Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Magnoliapyntet kake

Magnoliapyntet kake

Slik lager du en av verdens vakreste blomster i marsipan

Tanken bak denne kaken var at den skulle ha en enkel og vårlig look. De små magnoliablomstene er veldig enkle å lage i marsipan – her viser jeg deg hvordan.

Okei, folkens – jeg velger å ikke bruke så mye tid på selve kaka her. Bløtkake har jeg en drøss av oppskrifter på her på krem.no, men om du lurer så lagde jeg denne med krem og friske jordbær i to lag. Med bringebærsyltetøy på bunnene. På smak ligner den på denne bløtkaka

Start med å farge marsipanen rosa eller rød. Jeg lot den være litt marmorert. Del opp i små biter som du ruller til små bønner. Disse legger du i mellom to lag litt tykk plast. Jeg bruker en ubrukt engangs-sprøytepose. Bruk fingertuppene og lag blomsterbladene litt tynne ytterst. 
Klem de avlange bladene litt sammen nederst. Sett sammen 2-6 blader, lag alle litt forskjellige.  Jeg la mine oppi en tom eggekartong. Da satt de ikke fast. La disse blomstene gjerne få tørke til dagen etter. 
Bryt av 2-3 biter av en sjokoladeplate som du smelter med 15 sekunders intervaller i en mikro-ovn. Rør til sjokoladen er flytende. Lag et kremmerhus av papir og ha den smeltede sjokoladen i. Tegn på et gren-mønster. Til bladene har jeg brukt litt grønn marsipan som er formet som så, tynne blader. Brukte samme teknikk som på blomster-bladene. 

Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • Maja
    Svar
    Skrevet på14:37, 6. mai 2014

    Oiiii noe så nydelig, jeg blir inspirert! Minner meg om noen søte kinesike porselenskopper med gullkant som mormor hadde. Tror faktisk det var magnoliablomster på dem.

  • Maja
    Svar
    Skrevet på14:38, 6. mai 2014

    Hvem er det som spiser alt det du baker? De må jo være himmel på jord å være der du er! 😉

    • Kakespiser'n
      Svar
      Skrevet på01:51, 7. mai 2014

      Haha Maja – himmel på jord, joda. Det kommer vel an på hvordan man ser det 😉 Mine kaker forsvinner til familie, naboer og venner. Denne ble laget til en venn som fylte 40 på lørdag 🙂

  • Skrevet på02:45, 11. mai 2014

    så fine magnoliablomster du har laget da! Takk for ryddig gjennomgang av prosessen 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på04:49, 11. mai 2014

      Takk Anne! Jeg kontakter deg ang humle-sak snart!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...