Din handlekurv er nå tom!
Berlinerboller
Nydelige, krispe boller fylt med bringebærsyltetøy.
Det var heldigvis noe annet å lage sine egne, kokt i solsikkeolje. Fy flate pannekaker, sier jeg bare! Om du var i tvil – disse kan virkelig anbefales!
300 g hvetemel
2 dl melk
20 g gjær
30 g sukker
1/2 ts kardemomme
50 g smør
1/4 ts salt
1 liter solsikkeolje (eller annen nøytral olje) (vil du bruk en større kjele enn det jeg brukte, kjøp 2 liter)
Bringebærsyltetøy
Slik gjør du:
1. Ha alt i bakebollen og elt t i ca. 15 minutter.
2. La deigen hvile ca. 20 minutter.
3. Rull boller (ca. 40 gram) og sett på en plate.
4. Sett deigen til heving over en kum med varmt vann ca. en halv time.
5. Hell oljen i en kjele. (Bruk gjerne 2 liter olje om du vil bruke en større kjele enn min på bildet).
6. Når det bobler rundt en tresleiv er oljen varm nok til å begynne å koke berlinerbollene.
7. Ha i maks 3 boller. Snu når de har fått fin farge. Stek på andre siden til bollen har fått passe farge.
8. Legg over i en beholder med sukker. Vend rundt. Avkjøl.
9. Ha syltetøy i en sprøytepose. Stikk posen inn i bollen og klem. Eller skjær et lite hakk i bollene og legg i syltetøyet i .
Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?
|
|
Miriam Elgsææther
Hei! Kan disse lages med tørrgjær?
Elin Krem.no
Ja. 20 g gjær tilsvarer ca. 4-5 gram tørrgjær.
Astrid
Hvordan vet man om oljen er for varm? 🙂
Har du en god oppskrift på vaniljefyll man kan ha inni?
Elin Krem.no
Det vet man bare av å prøve…bollene blir mørke. Du finner vaniljekrem ved å søke på ordet.
Janne
Går det an å Kald heve slike boller og steke de dagen etter?
Elin Krem.no
ja
Torill Solberg
Hei. Denne oppskriften skal prøves😊 Kan de fryses?
Elin Krem.no
JA
Liss Hellstad
Hei!Tror du jeg kan blande smult og solsikkeolje til å koke bollene i?
Elin Krem.no
Har aldri testet, men det tror jeg vil funke.