Jarlsberg
Meg og min kone elska denna kako
Mir
Den ser kjempegode ut. Lurte bare på hvor mye daim sjokolade du hadde oppi?
Konditor-Elin
Hei Mir. Jeg hakket fire daimplater (som du ser størrelsen på på bildene over).
Inger-Johanne
For oss som ikke bor i Norge er det til stor hjelp å få for eksempel Daim, Dronningsjokolade og andre produkter angitt i gram. Jeg vet jeg har måttet lete lenge for å finne ut hvor mange gram ulike produkter inneholder når man må finne tillsvarende produkter i andre land. Noen ganger selges det samme produktet med ulik mengde som standard her i Norge og Sverige. Det problemet har alle norske som bor i andre land og som vil lage noe norsk.
Konditor-Elin
Skal ha det i bakhodet! (Men altså, disse platene er kjøpt i Sverige da…;)
Inger-Johanne
Herlig at du tar med deg tanken videre! Daim var kanskje ikke det beste eksempelet, for den pleier ikke variere så mye. Jeg tror troikakaka byr på bedre eksempel. Hvor mye er ei pakke marsipan? Her finnes det i 200 g, 400 g, 450 g, 500 g, 600 g og 1000 g i min nærmeste matbutikk. Fløte har du angitt bra, ellers er det et annet eksempel på sånt jeg har brukt tid på å finne ut av hva forpakningen har for innhold på når jeg er inne på norske sider.
Kjersti
Kan man pynte kaka ferdig før den fryses?
Konditor-Elin
Ja, det kan du Kjersti 🙂
Marlene
I oppskriften til iskremen 150g melis, men i fremgangsmåte skriver du sukker. Er det melis eller sukker jeg skal bruke?
Konditor-Elin
Hei Marlene. Melis er knust sukker og 150 gram sukker er nøyaktig det samme som 150 gram melis – bruk det du har 🙂
Randi Espeseth
Har laga denne kaka mange gonger og den er kjempegod. Har du ei slik i frysen har du jammen noko godt å servere om det kjem uventa gjester.
Men eg fekk eit tips om å ha litt gelantinpulver i kremmen før e fraus den. Kjempesmart synst eg for då renn den ikkje så fort utover.
Konditor-Elin
Veldig godt tips Randi!
Martha
Hei! Går det an å lage en annen bunn? Er ikke så glad i mandelbunnen, men kremen er nydelig god 🙂
Konditor-Elin
Ja, Martha du kan for eksempel lage en marengsbunn. Eller en vanlig ostekakebunn med kjeks. Det går også an å fryse den i porsjonsglass som tåler frysing (helt uten bunn).
Ingrid
Hei! Kan ligge i fryseren i ca tre uker? Vi skal ha dåp om ca tre uker , da er det greit å få begynt litt allerede 😊
Konditor-Elin
Det går fint Ingrid. Bare pass på å pakke den godt inn etter innfrysing, slik at den står lufttett i fryseren 🙂
Frank
Heisann. Jeg laget 4-5 av denne som dessert til bryllupet vårt i fjor, og nå krevde junior at vi også skulle ha den til dessert i konfirmasjonen hans 🙂 Nydelig iskake 🙂
Konditor-Elin
SÅ koselig! Snakk om hyggelig kommentar, da 🙂 Takk!
Camilla
Hei! Pynter du den før eller etter du har den i fryseren? Ser så godt ut! Daim på toppen også med litt sjokoladesaus? 🙂
Og hvor mye gelatinpulver må jeg evt ha i?
Her må det inn med teskje 😉
Konditor-Elin
Jeg pynter den etter. Bare hakker litt daim, men bruk gjerne sjokoladesaus om du liker det. Gelatinpulver kan du regne 1 ts per plate, altså 2 ts.
Vigdis
Hei. Jeg bruker og helle 3-4 ss varm kaffe over den knuste dajmen slik att sjokoladen smelter før jeg har den i isen. Gir en veldig god smak.
Bente
Testet denne nå. Smakte digg, men hvordan forhindre at daimen legger seg på bunnen? Hjelper det å hakke mindre biter? Mulig at isen ble litt tynnere enn normalt pga laktosefri fløte.
Elin Krem.no
Litt «tykkere» masse vil forhindre det.