Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Påskemarsipan

Påskemarsipan

Bilde

Å lage påskemarsipan kan være en hyggelig familieaktivitet. Jeg har brukt vanlig marsipan som man får kjøpt i dagligvarebutikk til å lage disse figurene.
Å lage figurer i marsipan
Å modellere i marsipan er gøy! Jeg brukte en liten formiddag på å leke meg, og her er resultatet. Bruk figurene som inspirasjon og lek deg med det smakfulle og lett formelige materialet. Du finner masse inspirasjon på nett. Selv har jeg blitt inspirert av mange dyktige konditorer, som for eksempel en svensk (marsipan) kunstner, Calle (Carl-Bertil) Widell. Lærte masse av Calle da jeg trente til mesterskap i unge dager, og nyter fortsatt godt av kunnskapen jeg fikk da.  Noen viktige grunnprinsipper: Start alltid en figur med å lage en kule. Figurene under er stort sett laget over samme lest: først en kule som deretter formes til en pære. Har du ikke marsipanmoddeleringspinner, bruk det du har i skuffen 🙂

PS. Husk alltid å ha rene hender, rent verktøy og et rent underlag der du jobber.

And

Bilde

Marker sovende øyne med for eksempel enden på en kulepenn. Enklere marsipanfigur kan du knapt lage. En smakfull and dette her 🙂
Bilde

Start med tre kuler. Den største gule er kropp, den nest største hode og den minste oransje, nebb.
Bilde

I alle figurene bruker jeg denne øvelsen for å lage en kule om til en pære. Bruk begge hender og rull frem og tilbake til du har fått denne formen (Jeg måtte ta bilde med den ene hånda, derfor litt vanskelig å vise 🙂
Bilde

Form den største gule kulen og den minste oransje som en lyspære. Klem nebbet ned og plasser hodet på toppen.

Kylling i egg

Bilde

Sett kulene på hverandre og legg marsipanen rundt den nederste kulen slik det det ser ut som eggeskall. Form nebb og kam og sett på.
Bilde

Rull to kuler og kjevle ut et lite stykke marsipan som lages «takkete».

Påskekanin

Bilde

En liten påskekanin. Har laget en gul haledusk og plassert det sovende hodet på «lyspære»-kroppen.
Bilde

Lag to kuler som du deretter former til lyspærer. Den ene skal være kropp, den andre hode.
Bilde

Hodeformen lages ved å rulle en finger på midten av lyspæra. Del marsipanen i to, slik at du får ører.

Egg i kurv

Bilde

Egg i marsipan, lagt i en tvinnet marsipanlisse.
Bilde

Egg i marsipan…noen store, noen små. Tvinnet en grønn lisse med marsipan som ble kurv for eggene.
Bilde

Dekorativ pynt på for eksempel en påskekake.

Hareansikt

Bilde

Lag en kule, så en pære.
Bilde

Rull med en en finger for å markere der ørene begynner.
Bilde

Del marsipanen med en kniv for å markere ørene. Har brukt en modelleringspinne for å lage øyne og munn, og la deretter på snute, kinn og tenner.

Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Lise
    Svar
    Skrevet på10:11, 3. mars 2016

    Hei! Hva vil du anbefale til å farge marsipanen?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:29, 3. mars 2016

      Konsentrert farge. Du får kjøpt slike gelefarger på blant annet Jernia.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...